היה חם בתמוז
כנס "תמוז" למוזיקה ישראלית הסתיים בלהט. יהורם גאון, שקיבל פרס למפעל חיים, תקף את "כוכב נולד" ואת נינט וסקעת באופן אישי. יאיר ניצני: "התכנית היא רק מעברון בין הפרסומות"
"אני רוצה להודות להראל סקעת ולנינט שכנראה לא יכלו להגיע לכנס ולכן אני זכיתי לקבל את הפרס" אמר גאון בסרקזם המאפיין אותו. "הפרס זה ניתן לא רק לי אלא לדור שלם. דור ללא כוכבים נולדים, ללא פלייליסט, וללא יחצנים, אלא לאנשים שרכשו את ההוקרה והפרסום בעבודה קשה". בהמשך ציין גאון כי מתן הפרס הינה אמירה לדור שלו, "המוקיר את יצירתו עם אמנים כמו זעירא ו-וילנסקי, זה באמת דור שלא יישכח" הוסיף.
בפאנל נוסף שנקרא "כוכב נולד - וכל השאר מתים?"
דנו מספר גורמים בתעשייה בהשפעתה של "כוכב נולד" על תעשיית המוזיקה. במהלך הפאנל תקפו הפאנליסטים וביניהם יאיר ניצני, בנצי שירה ואביהו מדינה את הטלוויזיה, אשר לדעתם מונעת על ידי מניעים כספיים וזונחת את התרבות.
יאיר ניצני אף הרחיק ואמר כי "כוכב נולד" מהווה למעשה רק מעברים בין הפרסומות. אביהו מדינה הוסיף לתקוף את הטלוויזיה ואמר כי היא מכוונת את התוכניות על פי המפרסמים ולפי כוח הקנייה הרלוונטי בלבד, וציין את חוסר הצדק וחוסר ההגינות של הערוצים אשר קיבלו לידיהם מהמדינה משאב חשוב אך אינם משרתים בו את הציבור אלא את עצמם.
מלבד סוגיית "כוכב נולד" עלתה לדיון גם סוגיית גלגל"צ שביקשה להבהיר איך מתמודדת תעשיית המוזיקה עם הפלייליסט ותוצאות הלוואי שלו. בפאנל לקחה חלק דלית עופר מנהלת גלגל"צ, אשר טענה כי חייבים לזכור שגלגל"צ הינה 'תחנת תנועה' לפני הכל אשר מטרתה היא לשדר דיווחי תנועה ומסרי בטיחות בדרכים, וכשכזו עליה להגיע לקהל המאזינים הרחב ביותר. לדברי עופר, זו הסיבה שהאפיון של המוזיקה בה - מוזיקת להיטים - הינו לגיטימי וחיוני על מנת שתשרת את מטרתה.
תגובתה של טמירה ירדני: "אני מקווה שנינט וסקעת, כשיגיעו לגילו של יהורם גאון בעוד עשרות שנים, ידעו לטפח ולקדם זמרים ואמנים צעירים ומוכשרים ולכבד תוכניות כמו כוכב נולד שמהוות חלון הזדמנויות לאנשים מוכשרים מכל רחבי הארץ להביע את כישרונם"