הפסנתרנים באים: תחרות רובינשטיין ה-13 לפסנתר נפתחת
מתמודד ממרוקו, מסך ענק שיקרין את ידי המתחרים והרבה מתח: תחרות רובינשטיין ה-13 לפסנתר נפתחת היום
לתחרות הגיעו גם הפעם שני מכווני פסנתרים וטכנאים מקצועיים ונציגים משתי החברות, והם יכוונו ויטפלו בפסנתרים מידי יום ביומו. אל המלון התל אביבי בו מתגוררים המתמודדים הועברו 36 פסנתרים, והמלון הופך למעין מחנה אימונים סגור למשך ימי התחרות.

כרזת תחרות רובינשטיין לפסנתר יח''צ
חידושים נוספים שיהיו בתחרות: מסך גדול שיקרין את הידיים של המתחרים על המקלדת כדי שגם אלו שיושבים בצד הימני של האולם לא ירגישו מקופחים. הערוץ הראשון ישדר את שני הקונצרטים של שלב הגמר עם התזמורת הפילהרמונית. אתר עמותת ארתור רובינשטיין ישדר את כל התחרות. שלב הגמר כולל הפעם שלושה חלקים, כאשר ששת המתחרים שעלו לגמר מנגנים מוזיקה קאמרית, קונצ'רטו קלאסי וקונצ'רטו גדול רומנטי עם הפילהרמונית בניצוח אשר פיש.
לתחרות מגיעים 36 מתחרים בני 18 עד 32, מתוך 174 שנרשמו. התוכנית שנדרשת מהם לבצע היא קשה, מאתגרת, שופעת טכניקה פירוטכנית וכוללת גם יצירה ישראלית קצרה. חרף הדרישות האימתניות, פסנתרן צעיר שרוצה היום לעשות קריירה מוכרח להשתתף בתחרות ולזכות, אך לא כל זוכה מצליח לממש בסופו של דבר את הפרס ולעיתים המעמסה כל כך מכבידה ומאיימת שהצעירים לא עומדים בה.
"מצפים ממני שכל פעם אוכל לשלוף יונה מהכובע" אומר פסנתרן צעיר הנחשב ל'סוס תחרויות', "וזה עלול לגרום לפחדים ולמשבר. צריך גם להיות מאד חזק ולקבל המון תמיכה, וכמובן צריך המון מזל".
על צוות השופטים, ועל השאלה האם ניתן באמת להאמין שיש שיפוט אובייקטיבי אומרת עדית צבי, מנהלת התחרות כי "אריה ורדי ואני בחרנו שופטים בקפידה. בתחרות שלנו אין דיונים של השופטים. לא מאפשרים להם להשפיע אחד על השני".
הקהל מנהל בהפסקות דיונים, הם מעורבים ביותר בכל המתרחש, הם עורכים הצבעות וניחושים באשר לדירוג המתחרים, והם גם מארחים ומזמינים את הפסנתרנים הצעירים, שעצביהם די מרוטים, לנוח בבתים, לאכול ארוחה חמה ולהתמלא כוח לשלב הבא שלהם. "זו לא רק תחרות" אומרת צבי, "זה פסטיבל".
בתחרות ישתתפו 3 פסנתרנים ישראלים, מיכאל בוכמן, ברניקה גליקסמן ובוריס גילטבורג, ויש אפילו נציג של מדינה ערבית: מרואן בנעבדאללה ממרוקו. השאר מסין, מקוריאה, מרוסיה ומאוקראינה ומיעוט יחסי מאירופה.