יום קאפור: ראיון עם אניל קאפור
אניל קאפור, שכנראה מוכר לכם מתפקידו ב"נער החידות ממומבאי" הוא התוספת החדישה לקאסט המשופשף והמגובש של "24". למרות עבודת ההכנה מעוררת ההשראה והפרגון מהקולגה קיפר סאתרלנד, הוא אומר: "במערב זה הרבה יותר מאתגר"
- "24" פותחת עונה שמינית
קאפור קיבל את הזדמנות חייו בפריים טיים במסגרת העונה השמינית, ואולי האחרונה, של סדרת הפעולה המצליחה. העונה שהתחילה הלילה בארצות הברית, תשודר אצלנו בתחילה בשידור חי בווי-או-די של "הוט", ובהמשך בימי רביעי בהוט. "כמי שהגיע מהודו היה לי מזל שקיבלתי את ההזדמנות", אומר קאפור במהלך שיחת ועידה. "לא ראיתי רמה כזו של כתיבת תסריטים בהודו. גם לא בזירה הבינלאומית".
למרות קריירה ענפה של 30 שנה בבוליווד, לשחקן ההודי, שחגג 50 לפני חודש, אין בעיה להודות: "קיבלתי את התפקיד ב'24' תודות ל'נער החידות'. הסרט היה הצלחה. כולם דיברו עליו. אבל למרות ההצלחה הגדולה לא ציפיתי שתהיה הערכה כזאת לתפקיד שלי".

השנה יש מוקד משיכה נוסף לקהל הישראלי שיצפה ב-"24". אחרי שבע עונות בהן ג'ק באואר וחבריו קיפצו וירו כדי למנוע מתקפות טרור ושחיתות ממשלתית בלתי נתפסת ומעט הזויה, גם נושא המזרח התיכון משתלב סוף סוף בעלילה. קאפור מגלם את דמותו של עומר חסן, נשיאה של מדינה מזרח-תיכונית פיקטיבית, שמגיע לשיחות עם נשיאת ארצות הברית באו"ם.

"החלק הכי מרגש היה ההכנה לתפקיד. במהלך ההכנות צפיתי בהרבה מנהיגי עבר וגם במנהיגים נוכחיים. עברתי על הנאומים שלהם ולמדתי את שפת הגוף שלהם. בנוסף, קראתי הרבה ספרים על האו"ם, תהליך השלום ונושא פירוק הנשק הגרעיני. כך למדתי למשל מה נאט"ו עושה".
אם אתם מזהים פה ושם משפטים מוכרים במהלך הצפייה בעונה החדשה, אל תתפלאו. קאפור מגלה: "בין כל הספרים שקראתי היה ספר אחד שהיו בו קטעים מנאומים של כל המנהיגים שזכו בפרס הנובל לשלום. זה היה מעורר השראה. הנאומים חוללו בי את השינוי. לפעמים אתה מחפש נקודת השראה להתכונן לתפקיד מסוים, וזה מאוד עזר לי".
היית רוצה שדיונים בין מנהיגים במציאות ייראו כמו בסדרה?
"אם תסתכלו על המנהיגים היום, אני חושב שזה ככה גם עכשיו. זה מה שנהדר ב?24' ', הם איכשהו תמיד מצליחים לצפות מה יקרה בעתיד. זה גם מה שקורה כרגע: המנהיגים בעולם מתנהגים כמו נשיאת ארצות הברית ועומר חסן בסדרה".
קאפור הוא התוספת החדשה לקאסט שמורכב משחקנים מנוסים ומשופשפים. כששואלים אותו על העבודה מול קיפר סאתרלנד יש לו
איך הוא קיבל אותך בפעם הראשונה?
"הוא אמר לי שהוא אהב את התפקיד שגילמתי ב'נער החידות' וזה הקל עליי ונתן לי הרבה ביטחון. כשמילות עידוד כאלה מגיעות ממישהו כמו קיפר, יש להן השפעה מרגיעה. בנוסף, הרגשתי שיש לו כבוד לעבודה שלי בהודו וב'נער החידות', וכשיש כבוד הדדי זה מקל על העבודה. זה אמנם רק התפקיד השני שלי בארצות הברית, אבל הוא אף פעם לא גרם לי להרגיש שאני אאוטסיידר".
במהלך השיחה, קאפור נדרש לא אחת לדבר על ההבדלים בין תעשיית הסרטים של הודו לזו של ארצות הברית: "יש תרבויות עבודה שונות, אבל כשאתה עולה על הסט, זה אותו דבר בכל העולם. ההבדל היחידי הוא שהאמצעים בהוליווד הם גדולים, כי יש יותר תקציב לכל פרק ולכל סרט. מקסימום הרווח שתראו בסרט מצליח בהודו יהיה תמיד מתחת ל-100 מיליון דולר. בארצות הברית עושים סרטים בתקציב של 200-250 מיליון דולר, ומגיעים ל-1.5 מיליארד דולר".
על ההשתלבות שלו בארצות הברית הוא מוסיף: "במערב זה הרבה יותר מאתגר, כי אני מופיע בשפה אחרת. בדרך כלל, אני משחק בסרטים בשפה המקומית-הינדי-ועכשיו יש לי הזדמנות לשחק באנגלית, שהיא למעשה השפה הראשונה שלי בהודו. אני מוצא שזה הרבה יותר מרגש וגם הרבה יותר קל לעבוד במערב".
אם חשבתם שקאפור ינטוש את הקריירה הבוליוודית למען ההוליוודית - זה לא מה שעומד לקרות. בימים אלו הוא עובד על שתי הפקות בהודו ובודק כמה פרויקטים מעניינים לפני שיתחייב אליהם.
אלמלא "נער החידות", האם היית מנסה להתקבל לתפקיד ב-"24" ?
" לא חושב שזה היה קורה. לא יכול היה להיות המשך טוב יותר מ-24. זה תפקיד הפוך למה שעשיתי בנער החידות, וזה תמיד מרגש לעשות דבר הפוך במונחים של תפקיד. גם לא עשיתי מעולם טלוויזיה בהודו, אז זאת הייתה חוויה מרעננת ולימודית. אהבתי כל רגע".