סגן מנהל גלגל"צ: אנחנו חושבים על הקהל שלנו

בכנס מיוחד בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל, טען אביעד רוזנבוים כי "גלגל"צ משדרת סוגים שונים של מוסיקה, ובכלל זה גם הרבה מאד מוסיקה מזרחית"

nrg תרבות | 12/11/2015 11:10
"גלגל"צ משדרת סוגים שונים של מוסיקה, ובכלל זה גם הרבה מאד מוסיקה מזרחית, וחשוב לעורכי התחנה לתת מקום לזמרים חדשים ולא מוכרים", כך טען סגן מנהל גלגל"צ אביעד רוזנבוים בכנס מיוחד של בית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל שהתקיים ביום שני האחרון.

עוד כותרות ב-nrg:
דיירי השבט, נא לא ללקק צפרדעים
הזמר הברזילאי: לעולם לא אבקר שוב בישראל
ח"כ מגל: שליין לא שמאלני, אתה נותן לו תחמושת
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

"העורכים המוסיקליים של התחנה נדרשים, כמו עורכים בעיתון, לעשות סינון מתוך ההיצע העצום שיש ברשת ולבחון מה שהם מאמינים שקהל היעד שלהם יאהב", אמר רוזנבוים והוסיף: "אנחנו חושבים על הקהל שלנו",  והזכיר את התוכנית "קולות החיילים" המשקפת את בחירתם של המאזינים. רוזנבוים הדגיש כי בעידן הנוכחי, כאשר יש ירידה משעתית ברכישת דיסקים, הציבור אינו נחשף למלוא יצירתם של מוסיקאים אלא רק לשירים וללהיטים מסוימים מתוכה.
צילום: באדיבות דוברות אוניברסיטת אריאל
דידי הררי ואביעד רוזנבוים בכנס צילום: באדיבות דוברות אוניברסיטת אריאל
"לקבוע שמוסיקה מסוימת איננה איכותית זו התנשאות", קבע שדרן הרדיו דידי הררי, שהשתתף אף הוא בדיון, בנוגע למלחמה של שרת התרבות מירי רגב בתחנת הרדיו הפופולרית גלגל"צ. "מוסיקה, בדיוק כמו הומור, היא עניין של טעם. יש בדיחה שמצחיקה אותי ויש שיר שאני אוהב לשמוע, שהוא מדבר אלי, קשור לחוויה שלי". הררי סיפר כי מדי שבוע נשלחים אליו בין 80 ל-100 שירים חדשים, והוא מאזין להם, או לקטעים מהם, כדי להחליט אם להציגם בתוכניתו ברדיו 103FM. הבחירה היא על פי אופי התוכנית והתרשמותו הראשונית מן השיר. הררי אמר כי הוא רואה שליחות באפשרות לקדם אמנים ישראלים. קורה שהוא משמיע שיר שהוא לא יותר מ"בסדר" כדי לתת צ'אנס לזמר שאינו מוכר שהקליט והשקיע את כל כספו ביצירה, על מנת לאפשר לו לזכות בחשיפה לציבור.

הפאנל התייחס גם לעיוות אחר, לכאורה, שנטען כלפי הרדיו הישראלי על ידי מאיה בוסקילה, מי שהחלה את המאבק בגלגל"צ. כידוע, טרם פנייתה לשרת התרבות בטענה להדרתה מהתחנה בשל חוסר גיוון סגנוני, טענה בוסקילה במספר אמצעי תקשורת כי הרדיו הישראלי מדיר נשים.
צילום: שי קדם - טיה טים
לא מסכימים עם טענותיה. מאיה בוסקילה צילום: שי קדם - טיה טים
בדיון הועלתה העובדה כי כ-90% מההשמעות ברדיו הן של אמנים גברים, אך לדברי הררי אין זו אפליה מצד השדרים אלא ביטוי לכך שמספר הזמרות בישראל נמוך בהרבה ממספר הזמרים. גם הררי וגם רוזנבוים אמרו כי שיעור היחסי של השמעת שירים של זמרות ברדיו גבוה יותר מהיחס שלהן בקרב תעשיית המוזיקה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק