איך נשמע אלוהים? תחנות תרבות עם שם טוב לוי
מהיכן הביא את ההשראה ל"עמוד האש"? מי הקולנוען שגרם לו לנגן? מי הלהקה המיתולוגית שמשפיעה עליו עד היום? ומבין כל יצירותיו, מי מהן האהובות עליו ביותר? לקראת מחווה לאלבום "התעוררות", שם טוב לוי חושף את תחנות התרבות המשמעותיות ביותר בחייו
בהמשך להוצאת אלבומם המשותף "בחברה טובה" וסיבוב ההופעות שבא בעקבותיו, ממשיכים שם טוב לוי והאורקסטרה של אבי ליבוביץ' בשיתוף הפעולה המוצלח וחוזרים במופע מיוחד לאלבום "התעוררות" שיצא ב- 1981, אלבום הסולו השני של שם טוב לוי, שכלל שירים כמו "שובי לביתך" ו"טווס הזהב".עוד כותרות ב-nrg:
• הו, האירוניה: הטנור העיוור שר על קולנוע
• פו פייטרס ביטלו הופעות, המעריצים כועסים
• החליפו ב'חברים' את רייצ'ל ואף אחד לא שם לב
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
לכבוד המופע המיוחד, שוחחנו עם שם טוב לוי על תחנות התרבות המשפיעות ביותר על הקריירה שלו והמשמעותיות ביותר בחייו, וגילינו עולם מופלא - מבאך, דרך צ'יק קוריאה ועד פליני.ההופעות הקרובות של שם טוב לוי ואבי ליבוביץ' אורקסטרה:
20.11.15 - ברלה להבות חביבה
25.11.15 - סינמטק תל אביב (במסגרת פסטיבל הג'אז)
10.12.15 - זאפה ירושלים
12.12.15 - שדה בוקר - פסטיבל צלילים במדבר

סוויטה 2 בסי מנור של באך. מהיצירות הראשונות הרציניות שניגנתי והיכרתי.
מהתקליטים הראשונים שרכשתי. הייתי מנגן ביחד עם התקליט ומדמיין שיום אחד אהיה חלילן גדול כמו זאן פייר רמפל שניגן בו.
בנוסף לנגינה, למדתי באקדמיה את המוסיקה של באך, גאון המלחינים של תקופת הברוק ובכלל, והושפעתי ממנה רבות. לא הייתי יכול לתזמר למשל את "עמוד האש" ללא ההשפעה של המוסיקה של באך. בעיני הוא היה איש עם המון אנרגיה שיש למתי מעט, עדות לכך הם יותר מ-1000 יצירות מגוונות שכתב (ולא היו אז מחשבים). שלא נדבר על 20 ילדים שעשה וגידל.
מהתקליטים הראשונים מתחום המוסיקה הלא קלאסית, שרכשתי מהמשכורת שלי בתור נגן חליל בהצגה "גבירתי הנאוה".
חשבתי שאם לאלוהים היה קול, אז הקול של הזמר דיויד קליטון תומס חייב להיות דומה לו. העיבודים של הרכב הנשפנים המיוחד וצורת הנגינה ושילוב של אלמנטים של ג'אז בתוך השירים היו לי תגלית מרגשת. השפעה ברורה שלהם אפשר לשמוע היום בדיסק המשותף שלי עם האורקסטרה של אבי לייבוביץ' "בחברה טובה" וגם בהופעות המשותפות שלנו.

היצירה של סטרווינסקי הייתה אחת היצירות שניגנתי בהיותי חלילן קלאסי בתזמורת הגדנ"ע, אז נחשפתי לראשונה למוסיקה תזמורתית של המאה עשרים, ולמורכבות ההרמונית, הקצבית, והתזמורית בעלת הבעה רגשית ויצרית חזקה, שעד היום אני מאוד אוהב ומושפע ממנה.
בצמוד לסטרווינסקי, גם ראוול, אחד המלחינים הגדולים של המאה עשרים, השפיע עלי רבות. ממנו למדתי הרבה על מלאכת התזמור, על אסתטיות במוסיקה ועל חיבור בין סגנונות, כמו ג'אז וקלאסי, ספרדי וקלסי ועוד.
בתקופת להקת "ששת" שהקמתי בשנת 77 הלחנתי יצירות אינסטרומנטליות ושירים שבהם אפשר לשמוע השפעות של ראוול כמו "בלילות הסתיו", "ענבלים", "צבעים" ו"שבע שמיניות".
אהבתי מאד ללכת לסינמטקים לראות את סרטיו. "לה סטרדה", "לילות כביריה", "סטיריקון", "זיכרונות" ו"הבטלנים".
המסך מלא כל טוב, צבעוני, קרקסי, מלא סיפורים על אנשים קטנים ומשונים בתקופות שונות, והמוסיקה של נינו רוטה סוחפת, מתלבשת על התמונות כאלו תמיד הייתה שם.
מפסנתרני הג'אז פיוז'ן הגדולים. מאד אהבתי לשמוע וגם לכתוב מוסיקה שמושפעת ממנו, במובן של ערבוב סגנונות. המוסיקה של ציק מאוד מתקשרת גם לאוזניים שלא רגילות לשמוע ג'אז, וזה מצא חן בעיני.
אחד הקטעים שלי מהאלבום "התעוררות" נקרא "סמבה צ'יק" ואפשר לשמוע את השפעתו הגדולה עלי באותה תקופה.
הסרט של בני תורתי שכתבתי לו את המוסיקה, מלא באהבה לקולנוע ובני אדם, ומצדיע לתמימות ולהומור השכונתי. הזדהיתי איתו מאד כי זה הזכיר לי את ילדותי וכמה אהבתי לרוץ ולראות סרטים בתור ילד בשכונה. הסרט פתח לי צוהר וסקרנות למוסיקה שלא הכרתי קודם, מתרבויות אחרות כמו פרס, טורקיה, מוסיקהערבית קלסית ועוד.
מאז הסרט שיצא ב-2002 הקמתי את "אנסמבל שם טוב לוי", הרכב שמונה חמישה מוזיקאים נפלאים וכבר 12 שנה פעיל בהופעות והקלטות.
האנסמבל הוציא את האלבומים "תחנות רוח", ו"בן אדמה", האהובים עלי ביותר, שמכילים יצירות ושירים שלי ושל מלחינים מהעולם הרחב שהשפיעו עלי במיוחד, ביניהם: דיזי גילספי, מיילס דיוויס, עבדול וואהב, אסטור פיצולה, והמשוררים ביאליק, יהודה הלוי, קוואפיס ועוד...
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg