אום כולתום במוזיאון
במסגרת המופע השלישי של "ערבסק" המתקיים במוזיאון תל אביב יבוצע באופן מלא השיר "עינתא עומרי". מלבדו, יועלו כמה מהשירים הבולטים של מלכת הזמר הערבי
בקונצרט ישתתפו הזמרת לובנה סלאמה ותזמורת נצרת, בניצוחו של ניזאר רדואן. סלאמה, זמרת הבית של תזמורת נצרת, נולדה בחיפה ומתגוררת בכפר יאסיף. היא החלה לשיר בגיל צעיר במקהלת הכנסיה ובהמשך התמחתה בשירת אום כולתום. היא הספיקה להופיע בעבר עם תזמורת נצרת ברחבי אירופה ולאחרונה בטורקיה, בדואטים עם סולנים בעלי שם כמו תום יורק, סולן "רדיוהד", ועומר פארוק טקבילק. בארץ שיתפה פעולה עם דוד ד'אור, שלמה גרוניך, זהבה בן ועוד. סלאמה הקליטה שני דיסקים ביחד עם תזמורת נצרת, אחד מהם מוקדש לשירת אום כולתום.
מלבד הופעתה של סלאמה, תקריא השחקנית שושה גורן תרגום לעברית של "אינתא עומרי". רקדנית הבטן תמר בר גיל תצטרף בריקוד בטן לאחד השירים ובין השירים ישולבו דברי הסבר של המוסיקולוג סוהיל רדוואן.
אום כולתום נולדה בכפר קטן בדרום מצרים. אביה היה מואזין וממנו למדה לשיר את פסוקי הקוראן. כדי שתוכל לעבוד איתו במסגד היה עליה להתחפש לבן. בתחילת שנות ה-20
של המאה ה-20 עברה לקהיר, והחלה להתפרסם. שירתה הושפעה מהשירה הדתית והטקסטים שבחרה היו של שירים קלאסיים. אום כולתום יצרה ז'אנר חדש וסחפה אחריה את טובי הכותבים, שאת שיריהם ביצעה בבכורה. במקור כל שיר נכתב לחצי שעה, אך אום כולתום אלתרה, חזרה על משפטים מוסיקלים ועל משפטים בשירים, שקיבלו משמעות מיוחדת. מלבד הצלחתה האדירה בתחום השירה, השתתפה בסרטים ונהגה להופיע פעם בחודש בהופעה ששודרה בשידור חי, וגרמה לשיתוק החיים ברחבי מצרים. אחרי מותה הפופולריות שלה הלכה והתעצמה עד שהפכה לזמרת הערביה החשובה ביותר בכל הזמנים.
אום כולתום חוזרת. 25.1.07 מוזיאון תל אביב לאמנות 20:30

המלכה האם. כולתום האתר של אום כולתום