היה סקס
כשמוניקה סקס הופיעו בפסטיבל ערד ב-1994, העולם היה תמים יותר וממוסחר פחות. עכשיו, לרגל הופעתם ב"ווליום ערד", פיטר רוט נזכר בימים ההם ומהרהר על מעריצות ועל סלולר

מה אתה זוכר מההופעה ההיא?
"בעיקר שהייתי אז ילד בן 20 ושבחיים לא הופענו מול כמויות כאלה של קהל. זה היה מטורף. הלהקה הייתה בחיתוליה, והופענו שם עוד לפני שהתקליט יצא. אני זוכר שנורא התלהבנו מעצם העניין שיש לך להקה ואתה מופיע איתה בפסטיבל הכי גדול שיש, וגם שהיה שם בלגן עם סטלה מאריס".
סביב מה בדיוק?
"חמי רודנר, שמאוד רצה שנהיה שם, התעקש שנופיע לפניהם, והם נורא התעצבנו. זו הייתה תקופה שבה הרוקנ'רול שלט, ונוצר סביב זה בלגן גדול".
אני מניח שגם המעריצות של אז הן לא בדיוק המעריצות של היום.
"הערצה תמיד יש, אבל כשאתה שייך להרכב זה הרבה יותר עובד. מה שכן, באותה תקופה זה בא לידי ביטוי בקטע של מעריצות צורחות. היום המעריצות שקטות יותר. במקרה הקיצוני, הן אולי יעבירו לך איזה פתק. האמת היא שבהרבה מקרים לא הייתי קורא לזה הערצה, אלא רק סקס. אליי זה לא רלוונטי כי אני לא חלק מהמשחק (פיטר נשוי לשחקנית נטע גרטי, ע"ס) - אבל כן, הצעות תמיד יש. כשהייתי בן 18 הייתי מקבל שלל הצעות, אבל ההתמסרות קצרת הטווח הזאת לא מרתקת אותי במיוחד".
תגיד, לפני שהופעת בערד היית הולך לשם כצופה?
"כן, הייתי הולך עם חברים, וזה היה כיף נורא. תמיד היינו מפנטזים על סטוץ, אבל אף פעם לא היה קורה כלום".
איך הייתה אז הדינמיקה ביניכם כלהקה?
"היינו חבורת ילדים בשיא האדרנלין.אני זוכר שכל הזמן עניין אותנו מה עוד יכול להיות איתנו, וייאמר לזכותנו שעשינו את כל התוכניות האפשריות: היינו ב'זהו זה' וב'מעגל' של דן שילון, ואחר כך, במקום לחזור על הרוטינה, החלטנו שאנחנו עוזבים את החממה כדי לנסות להתחיל מאפס. בדיעבד, אני חושב שמגיע לנו כל הכבוד על הביצים שהיו לנו לעזוב הכל וללכת".
בפועל אף פעם לא התפרקתם באופן רשמי. מהו בעצם הסטטוס של הלהקה שלכם?
"בחו"ל יש להקות שלוקח להם ארבע או חמש שנים להוציא אלבום, וכשהן חוזרות אף פעם לא אומרים שהן 'התאחדו' או 'עשו קאמבק'. בארץ, לעומת זאת, אם אמן לא מוציא אלבום במשך שנתיים, אז כשהוא חוזר כולם צועקים 'קאמבק'. אנחנו מעולם לא התפרקנו. יש לנו
ובימים אלה, במקביל לעבודתך על אלבום משיריו של שמוליק צ'יזיק, הבנתי שגם מוניקה סקס עובדים על אלבום חדש.
"נכון, זה די מה שקורה עכשיו. אנחנו מנגנים הרבה ביחד, ואפשר להגיד שזה על האש".
הזכרת קודם את עניין הכסף. לא מפריע לכם שהפסטיבל התמסחר השנה באמצעות סלקום?
"לא, ואני אגיד למה: כל דבר שנותן לגיטימציה למוזיקה הוא דבר שווה. מה רע בזה שהם מממנים פסטיבל בערד? אם הם לא היו, מישהו אחר היה עושה את זה? זה אחלה שתהיה במה לרוקנ'רול והפסטיבל יחודש".
אז אתה לא יכול להבין מדוע שיתוף הפעולה הגדול של סלקום עם משינה, למשל, עורר לא מעט הדים שליליים?
"לא. עד היום אני לא מבין למה קטלו את משינה כל כך. מה אכפת לי מי שם את הכסף? להתייחס ולבקר את המוזיקה והיצירה זה בסדר, אבל קשה לי להאמין ששלומי ברכה ויובל בנאי כתבו מוזיקה אחרת בגלל שיתוף הפעולה עם סלקום. האמת היא שמבחינתי, גם אם הבחור מ'גלידה באר שבע' יגיד לי'בוא תעשה תקליט' ויהיה עליו את הלוגו של הגלידה - אין לי בעיה עם זה".