Steel Pulse ברגאיי נגד גזענות
להקת הרגאיי הבריטית הותיקה, אשר חרטה על דגלה את נושא המלחמה בגזענות, מגיעה לארץ לשתי הופעות

על הבמה יופיעו עשרה מוזיקאים, ביניהם שלושה מחברי ההרכב המקורי: הסולן דייויד הינס, סלווין בראון וסידני מילס. הלהקה נוסדה בבריטניה באמצע שנות השבעים, במקביל לצמיחה המחרידה של מפלגת ה-National Front שפעלה נגד מהגרים. בבריטניה חיה קהילה ג'מייקאנית רחבה. ילדי המהגרים הג'מייקנים, וביניהם חברי Steel Pulse נחשפה רוקנרול מערבי, שחדר לתוך המוזיקה של ההרכב.
באותה תקופה התקיימו ברחבי אנגליה הפגנות רבות נגד גזענות ויחס רע למהגרים. "חברי Steel Pulse בחרו בדרך הראסטפרית, במקום לשרוף מכוניות הם נכנסו לאולפן ובמשך שנתיים למדו לנגן והציגו את המחאה שלהם במוזיקה", מסביר גיל (ראסטה) בונשטיין, ממפיקי המופע וממקימי אתר הרגאיי הישראלי.
חברי ההרכב היו בין מקימי "רוק נגד גזענות" (Rock Against Racism), קמפיין בריטי שיצא בשנת 1976 נגד גזענות בתגובה לאמירות כביכול גזעניות שהשמיעו באותה תקופה הגיטריסט אריק קלפטון והזמר דייויד בואי.
לדברי מייסדי הקמפיין, הרעיון לקיים מופעים נגד גזענות התגבש לאחר שאריק קלפטון, כשהיה שיכור, השמיע הערות גזעניות וקרא להצטרפות למפלגת ה-National Front. ההתרעמות על דבריו הייתה רבה בעיקר בשל העובדה שאת אחד מלהיטיו הגדולים באותה תקופה ביצע קלפטון לצליליו של השיר "I
חברי "רוק נגד גזענות" יצאו גם נגד הזמר דיוויד בואי, שטען שבריטניה צריכה מנהיג פשיסטי שיעמוד בראשה, תוך שהוא מניף את ידו בתנועה הדומה למועל יד נאצי.
Steel Pulseנחשבת לאחת מלהקות הרגאיי הבריטיות המצליחות ביותר. בראשית דרכם ניגנו חברי ההרכב רגאיי שורשי עם נגיעות של ג'אז ומוזיקה לטינית, ואלבומם הראשון ”Handsworth Revolution", שיצא בשנת 1978, נחשב עד היום כאחד האלבומים האהובים על מבקרי הרגאיי בבריטניה.
מבחינה מוזיקלית, במהלך שנות השמונים חדרו צלילי סינטיסייזרים ונגיעות של דאנס ורית'ם אנד בלוז לשירי הלהקה, בעוד מסריהם הוסיפו לעסוק בשוויון השחורים. בשלהי שנות השמונים זכה ההרכב בפרס הגראמי על אלבומו Babylon the Bandit ובמספר מועמדויות על אלבומים נוספים שלו, ומאוחר יותר שבו ליצור מוזיקת רגאיי שורשית ששולבה עם סגנון קצבי יותר, הדאנסהול.
במהלך 30 שנות פעילותם דואגים חברי Steel Pulse להיאבק למען שחרור השחורים. באלבומם השני Tribute to the Martyrs (1979) ובאלבומם האחרון African Holocaust (2004) הם נוגעים בהיסטוריה של האדם השחור.
בנוסף, הוציאו חברי ההרכב סינגל בשם Ku Klux Klan העוסק גם הוא במאבק בגזענות. הם נוהגים לעלות לבמה כשהם עטויים בגלימות הלבנות של תנועת הקלו קלוס קלאן. "הם לא מאמינים במהפכה אלימה אלא במהפכה של חינוך, אותה הם מנסים לעשות דרך האלבומים שלהם. לכן, גם כשהחלו להוציא להיטי מיינסטרים בארצות הברית, הם ניסו לשמור על המסרים של קידום האדם השחור. בראיונות עמו אומר הינס, סולן הלהקה, שהשחורים צריכים עוד עורכי דין ורופאים, ולא רק אנשים שחושבים שבזריזות ניתן לעשות כסף", מסביר גיל רסטה.
בשנת 1992 הם הגישו תביעה על סך מיליון דולר לבית המשפט העליון בארצות הברית נגדNew York City's Taxi & Limousine Commission. על אפליה נגד שחורים ובמיוחד ראסטאפרים, לאחר שנהגי מוניות סירבו להוביל את סולן של הלהקה בשל שיער הראסטות הארוך שלו. בעקבות המאבק הגלוי הוזמנה הלהקה להופיע בטקס ההכתרה של ביל קלינטון לנשיא ארצות הברית שהתקיים בבית הלבן.
את מסעה של הלהקה בישראל ואת שתי הופעותיהם בתל אביב יתעד צוות צילום מיוחד לסרט שמופק בימים אלה על פעילותם.
23-24.7, 22:00, מועדון הבארבי בתל אביב