בטעם של פעם: על "פסטיבל ילד פלא"

בימים אלה יוצאת לדרך הפקה חדשה בניחוח נוסטלגי בשם "פסטיבל ילד פלא". במרכזה: כישרונות צעירים שישירו את מיטב הקלאסיקות שעליהן גדלנו. "מדובר במסורת חדשה", מבטיח מארגן הפסטיבל

ערן סויסה | 27/6/2010 16:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לצד הפקת "הפסטיגל", "מותק של פסטיבל", "בת הים הקטנה" ומופעים נוספים תעלה בחנוכה הקרוב הפקה נוספת. בהפקה הזו, בניגוד לאחרות, ילדי הפלא הם מרכז המופע, ולא כוכבי טלוויזיה ובידור כפי שנהוג במופעי חנוכה.

המופע, שיקרא "פסטיבל ילד פלא", יעמוד בסימן מסרים חינוכיים וערכים משמעותיים ויצדיע ליוצרים בולטים בתחום שירי הילדים. בשנים האחרונות נעלם ז'אנר ילדי הפלא מתעשיית הבידור, אבל עד היום רובנו זוכרים את נועם קניאל, לילך גליקסמן ומרינה פיינגולד. עכשיו מחפשים להם דור המשך.

"זוהי מסורת חדשה של פסטיבל זמר איכותי לילדים, שנולדה כתוצאה מחלל גדול בשנים האחרונות בנושא זה", אומר אלי ניסמן, הוגה "פסטיבל ילד פלא" ומנהלו האמנותי. "במרכז הפסטיבל שלנו הכוכבים הם ילדים מוכשרים מכל רחבי הארץ שנבחרים באודישנים קפדניים ומבצעים שירי ילדים מוכרים ואהובים.

הילדים המזמרים יופיעו יחד עם אמנים אורחים מוכרים ואהובים, שישתלבו בסיפור מסגרת חינוכי שנכתב במיוחד על ידי יוצרים איכותיים. הסיפור יקשר בין השירים המשתתפים בפסטיבל ויחזיר לשירי הילדים הקלאסיים את הקסם מחדש. 'פסטיבל ילד פלא' הוא אלטרנטיבה איכותית לכל אותם הילדים, ההורים ואפילו הסבים והסבתות שירצו ליהנות ממופע שירי ילדים כמו פעם. אצלנו לא יהיו זיקוקים, דוגמנים ואקרובטים, אבל יהיו שירים יפים, ילדים מוכשרים ואמנים איכותיים".

מדוע לדעתך הז'אנר הזה נעלם?
"כי העולם השתנה. התקדמנו וכל המדיה והתקשורת השתנתה. היום כמעט אין שירי ילדים, וזה משפיע על כל התחום. הילדים איבדו את התמימות שלהם וזה משליך גם על השירים והמוזיקה".
צילום: כפיר מאיר
מארגנים קאמבק. הזוכים בפסטיבל שירי ילדים ה-18 ברעננה (למצולמים אין קשר לידיעה) צילום: כפיר מאיר
האמהות הן הצד החזק

בעבר נעשה ניסיון כושל להחזיר את פסטיבל שירי הילדים. אתה באמת חושב שיש מקום להפקה עם שירי ילדים?
"בהחלט, כיוון שלצד המופעים שפונים לכיוון המסחרי חשוב מאוד לשמר את זה. אני חושב שאנחנו יכולים להצליח. אנחנו מחפשים את הצד האמנותי".

האם לדעתך יכול לצמוח ילד פלא חדש מהפסטיבל, שיקבל חשיפה גבוהה כבעבר?
"כבר התחלנו בליהוקים ראשונים, וישנם כמה ילדים בעלי פוטנציאל. יש ילדים מאוד מוכשרים".

איך מוצאים אותם?
"אנחנו פונים למוסדות שעוסקים בזה, למקהלות, למורים לפיתוח קול, וגם פונים אלינו הרבה".

אם כך, אתה גם נתקל באמהות שדוחפות את ילדיהם?
"נכון, זו תופעה, ואיכשהו האמהות הן הצד החזק בזה. הן אלה שדוחפות ופונות ומתעניינות".

יהיו גם שירים מקוריים?
"כן, אבל העיקר יהיה קלאסיקות וגם שירים חדשים שייכתבו במיוחד עבור המופע. אנחנו בוחרים את הצד האיכותי, כדי לתת במה גם לאמנים מוכשרים שקצת

נשכחו. יש אמנים שגידלו דור שלם של ילדים ואין להם ביטוי היום, כמו למשל שולה חן, רבקה מיכאלי, אבי טולדנו ואפילו אותם ילדי פלא שנשכחו".

בקיצור , זוהי אלטרנטיבה.
"המופע שלנו הוא מופע לכל המשפחה. גם ההורים, הסבים והסבתות יכולים ליהנות ממופע תרבותי איכותי. גם המחיר הוא שווה לכל נפש. אנחנו נשתדל להגיע גם לפריפריה ולמתנ"סים. אצלנו הפן המסחרי לא משחק תפקיד. אני רואה את זה כאלטרנטיבה מעניינת".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים