זה סיר אהבה

רגע לפני שהם מקרמלים ומקפיצים וסוגרים ומטמפררים, פלשה רותי רוסו למטבח הפרטי של שלושת הפיינליסטים של "מאסטר שף". והפעם: ג'קי אזולאי

רותי רוסו | 27/1/2013 12:55 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בלי תחנת נירוסטה משוכללת, בלי מכונות פסטה חדשות, בלי מזווה בגודל של אולם מקבלי הפנים בנתב"ג, בלי חמישה סוגים של פטריות יער, בלי קצבייה צמודה, בלי טאץ' אפ, בלי עצות מהשופטים ובלי משימות הדחה: קבלו את שלושת הפיינליסטים שבעוד יומיים יתמודדו בגמר השלישי של "מאסטר-שף" (יום ג', 21:00, קשת), התוכנית הכי נצפית בטלוויזיה הישראלית. קבלו אותם כפי שהם. רגע לפני הסוף באנו לפגוש אותם כשהם עושים את הדבר שהם הכי אוהבים, לאנשים שהם הכי אוהבים, בלי שמצלמת וידאו תקועה בפרצוף שלה.

ביקשנו מהם לבשל לנו את המתכונים של הבית - מאכלים שמכינים בשביל ילד שחוזר מבית ספר או קם בשבת בבוקר, בשביל אמא או אחות או בן זוג לארוחת הערב. כשהם מנסים לכבוש לא את פסגת הרייטינג, אלא את הלב ואת הבטן של מי שיקר להם. בדרך זכינו להצצה במטבח הפרטי של ג'קי, תום וסלמה, חיטטנו קצת בארונות ושאלנו כמה שאלות קצרות כדי שתכירו אותם קצת יותר טוב. אה, וגם הבאנו לכם את המתכונים הכי פשוטים של האנשים שכבר כמה שבועות אתם חולמים לטעום את האוכל שלהם. הנה, יש לכם הזדמנות.
ראובן קסטרו
ג'קי אזולאי ראובן קסטרו
במטבח של ג'קי אזולאי

גיל: 29
עיר מגורים: אלעד
מצב משפחתי: נשואה
ילדים: 2 בנים, בן 4.5 ובן 2.5
עיסוק: עובדת בחברה להשכרת רכב בשדה התעופה
סגנון בישול: מרוקאי מסורתי
תיזכר מהעונה בתור: הפלפל החריף

איפה למדת לבשל, וממי?
"בבית, מאמא שלי ומהשכנות שמסביב, בבית שמש".
מאיזה גיל את מבשלת?
"8, בערך ".
מאכל אהוב?
"אוכל של שבת".
מה תעשי אם תזכי בתוכנית?
"אני לא חושבת על זה".
תוותרי על העיסוק שלך היום?
"אני בטוחה שכן".
מה את מתכוונת לעשות אם תפסידי?
"אני מאמינה שאחרי הגמר כבר לא אעבוד במה שאני עובדת, ואלך לעבוד בתחום האוכל, גם אם אזכה וגם אם לא".
המנה הכי טובה שהכנת העונה? "המנה שהביאה אותי לגמר: פילה לוקוס בחמאת עגבניות. אבל אם תשאלי אותי מה המנה שהכי אהבתי לעשות, זו בלי ספק המנה שהכנתי עם חיים כהן: רביולי תפוחי עץ".
מי מבשל בבית?
"אני. ורק אני".
מתי את מבשלת בבית?
"כל יום, ברור. יש לי ילדים שבאים מהגן".
מה את הכי אוהבת להכין בבית?
"אני אוהבת להכין דברים חדשים. יש לי בעיה כי בעלי קצת בנאלי וקשה לו לצאת מהקופסה, אז הוא מתחקר אותי מה עשיתי. אבל אני אוהבת לקחת את המתכונים הקבועים ולשחק איתם".
מה המשפחה הכי אוהבת שאת מכינה?
"אין משהו ספציפי".
מה בן זוגך הכי אוהב שאת מכינה?
 "דגים חריפים של שבת".
מה הדבר הכי חשוב שלמדת מהתוכנית?
"למדתי איך להתייחס לעגבנייה. ממש עברתי תהליך, ואפשר לראות אותו על העגבניות. בתוכנית הראשונה הכנתי עגבניות וסתם חתכתי אותן ושמתי בסיר, ואחר כך שמתי עגבניות שרי שלמות במנה אחרת, והן לא מיצו את הטעם שלהן. בסוף, במנה האחרונה שלי, בישלתי, טחנתי וסיננתי ויצא ממש קרם. זה מקביל לתהליך שעברתי בעוד הרבה מובנים. כנראה מדובר בהבנה עמוקה ובכבוד לחומרי גלם. זה הדבר הכי חשוב".


רושפלד משתין על הרצפה

ג'קי מתגוררת בקצה היישוב החרדי אלעד, בדירה מוארת ומרווחת הנושקת לשדות המקיפים את העיר. מהמרפסת שלה רואים שטחים פתוחים שבוודאי עוד יהפכו לנדל"ן, אבל כרגע הם מכניסים טבע הביתה. היא פלפלית נמרצת גם מחוץ למסך, צוחקת המון ומצחיקה לא פחות.

רושפלד מסתובב בלי הפסקה בין הרגליים שלה, ונובח. רושפלד הוא גור הכלבים הקטנטן שהיא אימצה מהרחוב. הוא בגודל של סנדל, עם עיניים עצובות שלא חושפות לרגע את המזג השובבי. על הצוואר של רושפלד יש קולר ורוד משובץ יהלומים. מדי פעם, כשהוא באמת מפריע, ג' קי מתכופפת וצועקת עליו: "רושפי! מספיק! " ורושפלד, בתגובה, מתרגש נורא, ואז משתין על הרצפה.

המטבח של ג'קי פתוח. הוא חדש אבל לא מפואר. ניכר עליו שהוא בתהליך איסוף: מיקסר חדש ומעבד מזון חדש וסט סכינים חדש. כולם הגיעו לכאן עוד לפני התוכנית, אבל יחד הם חושפים שג' קי נמצאת בעיצומו של מסע גילוי.

כמו במטבחים של שומרי כשרות, גם כאן יש שני כיורים. אלא שהם נפרדים לגמרי זה מזה, כל אחד ממוקם על משטח עבודה אחר. האמת? גאוני. מתאים מאוד גם לחיות מטבח שלא מקפידות, ובקיצור - הלוואי עליי.

האזולאים הם זוג צעיר. עוד אין להם ערמות של כלי הגשה. הכל מעשי מאוד. גם ג'קי מעשית. כל ההכנות מאורגנות בכלים חד-פעמיים. איך שמסיימים - הם הולכים לפח. אין כלים בכיור. בזמן הבישול היא מתלוננת קצת שלרוב במטבח היא לא עם פאה. בשנה האחרונה, כנראה, אין ברירה. כל הזמן יש אנשים מסביב. הבישול של ג'קי בבית מלא רגש ותשוקה. היא מבשלת את הדברים שהיא אוהבת לאכול.

ראובן קסטרו
ג'קי והכלב רושפד ראובן קסטרו
המנות של ג'קי

סיגרים ממולאים באגוזים עם סירופ סוכר
"מאכל יפה, טעים ובאופן מפתיע לא מאוד מתוק. הסיגרים לא סופגים הרבה סירופ, ונשאר רק הטעם המיוחד והעמוק של האגוזים במילוי. אחד הדברים שאמא שלי הכי אוהבת שאני מכינה לה".

החומרים:
100­גרם שקדים 100
100 גרם אגוזי מל
50 גרם אגוזי קשיו
50 גרם אגוזי לוז
20 עלי סיגר מרובעים
רבע כוס דבש, רבע כוס מייפל
2 כוסות סוכר
כוס מים
חצי לימון
שמן עמוק לטיגון
2 כפות קמח + 2 כפות מים
              
הכנה:
 1. בסיר קטן שמים 2 כוסות סוכר עם כוס מים וחצי לימון. מבשלים במשך חצי שעה עד לקבלת סירופ.  
2. קוצצים במעבד מזון את כל האגוזים. הם לא צריכים להיות טחונים ממש. 3. שמים בקערה את האגוזים ומערבבים עם רוטב המייפל, הדבש וכוס מהסירופ. מערבבים לעיסה דביקה ואחידה.
4. מכינים "דבק" מכפות הקמח וכפות המים. מניחים בצלוחית קטנה. 5. לוקחים עלה סיגר אחד, וחוצים באמצע לשני חצאים שווים. מניחים קצת מהעיסה על הקצה ומגלגלים. כשמגיעים לקצה מורחים עם האצבע קצת מה"דבק" וסוגרים. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים העלים והמילוי. 6. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק על אש בינונית עד להזהבה. מקררים כעשר דקות ואז טובלים אותם בסירופ מכל הצדדים.

ראובן קסטרו
לפעמים סיגר הוא רק סיגר ראובן קסטרו

"מוקפץ"
"הבן שלי אוהב מוקפץ, ובשבילי זו הזדמנות לדחוף למנה הזאת את כל הירקות שביום רגיל הוא לא מוכן אפילו לטעום".

החומרים:
1 גזר
1 קישוא
3 גבעולים של בצל ירוק
חבילת פטריות שמפיניון טריות
1 כוס נבטים
1 פלפל אדום מתוק
1 פלפל צהוב מתוק
קופסת שימורים של תירס גמדי
חבילה של נודלס אסם
150 גרם סטייק אנטריקוט
רוטב סויה וצ'ילי מתוק, לפי הטעם
פלפל שחור

להגשה:
כוסברה טרייה קצוצה, בוטנים קצוצים, שומשום

הכנה:
1. חותכים את הגזר, הקישוא, הפלפל האדום והצהוב ואת הבצל הירוק לרצועות דקות ומניחים בצד. 2. פורסים את הפטריות וחותכים את התירס גמדי לעיגולים. מניחים בצד. 3. פורסים את הסטייק לרצועות ומניחים בצד. 4. מבשלים את הנודלס במים רותחים עם חצי כף מלח במשך 10 דקות. מסננים ומניחים בצד. 5. מתחילים להקפיץ בווק: שמים את הפטריות, הסטייק, הקישוא, הגזר, הפלפלים, התירס והנבטים. 6. מוסיפים מלח ופלפל, 4-3 כפות סויה, 2 כפות צ'ילי מתוק ורק בסוף את הבצל הירוק. מקפיצים על אש גבוהה. 7. מוסיפים את הנודלס ומערבבים היטב. 8. טועמים ומתקנים תיבול. שמים בקערות. 9. מקשטים , אם רוצים, בכוסברה טרייה, בבוטנים קצוצים ובשומשום.

ראובן קסטרו
המוקפץ של ג'קי ראובן קסטרו

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום טלוויזיה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

עוד ב''טלוויזיה''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים