משבר זהות: על "זהות לא ידועה"

"זהות לא ידועה" מציע פרשית מתח וריגול מסועפת, אבל כל מי שמכיר את הז'אנר יעלה על גימיק העלילה תוך עשרים דקות

מאיר שניצר | 29/3/2011 14:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

"זהות לא ידועה", ארה "ב, 2011

לצד שני המקורות שהשפיעו עמוקות על רוחו של סרט זה - הקולנוע של אלפרד היצ'קוק וטרילוגיית האקשן על אודות המחסל החשאי ג' ייסון בורן, בולט גורם שלישי, קרוב הרבה יותר אלינו, שסייע אף הוא בעיצובן של רבות מהסצינות ב"זהות לא ידועה". זוהי אותה פעולה בדובאי, שבה חיסלו לפני כשנה בחורינו המצוינים את מוחמד אל מבחוח ורוחה שורה על כמה ממהלכי הסרט.
נחשו את הסוף.
נחשו את הסוף. "זהות לא ידועה" יח''צ


כל טוב הארץ מציע "זהות לא ידועה"; ריגול , קונספירציה, טשטוש זהויות, דרכונים מזויפים, מזימות חשאיות וערב רב של סוכנים עם אצבע קלה על ההדק. מעשה במדען אמריקני (ליאם ניסן המשכנע), המגיע עם אשתו (ג'נוארי ג'ונס הגרועה) לברלין על מנת להשתתף בכינוס מדעי שנערך בחסותו של נסיך סעודי ונועד להביא שלום ורווחה לעולם כולו. בדרכו אל הוטל אדלון היוקרתי נקלע המדען לתאונת דרכים שבה הוא מאבד את זכרונו ואולי אף את זהותו. במהלך מאבקו העיקש לשוב ולהיות האיש שהיה קודם לאותה תאונה, נתקל הפרופסור בשורה ארוכה של בני אדם המכחישים את זהותו - החל מאשתו, דרך קולגות למחקר ועד לאנשים שהזמינו אותו לכנס.
 

למרבה המזל, המדען פוגש בנהגת מונית בוסנית (דיאנה
קרוגר הבלתי אמינה), שהיא שוהה בלתי חוקית בגרמניה, וכן בסוכן לשעבר של השטאזי (ברונו גאנץ הקלישאי) המצליחים לייצב מחדש את בטחונו של הפרופסור בזהותו העצמית. הדים מעלילות הסרטים "מזימות בינלאומיות", "הנאשם", "המסך הקרוע" ו"טופאז" - כולם של היצ'קוק, וכן סיטואציות שכמו נתלשו מ"זהות אבודה" בכיכוב מאט דימון, ממלאים בסרט הזה את מקומה של העלילה המקובלת. מי שראה בעבר סרטים אלה יכול לנחש תוך עשרים דקות מתחילת ההקרנה של "זהות לא ידועה" את הגימיק של הסיפור.

המעניין בסרט אינו המאבק לזהות אישית, אלא אופן ההעברה של הדרמה אל הבד. הבמאי יליד ספרד חיימה קולה-סרה, שפועל בהוליווד ("בית השעווה", "יתומה"), מנצל את ניסיונו הרב כמעצב קליפים וסרטוני פרסומת על מנת לטוות על הבד סצינות בעלות מתח חזותי מרתק. כך לפחות הם פני הדברים במחציתו הראשונה של הסרט. חלקו השני של "זהות לא ידועה", פחות אקשני ורופס יותר, למרות שדווקא שם משובצים כמה מרדפי מכוניות לגמרי לא רעים. הספרדי פלביו מרטינז לביאנו, שצילם את הסרט, מעצב על הבד את ברלין הצבועה בגוונים אפורים-עכורים כעיר קרה, עוינת ומאיימת.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_tarbut/cinema/ -->