"סטארטרק - האויב בתוכנו": קרבות חלל ומערכות יחסים
"האויב בתוכנו – סטארטרק" הוא בדיוק הפרק הבא בסדרה שהמעריצים היו יכולים לצפות לו. מצד אחד בכוחו לגייס חבר'ה חדשים למועדון הטראקיז, ויחד עם זאת הוא מתכתב עם הקודים של הסדרה המקורית. ואז מה אם ספוק עושה פה את כל העבודה?

זה כמובן מסביר מסביר מדוע כל סרטי סדרת "סטארטרק" הפכו לגורפי קופות גדולים. "האויב בתוכנו – סטארטרק" - שביים ג'יי ג'יי אברהמס (החתום גם על "סטארטרק", הפרק הקודם בסדרת הסרטים, כמו גן על הצלחות ענק כגון "ארמגדון" ו"משימה בלתי אפשרית") הוא כבר הסרט ה-12 בסדרה.
סיפור העלילה מתחיל כאשר קפטן קירק ( בגילומו של כריס פיין) מציל את מיסטר ספוק (זאכארי קווינטו) ממוות, אך בתוך כדי כך עובר על נהלים רגולטוריים ומועבר מתפקידו כקפטן האנטרפרייז לאחר שהספינה מוחזרת הביתה. אלא שאז מתחילה מתקפת טרור של כוח מסתורי בלתי ניתן לבלימה על צי הכוכבים, כאשר עקב מותו בהתקפה של מפקד ספינת החלל שהחליפו, מקבל קירק בחזרה את הפיקוד על האנטרפרייז. הוא ממנה את ספוק לסגנו והספינה יוצאת למשימתה החשובה והגורלית – איתור מבצעי פיגועי הטרור המאיימים על המפקדה והאנושות.
צוות הספינה של להיט הקיץ הנוכחי כולל את כל החבר'ה הטובים שהכרנו מאז ראשית ימי סדרת האם: בונס (קרל אורבן), סקוטי (סיימון פג), סולו (ג'ון צ'ו), צ'קוב (אנטון ילצין) ואו'הרה (זואי סלדנה). במהלך המשימה יתברר להם שעומד בפניהם יריב ותיק, חאן נוניאן סינג (בנדיקט קמברבץ'), המוכר מהסדרה המקורית וכן מהסרט "מסע בין כוכבים 2: זעמו של חאן". סינג היה מורדם במשך לא מעט זמן, וכאשר אחד ממפקדי צי הכוכבים מעיר אותו באקט שהתברר כטעות טראגית, הוא חוזר בכוחות פיזיים מוגברים, טעון שנאה ורצון לנקום. חאן דורש להעיר את צבאו המורדם ומאיים להמשיך ולפגוע באנטרפרייז ובצוותה עד שייענו דרישותיו.
"האויב בתוכנו" מתחבר לסדרת מוצרי הפנטזיה-אקשן -אפקטים-3D הנתפרים במיוחד בהוליווד במטרה לתקוף את המסכים בתקופת הקיץ. הוא מגיע אחרי "איירון מן 3" ו"העולם אחרי", ובקנה עוד בז'אנר הזה, בין היתר - "איש הפלדה" (הגרסה החדשה של זאק סניידר ל"סופרמן"), "מלחמת העולם Z" ועוד. באופן מפתיע, יש לומר, "האויב בתוכנו – סטארטרק" לא מנסה להיות גדול, חזק, מהיר וראוותי יותר מכל אלו.
בסך הכל, הפרק החדש בסדרת "סטארטרק" שומר על הסטנדרטים שהרכיבו את הסדרה המיתולוגית והמשכוניה הקולנועיים, כשבחוכמה רבה הוא מספק אקשן ונראטיב פשוט ולא מתוחכם מדי, שיכול לקרוץ למצטרפים צעירים חדשים לחבור למועדון הגדול של חובבי "מסע בין כוכבים" לדורותיו. עם זאת, הסרט גם מגיש מחווה נאה שתספק את המעריצים הותיקים והמסורים, כשהוא משתמש בקודים המוכרים והאהובים עליהם. כך שהסרט אמור לספק את כולם ולהיות קראוד-פליזר מודולרי, עם כמות סבירה של אקשן מוגבר ושאר הדפוסים המוכרים של סרטי החלל למיניהם.
באופן מעניין, החלקים החזקים בסרט הם אלו אשר מתרחשים בתוך האנטרפרייז. אלו העוסקים בהרכבת מערכות היחסים בין חברי הצוות הותיקים, ההומור שלהם, הפולקלור המוכר מעברם המשותף ושאר אלמנטים שיוצרים דיאלוג אנושי אמין בחלל ההתרחשות הנוכחי, שגם מתכתב עם ההיסטוריה שלהם.
בתך כך, לעיתים נדמה כי אברהמס הקדיש משמעותית פחות תשומת לב לשאר המרכיבים של הסרט. כך למשל, ניתן לומר כי הקלינגונים יותר מדי ששים אליי קרב, ואילו חאן הפך לפחות מדי אנושי ויותר מדי סופר-אדם בעל כוחות מוגזמים. גם אנשי מפקדת צי הכוכבים משורטטים בצורה פלקטית למדי, ובני כדור הארץ של האלף השלישי נראים כניצבים, מבלי שניתן לתהות מעט על קנקנם.
אבל אלו רק פגמים אסתטיים קטנים שלא פוגעים בתמונה הגדולה, השלמה והמנומקת. "סטארטרק - האויב בתוכנו" בהחלט עומד בציפיות שעמדו בפניו, ואברהמס גם השכיל להציג בו עולם טכנולוגי עתידני המעדכן את עצמו. אחד החידושים המעניינים כאן הוא שספוק, הסופר-אינטלקטואל בפורמט הוולקני הנוכחי שלו, זוכה ברוב קטעי האקשן, במהלך מאבק פיזי עיקש עם חאן. עבור הטראקי הממוצע, מדובר בלא פחות מנושא שיחה בוער בימים אלה.