סוניק בום: כמו ללכת לרופא שיניים- כואב, ממסטל וטוב

כדאי לכם ללכת להופעה של סוניק בום בפסטיבל הפסנתר: זאת תהיה חוויה מוזרה, אבל כזו שתזכיר למי ששכח למה עושים מוזיקה

דויד פרץ | 8/10/2015 13:13
תגיות: סוניק בום, ספייסמן 3,
לאחרונה דיברתי עם מוזיקאי צעיר ששטח בפניי את תסכולו: "אני לא עומד ביעדים שהקואצ'ר שלי הציב, המוזיקה שלי לא מנוגנת מספיק פעמים ברדיו, אני מרגיש שאני לא מקדם את עצמי מספיק, הדברים לא מתנהלים על פי התוכנית...". אני מודה שהיה לי קשה ומוזר לשמוע שהוא מתייחס למוזיקה שהוא יוצר כאל מוצר מדף.

עוד כותרות ב-nrg:
רוצה לשכוח את כריס בראון: ריהאנה מאשימה את התקשורת
"הילד שלי נמצא בצבא": קליפ חדש לאנג'לסי
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

״לך לראות הופעה של סוניק בום״, רציתי להציע לו, שם תפגוש בן אדם שעמד ביעדים שלו היטב: "לקחת סמים, כדי לעשות מוזיקה, כדי לקחת איתה סמים".

סוניק בום נולד באמצע הסיקסטיז בשם פיטר קמבר בראגבי שבאנגליה. בתחילת האייטיז הוא הקים ביחד עם ג'ייסון פירס להקה בשם "ספייסמן 3", שעשתה מוזיקה אמיתית בניגוד הגמור לניאון ולפלסטיק ששלטו בנוף אז. המוזיקה היתה "הזויה" במובן הליטרלי של המילה - הזיה על מקום ומרחב לא מוכר.

 
קטעים נוספים

ספייסמן 3 התמחו במוזיקה פסיכודאלית מינימליסטית ומהפנטת. מטרתם המקורית היתה ליצור מוזיקה שכל כולה עוסק בהתעלות אל מעבר לחוקי הפיזיקה ומעל לטראומות פרוידיאניות. כלי המסע אל היקום המקביל היו מגברי מנורות ישנים, אורגנים מהבהבים וגיטרות אפלות.

בעידן שבו רוב הלהקות ניסו בכל מחיר להראות כאילו באו מהעתיד, ספייסמן 3 היו עתיקים במופגן, הם נברו בעבר המוזיקלי השחור, חיפשו ומצאו את הבשורה במוזיקת הגוספל ובהתרוממות שבבלוז. את הכל צמצמו קמבר ופירס לתרכובת שכלל מוטיבים אנגליים קלאסיים יותר, וכך יצרו את מה שניתן לראות כנקודת המפץ הגדול של השוגייז הבריטי שעדיין מהווה מקור השראה ללהקות רבות ושונות מ-LOW ועד MOGWAI.

כמו להקות רבות, הפיצוץ בין קמבר ופירס היה בלתי נמנע. בתחילת שנות ה-90, אחרי סדרת אירועים שנראים כיום כמו קומדיה שחורה של טעויות או טלנובלה מורבידית במיוחד, הגיע שיתוף הפעולה של קמבר ופירס אל קיצו המסוכסך.

לאחר מכן, הקים פירס את "ספיריטואלייזד" עם כל חברי הלהקה האחרים פרט לקמבר, והצליח לחבר בין פסיכדליה רוטטת ללמיינסטרים הבריטי. לעומתו  קמברס המשיך לפלס את דרכו הייחודית כמוזיקאי ומפיק בשוליים של עולם המוזיקה.

תחת השם ספקטרום, E.A.R ומאוחר יותר - סוניק בום, הוציא קמבר כמה אלבומים אינסטרומנטליים שלפרקים נשמעו כמו להקות גראז' מהסיקסטיז שעושות טראנס פרימיטיבי, ולפעמים נשמעו כמו מוזיקת מעליות בחלליות בודדות במיוחד של חוצנים. הצליל שלו התגוון אך בבסיס האם נותרה אותו כמיהה לפלס דרך החוצה אל מעבר ל"מציאות", תהליך שגרם למעריצים לבוא להופעותיו עם עיניים ואזניים פקוחות לרווחה.

עם השנים הפך קמבר לאגדה חיה בקרב דור חדש של מוזיקאים שגדלו על המנטרות האפלות שהציג לעולם. קמבר הפיק את אלבומם השני של MGMT ועבד עם PANDA BEAR. עם השנים חזר לשיר בהופעותיו ואף ניסה ליישר הדורים עם ג'ייסון פירס חברו לשעבר, ללא הצלחה.

בינתיים הוא ממשיך קמבר במסעו אל חקר החלל כמו אנדרואיד פרנואידי ללא קואצ'ר אישי ויעדים, ומצליח לייצר מוזיקה שהמילה הזויה עבורה היא בגדר מחמאה ענקית. לכו לראות את הופעתו בפסטיבל הפסנתר כפי שהולכים לרופא שיניים, עם הידיעה ששגם אם הזמזום שתשמעו עשוי לכאוב לפרקים, וגם אם תצאו קצת מסטולים מהגז, בטוח הוא שאחר כך תרגישו הרבה יותר טוב.

ההופעה של סוניק בום תהיה במסגרת פסטיבל הפסנתר, ביום שישי, ה-23.10 בשעה 20:30, באולם אסיא, מוזיאון תל אביב
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

פייסבוק