צילום שלא נופל במלכודת הרגש
תערוכתה של רונית שני בעין חרוד היא תערוכה קטנה ומדוייקת. אינוונטר החפצים הביתיים המוצג בה, המצטבר לדיוקן של זוג אנשים פרטיים המייצגים חתך דורי שלם, מחזיר את האמון בצילום כמדיום אינטימי אמין

רונית שני מצלמת את בית הוריה, שנפטרו לאחרונה בהפרש של מספר שנים ביניהם. הבית בשדרות מוריה 23 בחיפה הוא הבית בו גדלה. היא מצלמת את החפצים שנותרו בבית אחרי מות ההורים, חפצים שנאגרו במשך שנים, כחלק מתפישה שדגלה בחסכנות ולא האמינה בזריקת דברים.
החפצים צולמו על מפה לבנה, בבית ההורים, כך שנוצר סט שהוא גם נייטרלי (כמו בסטודיו) ובה בעת טעון מעצם היותו חלק מזירת ההתרחשות עצמה. החפצים מצולמים חזיתית, כל פריט בפני עצמו, אך תלויים בדרך כלל בקבוצות – קבוצה של צילומי מכשירי רדיו, קבוצה של צילומי כריות, קבוצה של קופסאות נוי, צלחות חרסינה, ממחטות, גרביים, מפתחות וכו'.
כל התצלומים מצולמים בצבע ומודפסים על ניירות לא גדולים, ותלויים על הקיר בסיכות מוזהבות. בהיותו לא ממוסגר, הדימוי המצולם נשאר בשלב שעדיין לא הפך לחפץ בפני עצמו. הצילום מנכיח כאן את אופיו התיעודי, ואת השימוש הארכיוני שמתבקש לעשות בו, וכמובן מגיב לצילום טיפולוגי. יחד עם זאת, הוא לא נופל לשתי המהמורות שאורבות לו: רגשנות מצד אחד, יובש וניכור מצד שני. הוא באמצע. מעביר רגש, ובה בעת פועל במודע בתוך שדה הצילום.

ברקע שומעים את קולו מכריז על רשימת המלאי. הדיוקן העצמי האירוני, המצטבר מבעד לרכוש - מבני המשפחה ועד אחרון החפצים - מזכיר ציורים מן העבר אשר אכן מתפקדים כמו שטר בעלות, ואולי גם מכיל געגוע אמיתי, ולא רק ציני, לאפשרות להגדיר את עצמי דרך מה ששייך לי.
רונית שני חפה מאירוניה. אינוונטר החפצים שלה הוא אתר הנצחה, והצילום הוא הדרך לגעת בעבר - בהורים, בבית, בזיכרונות. אחרי דורון סולומונס נזכרתי בשרון יערי. האסוציציה הראשונה הייתה חיצונית: "שדרות מוריה 23" הובילו ל"שדרות ירושלים", תערוכתו האחרונה בגלריה זומר. אחר כך זיהיתי רחשים תת-קרקעיים עמוקים יותר, המחברים בין שני גופי העבודות.
הכתובת של רונית שני בכותרת התערוכה היא ספציפית, אישית וביוגרפית. הכותרת של שרון יערי איננה כתובת אלא מקום, שדרות ירושלים אינן מציעות מסלול ביוגרפי אבל מכל הצילומים שלו בשנים האחרונות עוברת תוגה: תוגת הדברים הנעלמים, באשר הם (קרובה לזו שעוברת מהתערוכה של רונית שני), ותוגתו של הצילום. בייחוד זה ניכר בצילומי השחור-לבן שלו.
יערי לא חזר לצלם בשחור-לבן, הוא התחיל לצלם בשחור-לבן והוא עושה זאת במצלמה דיגיטלית, כך שהצילום שלו
שרון יערי ורונית שני מייצגים דורות שונים. שני שייכת לדור הצלמים שלמדו בחו"ל בשנות ה- 70, וכשחזרו הניחו כאן את התשתית לעשייה הצילומית. מאוחר יותר, בתקופה שבה הצילום פרח, והפך לסקסי ופתייני – שרון יערי היה ממבשרי הכיוון - היה נדמה שהיא נשארת מאחור. בהזדמנויות המעטות שהציגה זה היה צילום אינטימי וצנוע, שכאילו מוותר מראש על אופנתיות, ונשאר נאמן לדרכו.
לפני כשנתיים פרסמה ספר צילומים בשם "חמסין", אשר הזכיר עד כמה הולם פורמט של ספר את מדיום הצילום, ועד כמה אבדנו את ההרגל לראות צילום דרך דפדוף בספר. אפילו המעבר לצילום דיגיטלי אינו מובן מאליו לצלמת כמוה.

רונית שני, שדרות מוריה 23, המשכן לאמנות עין חרוד