שלב ההכרעה: דיווח יומי מתחרות רובינשטיין לפסנתר

גמר תחרות רובינשטיין החל וכבר אפשר לסמן מועמד מבטיח בשם דניאל טריפונוב שהפליא בביצועיו בשלב הקאמרי

אורה בינור | 22/5/2011 9:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סוף השבוע האחרון בתחרות רובינשטיין הוקדש לנגינת מוזיקה קאמרית, שהיא החלק הראשון בשלב הגמר. בשלב הזה הצטרף לאחר היעדרות ארוכת שנים הבן של הפסנתרן ארתור רובינשטיין, ג'ון, שחקן קולנוע ותאטרון מפורסם שהתקבל על ידי הקהל בחום רב.
 
דניאל טריפונוב
דניאל טריפונוב יאירה יסמין

העובדה שתחרות זו מציבה את הדרישה לנגן חמישיית מיתרים מעלה את רף הדרישות למקום גבוה ביותר. בעידן שבו רמת השליטה הטכנית כה גבוהה, נוגעת בלוליינות ממש, וכל פסנתרן מנגן את שלו עם עצמו, הרי במוזיקה קאמרית המתחרים נבחנים במידת שיתוף הפעולה שלהם עם רביעיית מיתרים.

לביצוע היצירות נבחרה רביעיית "אריאל" הישראלית, שכל נגניה צמחו בתיכון האקדמיה למוזיקה בירושלים. זה מכבר הם סיימו יחד את התואר הראשון בקונסרבטוריון ניו אינגלנד בבוסטון, וכבר זכו במספר תחרויות למוזיקה קאמרית באירופה ובארצות הברית. הם הגיעו ביום חמישי והיה עליהם לערוך חזרות עם ששת הפסנתרנים שעלו לשלב הגמר. לרביעייה היו רגעים יפים מאוד, אך לצערי, יותר מדי רגעים בהם הנגינה לא הייתה מספיק "נקייה", ורגעים בהם הם כיסו את הפסנתרן, כמו גם רגעים בהם הייתה תחושה שהם לא ממש מקשיבים לו, ומתלהמים יתר על המידה. הם מנגנים בטמפרמנט רב, אך לא תמיד התוצאה הייתה מרוסנת וזכה.

בתום השלב הקאמרי נוצרה תמונה די ברורה לפיה הפסנתרן הרוסי דניל טריפונוב בחמישייה המופלאה של שומן הוא המתחרה שהביע הכי הרבה מוזיקליות. בנגינתו היה הכל: הבעה רוחנית, עומק מוזיקלי, ליטוף, סערה, דמיון, התפרצות טמפרמנטית, צבעים וגוונים. לטריפונוב אין אף צליל משעמם. את הפרק השני הוא ניגן באופן כל כך נוגע ללב שאפשר היה רק לבכות, לצדו הרביעייה ניגנה טוב כשהכנרת הראשונה אלכסנדרה קזובסקי הובילה. טריפונוב צועד בביטחון לקראת הפרס הראשון
השני המצטיין לטעמי הוא הפסנתרן אלכסנדר מוטוסקין, שביצע את החמישייה של דבוז'אק. תמונת הצליל שלו לירית מאוד, הוא הקשיב ללא הרף לרביעיית אריאל, והשתלב עם המיתרים.

לא פחות טוב ממנו היה איליה רשקובסקי. גישתו פחות דרמטית ונראה שהוא יוכל לחלוק פרס שני עם מוטוסקין. הפסנתרן אריק זובר ביצע את החמישייה של ברהמס, בנגינה נקייה, מקצועית, וקצת יותר "שנונה" בהבעה הקצבית. המחודדת. היפני קוטארו פוקומה בחמישייה של שומן התבלט כמנהיג, הוא כמעט לא יצר קשר עין עם הרביעייה, הפרק האטי המופלא לא צלצל לירי כמצופה, ולבסוף בוריס גילטבורג שהברהמס שלו היה כבד ודרמטי, אך לא נוגע מספיק בנשמה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_tarbut/music/ -->