גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


העיתונאי והסופר אדם ברוך הלך לעולמו

נפטר בבית החולים שיבא ממחלה קשה והוא בן 63. ברוך, חתן פרסי לייבובביץ' ואבי חי, ערך כתבי עת ועיתונים שונים ובשנים האחרונות כתב טור אישי במוסף שבת של מעריב. נודע כסופר, מבקר אומנות ומורה נבוכים עבור רבים. יהונתן גפן: "הוא סימל את הקשר בין הישראליות ליהדות"

לי-אור אברבך וערן סויסה | 24/5/2008 17:28 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
העיתונאי, הסופר ומבקר האמנות  אדם ברוך נפטר לפני שעות אחדות בבית החולים שיבא בתל השומר לאחר מאבק ממושך במחלת הסכרת.
אדם ברוך ז
אדם ברוך ז"ל צילום: נעם וינד


יהונתן גפן מספר שראה בברוך מורה דרך. "הוא היה מנטור בשבילי", אמר גפן. הוא קיבל אותי באהבה ובחום לעיתונות. בעיניי הוא סימל את הקשר בין הישראליות ליהדות. אין לו תחליף".

מעצבת האופנה דורין פרנקפורט עבדה עם ברוך והשניים היו מיודדים. "הייתי בטוחה שהוא ייצא מזה, אמרה פרנקפורט, "אדם מת צעיר כשעשייה רבה עדיין לפניו. אני עצובה כי אני לא חושבת שיש עוד מישהו שאני יכולה להצביע עליו ולהגיד: 'זה אדם ברוך הבא'. הייתה לו יכולת זיהוי מדהימה בכל התחומים שהוא נגע בהם. אין אחד שכותב כמו שהוא כתב. אין עוד בן אדם כמוהו ואני חוששת שגם לא יהיו. אנשים שהוא זיהה את הכישרון שלהם, נגע הם חסד".

ברוך נולד לפני 63 שנה בשם ברוך רוזנבלום בשכונה החרדית מאה שערים בירושלים. סבו היה הרב יצחק יעקב וכטפויגל ששימש כראש ישיבת מאה שערים, ואביו, עו"ד אשר רוזנבלום, היה מנכ"ל משרד הפנים. את שנות נערותו עשה ברמת גן, ולימים בחר לו את שם העט בו נודע ותחת שם זה כתב, ערך וביסס את מעמדו כאחת הדמויות המיוחדות והבולטות בעולם התרבות והתקשורת הישראלי.

ברוך ערך את "מעריב" בשנת 1992 ובשנים האחרונות פירסם במוסף שבת את טורו "שישי", הבנוי באופן המזכיר את ספרי השאלות ותשובות (השו"ת) המוכרים מהעולם החרדי, ומסתיים בפנייה "יקירתי". בטור זה בא לידי ביטוי, סגנון כתיבתו הנקי והמלוטש. בטורו עסק ברוך במגוון נושאים החל מתרבות, אמנות, כלכלה, וכלה בדת. גם כשהוא עסק בנושאים פוליטיים, ברוך ניתחם בהקשר תרבותי רחב והפגין ידע רב. לא אחת הפך, שלא בהכרח מרצונו, למעין אדמו"ר ורבים נהגו לפנות אליו בשאלות הלכתיות, אף שמעולם לא הוסמך לרבנות, אלא למד משפטים. על כך יצא עליו לעיתים קצפם של רבנים.

לצד עבודתו העיתונאית, אדם ברוך היה מבקר אמנות מהבולטים בישראל, ושימש כאוצר בתערוכות שונות, בהן הביתן הישראלי בביאנלה הבינלאומית לאמנות בוונציה ב1988- וב-1990. בשנת 2000 היה אוצר עיריית תל אביב. בטלוויזיה הגיש את סדרת הראיונות "אדם ברוך מחפש תשובה" ששודרה בערוץ 1 ואף התארח בסרטו של אסי דיין "מר באום" ובסדרה "בורגנים", בתפקיד עצמו. הוא היה החתן הראשון של פרס ישעיהו ליבוביץ' למחשבה מודרנית ב-1999 וזכה בפרס אבי-חי שלוש שנים אחר כך. בין השנים 1996-2002 כיהן ברוך כנשיא בית

הספר לאמנות קמרה אובסקורה. ב-2001 שימש כחבר מליאת רשות השידור.

ברוך כתב כעשרה ספרים, ובהם, פיסול חילוני (1988), "לוסטיג" (1985) האוטוביוגרפי, "מה נשמע בבית" (2004), "חיינו" (2002) ספר תקנונים יהודי ישראלי חדש, "בתום לב" (2001) מחקר בין היהודי לישראלי, ו-"סדר יום" (2000).

אדם ברוך השאיר מאחור את אשתו לשעבר אריאלה שביד ואת שני ילדיהם, איש הטלוויזיה, עידו רוזנבלום והסופרת והעיתונאית, עמליה רוזנבלום, כמו גם את בת זוגו כיום שירה אביעד ובנם בן השנתיים, איתי אשר.

עדכון אחרון : 24/5/2008 22:53
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
ניווט מהיר
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים