גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מדד השירים לצרכן

בהתחלה מחלקים אותו בחינם, שתתרגלו ותעבירו גם לאחרים. לאט לאט הוא הופך פופולרי – ואז המחיר מתחיל לעלות. זה מודל התמחור המרענן של חנות המוזיקה המקוונת Amie Street

סם דיאז, הוושינגטון פוסט | 28/9/2007 11:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כששני השותפים לחדר באוניברסיטת בראון החליטו לפתוח אתר הורדות מוזיקה, הדבר הראשון שעליו החליטו היה מה האתר לא יהיה. הוא לא יהיה אתר שיתוף קבצים בחינם, שמעלה בעיות חוקיות, אבל גם לא ימכור שירים במחירים תאגידיים קבועים, שמבריח סטודנטים קצרים במזומן. במקום זה, השלושה בנו להם דרך אמצעית ייחודית באתר Amie Street – נציג יוצא דופן בגל העסקים, הגדולים והקטנים כאחד, שמנסים למצוא להם מקום בשוק המוזיקה הדיגיטלית הרווחי.

הפתרון שנבחר עבור איימי סטריט הוא תוכנית שבמסגרתה שירים מתחילים את דרכם כהורדות חינמיות וזוחלים במעלה סקאלת המחיר ככל שהם הופכים לפופולריים יותר, עד מקסימום של 98 סנטים לשיר. הפופולריות נספרת על פי מספר ההורדות, וניתן גם לצבור זיכויים באמצעות המלצה על מוזיקה לחברים ובאמצעות כתיבת ביקורות.

הקטלוג של איימי סטריט לא כולל שירים מחברות התקליטים הגדולות, אם כי מייסדי האתר אומרים שהם מנהלים איתן משא ומתן. האתר מציע שירים של אמנים עצמאיים והקבצים להורדה מגיעים ללא ההגנות מפני העתקה שאפשר למצוא באתרים גדולים יותר.

"זה קונספט מרתק ומעניין", אומר האנליסט הבכיר דייוויד קארד מחברת ג'ופיטר ריסרץ'. "הרעיון שתהיה לך מערכת פשוטה ונמוכת-מחירים הוא הגיוני מאוד". אבל, מוסיף קארד, זה לא אומר שזה יעבוד. הסיכונים שבהצעת שירים במחירים משתנים כבר שלחו חברות גדולות יותר, כמו מיקרוסופט ו-MTV, בחזרה לשולחן העבודה. איימי סטריט עוד לא נמצא ברשימת 40 אתרי המוזיקה הגדולים של נילסן ונטרייטינגז, והוא מתחרה על לבו של קהל שנהנה מאפשרויות רבות אחרות.
צילומסך
Amie Street צילומסך

האתר קרוי על שם רחוב איימי בפרובידנס שברוד איילנד, שם גרו המייסדים ג'ושואה בולטק, אליאס רומן ואליוט בריס, שלושתם בני 23, כשלמדו באוניברסיטת בראון. תוך שנה מהשקת האתר, הוא צמח מ-100 שירים ל"מאות אלפים", לדברי בולטק.

"רצינו לשתף את האנשים שמקבלים מוזיקה דרך רשתות P2P ולא משלמים כלום", הוא אומר. "כל חנות

מקוונת אחרת דוחה אותם מכיוון שהן שמות תווית מחיר על המוזיקה. דברים צריכים להיות בחינם בהתחלה, כדי שאנשים שבקטע של למצוא מוזיקה חינם – אנחנו קוראים להם 'חופרי הארגזים' – יקבלו את ההזדמנות לזה".

הפרויקט זכה לתמיכה של ענקית המכירות האינטרנטיות אמזון, שהשקיעה בו סכום לא-ידוע בחודש שעבר. אמזון עצמה פותחת כעת אתר מוזיקה להורדה, Amazon MP3, שיציע גם הוא קבצי מוזיקה ללא נז"ק ("ניהול זכויות קניין", הגנות דיגיטליות מפני העתקה).

האנליסט קארד אומר שהוא עוקב אחרי שיטת המחירים של איימי סטריט כניסוי שיכול אולי להתרחב לאתרי מוזיקה אחרים. "בסביבה מקוונת הרבה יותר קל לעשות את זה מאשר בעולם הפיזי" – שבו המחיר מסומן על הדיסקים במדבקות.

לפי קארד, גם חברות התקליטים מעוניינות בתמחור גמיש בחנויות, אבל הן טרם הצליחו לשכנע את מובילת התעשייה, אפל, שמתעקשת על מכירת שירים במחיר אחיד של 99 סנטים לשיר, ואפילו מבטלת שותפויות עם חברות שדורשות ממנה להתפשר בתחום.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''מוזיקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
ניווט מהיר
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים