גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עלבון (נוצץ) לאינטליגנציה

"אין לי מקום" של מטרופולין הוא הרבה יותר מוצר מאמנות. שיר נוסחתי וקלישאתי, שנשמע כאילו לקוח מתוך פרסומת לצעירים מאובזרים. מדי

רוגל אלפר | 21/9/2007 2:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
להקת מטרופולין מייצגת את חדירת נגע תרבות המיתוג להוויית הפופ המקומית. לא שעיצוב דימוי מוקפד הוא בבחינת איזה חידוש מסעיר כאן. גם צביקה פיק הקדיש בשנות ה-70 תשומת לב יתרה לפריזורה, לגרדרובה ולאיפור, גם אביב גפן לא עלה לבמה 20 שנה אחריו בלי האייליינר, גם היי פייב הייתה המצאה של קופירייטרים ותקציבאים. יתרה מזאת, מכיוון שפופ כרוך לבלי התר באופנה, אפשר לייחס משמעות גם לווסטים שנהג אריק איינשטיין ללבוש, למכנסי הג'ינס הנצחיים של שלמה ארצי, לעובדה ששלום חנוך אף פעם לא היה גלוח ראש, לכך ששערה של ריטה שחור וארוך ולא אדום וקצוץ ושקווצות שערו של גבע אלון גולשות על עינו שעה שהוא שר ומנגן ושהוא מנפנף אותן משם בתנועת ראש מסוגננת שמשתייכת למסורת ארוכה של תנועות ראש מסוגננות. תדמית היא חלק אינטגרלי מתיבת המסרים של אייקון פופ.

מה שצורם אצל מטרופולין הוא התחושה שהיא משווקת מוצר בלבד, נטול מהות. מטרופולין, מושג שפירושו במילון הפופ כרך אפלולי ומנוכר, נשמע כמו שם טוב לבושם. בתור שם ללהקה שתכניה עוסקים בחיים בכרך אפלולי ומנוכר הוא מדיף ניחוחות של מיתוג, כי תפקיד המיתוג להגדיר זהות ברורה ומבודלת למוצר. אין כאן שום תחכום, שום אירוניה, שום חידתיות וגם שום יצירתיות. זה כל כך פשוט עד שזה פשטני, חלול ויומרני.

כמה פאתוס יש בשם הזה, "מטרופולין", כמה שכלתנות קרה ומחושבת מראש, כאילו נבחר בעבודה מול קבוצות מיקוד. אני מתקשה כעת לחשוב על דוגמה נוספת, בעברית או בלועזית, לשם של להקה שמשדר כך, ללא כחל ושרק, את הנושא המרכזי בגוף העבודה שלה. זה
רעיון לא רע לחידון טריוויה. אולי מי מהקוראים מכיר מקרה דומה. כששם של להקה הוא בעצם תווית, היא הופכת למוצר.

ואכן, הסינגל "אין לי מקום" הוא יותר מוצר מאשר אמנות. הלחן ממש חצוף בנוסחתיות הרוקית השדופה שלו. כך גם המילים ושם השיר, שזהה בעצם לשם הסינגל שהוציאו לא מזמן היהודים, בהטיה בגוף שלישי, "אין לך מקום". צירוף מקרים מתמיה שמעיד על דפוסי חשיבה קונבנציונליים בפעולה. העיבוד וההפקה מגבשים סביבת סאונד שנשמעת כלקוחה מפרסומת שפונה לצעירים מאובזרים, היא עד כדי כך מפורשת וקלישאתית - מקצב הבס-תופים הכבד, שטיחי הקלידים הקודרים, ליין הסינתי הדיכאוני, הריף הצפוי להחריד של הגיטרה החשמלית. הברייק - הרגע שבו הבס-תופים נעלמים כדי להעצים את הריגוש עם שובם - מגיע בעיתוי נדוש. אין פה שום סאבטקסט, והליטרליות הממארת של ההרכב באה לידי ביטוי גם בקליפ: הנגנים והזמרת דנה עדיני מכווצים בחלל דחוס, איזה לופט שפשוט מת להיות במנהטן, שתקרתו כמעט נושקת לרצפתו המוגבהת, ושעליה משתרעת עדיני פרקדן בפוזה מיוסרת וחסרת מנוח, רוויית מיניות קיטשית, שמקומה במסע פרסום לרשת פוקס.

התוצאה של המוצר המעושה הזה היא חוסר אמינות משווע. פסקול התקופה מתקשה מאוד לטפל באפלה ממשית. או שהוא מתעלם ממנה (בדרך כלל), או שהוא צורח בחוסר חן (היהודים) או שהוא מדגמן אותה, כמו במקרה הזה, כמעין פוזה אופנתית ונחשקת, משהו שגורם לבחורה סקסית ובודדה להתפתל על הרצפה בתנוחות פורנו רך. זו לא אפלה וזה לא ניכור. האמת היא שכמו רוב הפרסומות, זה עלבון מהוקצע למדי לאינטליגנציה.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''מוזיקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
ניווט מהיר
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים