תערוכת יחיד לגלעד סליקטר
גלריה אורבניקס והאוזן השלישית יקיימו תערוכה מעבודותיו של גלעד סליקטר, לרגל השקת הרומן הגרפי "משק 54" שכתב עם אחותו גלית. סליקטר מצפה להיווצרות נרטיב חדש אצל הצופה בעבודות
נושא התערוכה הוא משחק ובדיקה של נרטיב, התערוכה מורכבת מעבודות קודמות שהתפרסמו בספרים ומגזינים שרובן מבוססות על חומר אוטוביוגרפי שעיבדתי מחדש בחומרים וגדלים חדשים, מהפירוק וההרכבה של העבודות נוצר נרטיב חדש אצל הצופה.

משק 54, גלית וגלעד סליקטר צילום: כריכת הרומן הגרפי
העבודה המרכזית בתערוכה שבה ההרכבה נוכחת היא "השדים של מונגול", שמבוססת על הספר הקודם שלי. ציירתי את כל הספר על פלטה אחת (140 ס"מ X 180 ס"מ). הנרטיב קיבל משמעות חדשה, כשיום אחד בחיי הדמות מופיע מול הצופה ברגע אחד, דבר שמדמה צפייה בסרט שלם ברגע אחד.
בנוסף מוצגות כפולות מהספר החדש "משק 54" שכתבה אחותי גלית, שבהן הנרטיב מתכתב עם החומר השקוף עליו עבדתי ועוד עמודים מ"מי אתה בכלל" ומגזינים נוספים.
איך נוצר או התגבש הרעיון לתערוכה?
בעקבות העבודה עם הוצאת הקומיקס של האוזן השלישית נוצר חיבור עם אוצרת התערוכה גיל כהן. לאחר מספר פגישות החלטנו ליצור תערוכה מעבודות הקומיקס שפרסמתי אבל בפורמטים אחרים. המחשבה על הצגת העבודות או רק אורגינלים עוררה תחושה של חזרה על דבר שכבר קיים וכך התגבש הרעיון ליצור חוויה חדשה של הקריאה והתבוננות על העבודות. אני בעיקר ניצלתי את זה לצאת מעולם הפרינט שבו הכול צריך לעבור פרמוט של מחשב ולחזור להרגיש וליצור מחומרים שלא נגעתי בהם הרבה זמן.
ממה הושפעת בעבודה על התערוכה?
בעיקר מהאנתולוגיה האמריקאית Kreamers Ergot, זאת אנתולוגיה של קומיקס שמתכתבת עם עולם האמנות ובודקת את גבולות הנרטיב עם מיטב היוצרים מכל העולם, בכל מהדורה הם הולכים רחוק יותר גם מבחינת היצירות וגם היחס לספר כאובייקט אמנותי לכל דבר.

השדים של מונגול צילום: מתוך משק 54
ביקרתי בחודש שעבר בתערוכה "כוויות קור" של מרב סלומון שהתקיימה בגלריה ארליך. מרב יצרה בסדרה של איורים מאבק מרתק של חום קור שמלווים בטיפוגרפיה סהרורית לסיפורים של הסופר הגרמני הקלאסי הופמן (יפתח המלוכלך), אהבתי את הנרטיב שנוצר בין העבודות, כמו לטייל בתוך ספר.
מי האמנים שהשפיעו עליך או שאתה מעריך?
אמן יפני שלמדתי ממנו הרבה הוא Taiyo Matsumoto, שהעבודות שלו פורצות דרך ביצירת נרטיב אישי וסוריאליסטי בתוך העולם שהוא בונה בספריו - אם זה מדע בדיוני או קומיקס אוטוביוגרפי.
כרגע העבודות שלו בקושי מתורגמות לאנגלית דבר שלדעתי ישתנה.
אני מאוד מעריך את קבוצת "אקטוס" שממשיכים ליצור אנתולוגיות באיכות גבוהה ולשמור על עצמאות וחופש יצירתי.
עבודה של איזה אמן היית שמח לתלות אצלך בבית?
עבודה של Francis Alys.
מה מעורר אצלך השראה?
בעיקר מוזיקה וקולנוע, בכל פעם שאני רואה או שומע משהו לא מוכר שמצליח ולהפתיע ולרגש אותי, אני מתמלא בהשראה, הסרט האחרון שעשה לי את זה היה "הגרגר והדג" של עבדלטיף קשיש,
במוזיקה זה תמיד רוברט וואיט.
אילו לא היית אמן, מה היית?
לא מסופק.