פרידה אחרונה ממנחם גולן: התמונות וההספדים
מאות באו לחלוק כבוד אחרון לקולנוען ברחבת הסינמטק, ביניהם גילה אלמגור, יהורם גאון, ניצה שאול, רון חולדאי ועוד. גולן נטמן בבית העלמין בכפר סבא
גולן נטמן בבית העלמין "מנוחה נכונה" בכפר סבא.
בהודעה רשמית מטעם איגוד אמני ישראל מסר היו״ר יענקל׳ה מנדל: ״גולן היה אגדה ישראלית והוליוודית עוד בחייו. הן כמפיק והן כבמאי היה אחראי להתפתחותם של אינספור שחקנים ולבניית הקריירה המקצועית שלהם. תנחומינו למשפחה״.
-סרטי הקאלט של מנחם גולן
-ראיון אחרון: אני מתגעגע למצלמה
-מנחם גולן: אימפריה של קולנוע

ראש עיריית תל-אביב - יפו רון חולדאי הגיע כדי לחלוק כבוד אחרון ולומר דברי הספד. מתוך דבריו: "מנחם גולן נשאר חולם גדול עד יומו האחרון ולא מזמן סיפר שהוא מתכנן הפקת סרט חדש על פי סיפור של אפלפלד - "גרנד פסטיבל". כמה אופייני לו! הרי זה יכול היה להיות השם של סרט חייו - כי שום דבר אצל מנחם לא היה פחות מ'גרנד' - וכל חייו היו בסך הכל פסטיבל - כשבין פסטיבל לפסטיבל היה גם איזה סקנדל, שתמיד נסלח לו - כי אי אפשר היה לכעוס עליו באמת, כי תמיד התכוון לטובה - ובעיקר לטובת האמנות והקולנוע. יהי זכרו ברוך".

עיריית טבריה, שם נולד מנחם גולן ז"ל, הצהירה כי רחוב בעיר הצפונית יקרא על שמו של הקולנוען.
ראש העירייה יוסי בן דוד מסר: "לאורך השנים הצמיחה העיר טבריה כשרונות רבים במגוון תחומי החיים. אחד מהם, היה מנחם גולן ז"ל שתרומתו הרבה לקולנוע הישראלי לא תסולא בפז. העיר טבריה כולה שולחת את תנחומיה למשפחתו".
כמו כן הודיע בן דוד כי בימים הקרובים יביא לאישור מועצת העיר את הצעתו לכבד את זכרו של מנחם גולן ולקרוא בטבריה רחוב על שמו.

מנחם גולן הלך לעולמו ביום שישי האחרון והוא בן 85. גולן הזניק את הקולנוע הישראלי צעד ענק קדימה והציב אותו על מפת הקולנוע העולמי כשכמה מהסרטים הישראלים הרבים שהפיק, "סלאח שבתי", "הבית ברחוב שלוש", "אני אוהב אותך רוזה" ו"מבצע יונתן" הניבו מועמדויות לאוסקר בקטגוריית 'הסרט הזר הטוב ביותר'. בפרס הנכסף הוא לא זכה, אך בזירה הבינלאומית גולן, יחד עם שותפו גלובוס, ביססו אט-אט את מעמדם כמפיקי על.
לקראת סוף שנות השבעים גולן הפך את ישראל לאתר הצילומים המרכזי אף עבור הפקותיו הבינלאומיות. ב-1975 הוא ביים את מותחן הפשע הנוצץ "יהלומים"
הפריצה אל השוק הבינלאומי של גולן וגלובוס הייתה כשרכשו יחד את חברת ההפצה הקטנה 'קאנון' וכבשו בעזרתה בסערה את מסכי הקולנוע העולמיים של שנות השמונים. באותה
תקופה גולן הציב טרנדים קולנועיים בלתי נשכחים כשהפיח חיים בז'אנר סרטי הנינג'ה, סרטי הברייקדנס והסלסה וסרטי הנקמה התזזיתיים של צ'רלס ברונסון, ז'אן קלוד ואן דאם וצ'אק נוריס. באמצע שנות השמונים הוא נהג להפיק דרך 'קאנון' מעל 20 סרטים בשנה, בדומה לאולפני המייג'ורס ההוליוודיים, הישג נכבד כשלעצמו.




