עבודה ערבית: סייד קשוע בתיכון
המורים לספרות התבקשו לבחור יצירות חדשות לתוכנית הלימודים. הם בחרו את "גוף שני יחיד" מאת סייד קשוע. כך נכנס לראשונה סופר ערבי ישראלי לבגרות

מופתע. סייד קשוע באדיבות יח''צ עטרה ישראלי
קשוע, סופר, פובליציסט ויוצר תוכנית הטלוויזיה "עבודה ערבית", נחשב אחד הקולות הבולטים בספרות הישראלית בשנים האחרונות. המפקח המרכז של לימודי הספרות, ד"ר שלמה הרציג, קיים מעין "כוכב נו לד" פנימי בין יצירות חדשות בקרב המורים, כאשר אלו שנמצאו הפופולריות ביותר נשלחו לאישור פדגוגי במ טרה להכניסן לבחינת הבגרות. הספרים שנבחרו הם: "על עכברים ואנשים" מאת ג'ון סטיינבק, "והוא האור" מאת לאה גולדברג, וכאמור ספרו של קשוע.
קשוע התבשר על כניסת ספרו לתוכנית הלימודים על ידי מעריב. "אני מופתע", אמר קשוע, "אני שמח ומקווה שהתיכוניסטים לא ישנאו אותי כי יכריחו אותם לקרוא אותי. אני אעבוד על קיצורו של הספר ואעשה סרט כדי שיהיה לתלמידים קל יותר".
הבחירה בספרו של קשוע מעניינת במיוחד לאור מחקר חדש של ד"ר שרה האופטמן וד"ר שרה זמיר ממכללת אחווה, שסקר את תוכניות הלימוד בספרות בחינוך הערבי ובחינוך היהודי ומצא כי בזמן שבתיכונים הערביים לומדים יותר ויותר את הנרטיב היהודי, היהודים אינם לומדים את הנרטיב הערבי. קשוע מציין כי עד כה יצירות שלו נכנסו לתוכנית הלימודים בספרות בבתי הספר הערביים בלבד.
"לאורך השנים יש מחסור בסופרים ערבים שעוסקים באופן נוקב בשאלות של זהות", מסביר הרציג. "הספר 'חצוצרה בוואדי', למשל , שמתעסק בנרטיב הערבי, נכתב על ידי סמי מיכאל, סופר יהודי. אנחנו מאשרים את הספרים על פי האיכות המקצועית שלהם, והספר 'גוף שני יחיד' הוא גם פופולרי וגם איכותי".