בין חלום למציאות: ראיון עם רות גומרשטט

אמנית הרשת רות גומרשטט משלבת בין דרכה כאמנית ובין העולם הפרקטי שבחוץ. היכרות ראשונית וראיון

יורי בלכרוב | 30/10/2009 18:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כמו הרבה אמנים אחרים שעוזבים למען הפרנסה והקיום הבסיסי, בסיסה של האמנית רות גומרשטט הוא עיר הקודש. לאחר שלמדה במכללת הדסה הפקת דפוס, המשיכה את לימודיה בבצלאל ולאחר מכן ערקה לתל אביב. "ההתמחות שלי היא עיצוב אינטראקטיבי, אבל עם זאת אני גם רואה את עצמי כמאיירת", היא מסבירה. "בכל אופן הדואליות הזאת מלווה אותי כל החיים שלי, מצד אחד נטייה מאוד חזקה לאמנות ולביטוי עצמי אישי ומצד שני למציאת פרנסה יציבה. אחרי שהשתחררתי מהצבא הלכתי ללמוד גרפיקה ממוחשבת במכללת הדסה, אבל רק לאחר מכן הבנתי שאני צריכה להיות מעצבת והלכתי לבצלאל".

גומרשטט לוקחת את עבודותיה לעבר סיור מאוד ויזואלי בתוך ראשה, כאילו נלקחו חלקים מהמחשבה שלה וצויירו או הודבקו על דף. היא יוצרת רבדים מקסימים דרך עבודות עם כלים ממוחשבים ופיזיים כאחד ומצליחה ליצור עולם מתוק-מריר של המציאות אשר עוטפת את הצופה.

בין עבודותיה ניתן לראות מחוות לחיי היום-יום, סצנות אשר הוצאו כאילו מחלום ושילוב של השניים, כמו לעמוד על סף של שני עולמות אשר כמעט מתנגשים אחד בשני. גומרשטט מספרת על הזיכרונות הראשונים שלה בעולם האמנות: "מאז שאני זוכרת את עצמי כילדה, איכשהו הבנתי תמיד שאמנים הם אנשים מסכנים, עניים שמתים בחוסר כל. בכל אופן הזיכרון המשמעותי שלי הוא ביקור במוזיאון ישראל, כשהייתי בחטיבה. העולם הזה נראה לי הזוי ומרשים וגם אליטיסטי ומנוכר. הרגשתי שבשביל להיות שם צריך לעבור איזשהו צד, ואני נמצאת בצד הלא מבין והמזלזל".
עבודה של רות גומרשטט

באחת מעבודותיה של האמנית, "שוטטות" (ושצוירה על פלטת עץ, בעזרת משיכות מכחול עבות וקצת שפיכות צבע עמוסות), נראה אדם יושב ומביט לעברינו כאשר לצדו עיר חסרת פרופורציות ולצדה אדם אחר המכסה את גופו בחומר דמוי בד שחור, סיטואציה אשר מלאה בחוסר תפיסה ויציבות בכל הרבדים, הן הפיזיים והן הנפשיים.

בהמשך שיחתנו גומרשטט מספרת על כלי העבודה המועדפים עליה: "בעקרון אין לי העדפה מיוחדת, עפרונות הם באמת הכלי הטבעי להתחיל ולסיים כל עבודה. את הכלים אני בוחרת לפי האופי של העבודה והשפה העיצובית שמתבקשת ממנה, וכל האמצעים כשרים. חרוזים, נייר טואלט, חוטים, שאריות של ניירות עטיפה, ספרים ישנים ועוד".

- מה נותן לך השראה ואיך את מחדירה לעצמך מוטיבציה כאשר דברים לא הולכים בקלות?
"כמעט כל דבר מרתק אותי: אנשים, הרחוב, גרפיטי, פשקווילים, פוסטרים ועוד. כמעט ואין לי מנגנון סינון בדברים האלה. השראה היא בעצם שילוב של מה שקורה לי בכלל והמצב שאני נתונה בו באותו רגע, ואין לי שליטה לא על התוצאה ולא על הרגע עצמו. הקושי האמיתי הוא בשלבים הראשונים של העבודה, תמיד יש איזשהו פחד שלא יצא טוב או לא דומה או סתם. זה קצת כמו התעמלות, בהתחלה זה חימום ואחר כך כבר עושים אתלטיקה בלי לחשוב על זה אפילו".

אחת העבודות

הבולטות של גומרשטט היא יצירה אינטראקטיבית אשר יצרה במסגרת פרויקט הגמר שלה בבצלאל. היצירה היא ספר ילדים ממוחשב אשר כל שיר וסיפור בו מוצגים בצורה ויזואלית ותזזיתית, מה שגורם לצופה ליהנות משפע של יצירות מקסימות ומלאות השראה. הסיפורים לקוחים מספרי ילדים ישראליים, והאיורים בו צוירו בכלים רבים כגון צבעי עיפרון, הדבקות נייר, חוטים, בולים וצילומי זירוקס. הפרויקט יעלה במלואו בקרוב באינטרנט דרך אתר הגלריה של האמנית.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים