גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


קטעים איתנו

"גריל" היתה מצחיקה יותר אם לא היתה עולה בתקופה של אינפלציה בתוכניות דחקניות פנים-ברנז'איות. והסרט על שאראס היה פשוט לא מעניין

רונן גיל | 9/5/2006 10:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ליאור שליין, ידידינו המקורזל והמרושל בקפידה, שוב הוכיח את כישרונו הרב בתרגום ועיבוד של פורמטים מיובאים. "גריל" שלו, ברובה המכריע, מספקת את הסחורה. מצחיקה, מבריקה, מרושעת, אך גם מכבדת את הרבקל'ה. הכל באהבה. בדיוק כמו ששליין כיוון. מי אמר שאין פה מורשת, שאין לנו זכרון תרבותי. תראו איזה כבוד עשו למיכאלי. מאחרת, מחלטרת, אבל האימא של כול הטוק שואו, הדודה של כול הסטנד –אפיסטים, שבמו ציחקוקיה בישרה את העידן הטלוויזיוני החדש. עד כאן יפה.

אלא מה? מרוב עקיצות וקריצות והפוך על הפוך ("מועדון הצחוק", "משחק מכור", "השיר שלנו"). מרוב דאחקות הדדיות בין אותם חמישה פרצופם קבועים, שהן בעצם טפיחה עצמית אחת גדולה על השכם. מרוב כל אלו, "גריל" הגיעה אלינו אחרי שאיבדה לחלוטין את אלמנט ההפתעה והיכולת לרגש.
בימים אחרים יכלה להיחשב אולי כמשב רוח רענן. בימים אלה היא סתם עוד ענן אבק בתוך אובך נרקיסיסטי, פנים ברנז'אי, שמסרב פשוט להיעלם מאזורנו.

לא יודע מה אתכם, אני באופן אישי התחלתי קצת להתעייף. נדמה לי שבפעם הבאה שאשמע מישהו עוקץ את ליאור שליין ומפיל אותו לריצפה מצחוק, בבדיחה ששליין כתב בעצמו, כבר אתעצבן ממש. דומני שאפשר לעבור לטרנד הבא.
ליאור שליין ורבקה מיכאלי. צילום: אמיר מאירי
ליאור שליין ורבקה מיכאלי. צילום: אמיר מאירי אמיר מאירי

ולפעמים החנופה נמשכת. עמוק אל תוך הלילה. לשאראס מיודענו לא היה אתמול את חיים יבין או מני פאר שידברו בזכותו, רק את דני ענבר (בימים טובים וראויים יותר איש ערוץ הספורט) .לא צריך יותר מזה, ענבר בהחלט הסתדר לבד.

הוא ליווה את הפנומן הליטאי מספר חודשים בשיאה של העונה הקודמת. משחקים, אימונים, ראיונות לתקשורת, צעידה בפארק. ניסה לבנות דיוקן. למה שאראס? למה סרט? כי הוא תותח? כי צריך להרים את הסרט השנתי על מכבי? אולי כי מישהו הזמין? גם לענבר כנראה אין תשובות של ממש.

"בשביל להבין את שאראס צריך להבין את מכבי, אי אפשר להפריד בין שני הסיפורים", הוא מצהיר בפתיחה, שזה בשפה פשוטה יותר: אין לי ממש חומר לסרט שלם אז אני אטריד עוד כמה שחקנים. אולי אפילו אביא אותה בסיפור אנושי מרגש על אוהדת שרופה, כמקובל בז'אנר. נראה, אולי יצא מהתמהיל הזה משהו.

אז יצא משהו. וענבר

אכן מצליח להביא למסך את אישיותו "הצבעונית" של שאראס. גאון, ווינר, אימפולסיבי ורגיש, אוהב ישראל ושונא את אופירה אסייג. אבל בשום שלב הוא לא מצליח לחבר את הרומן שאראס – מכבי לכדי תובנה מאתגרת של ממש. אם אכן סיפורו השולי של האיש יכול להעיד משהו על מכבי, או עלינו כישראלים, ענבר לא טרח לבאר אותו. אולי בגלל שהוא מתעקש להיצמד לעמדת צפייה של אוהד נלהב מהשורה.

טוב עשה, כשהוסיף בסיום עוד כמה שניות מהקרנת הבכורה של הסרט בהיכל נוקיה, מול אלפי צהובים נרגשים. בכך החזיר אותו למקומו הטבעי והנכון – ערב סגור לחברי מועדון. עוד חלטורה, אחת מיני רבות, שעיתונאים ובדרנים עושים בשירותיהם של תאגידים עתירי כוח וממון. אם לרבקל'ה מותר לחלטר, כמו שלמדנו ב"גריל", גם הוא יכול. צודק. ביינתים, התופעה הייחודית והמרתקת שנקראת מכבי ת"א, תחכה עוד שנה לפחות לסרט תיעודי אמיתי.
שאראס. צילום: רויטרס
שאראס. צילום: רויטרס צילום: רויטרס

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רונן גיל

צילום: נאור רהב

בוגר החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב. רכז מגמת קולנוע בבית ספר תיכון

לכל הטורים של רונן גיל
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
ניווט מהיר
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים