• 9.

    אוכל ירושלמי עתיק סביר להניח היה עוד לפני בוא המוסלמים לאזור...

    אז מי מחקה את מי???!!, 29/05/14 13:18

    היות ומוצא היהודים הוא מארץ ישראל לפחות ב 4000 השנים האחרונות סביר להניח שהם הכירו את הצמחייה באזורי מחייתם=ארץ ישראל. כך שחוזיבה ועכוב חומוס ועוד הם מיסודות המטבח המקומי שהושאל על ידי מבקרים בכוח = רומים, צלבנים, מוסלמים ושות'....קצת תבלין של כבוד לאומי יהפוך כל מאכל לטעים יותר!! תנסי, זה שווה!

    IP: 149.78.111.250דווח על תגובה זו

  • 8.

    זה מפוצץ בשומן רווי (ל''ת)

    רונן, 28/05/14 19:56


    IP: 76.90.7.224דווח על תגובה זו

  • 7.

    אוי וי...אוכל איום ונורא לבריאות. טיגון, טיגון, טיגון ואפילו קצת שרוף. (ל''ת)

    רופא, 28/05/14 12:23


    IP: 72.93.224.231דווח על תגובה זו

  • 6.

    זו לא במיה בסגנון ס"ט ירושלמי. ממש לא!

    לבנה, 28/05/14 10:31

    במיה, אצלנו הס"ט, שנמצאים בירושלים מאות שנים,מכינים כך:
    קוטמים את הבמיה משני צידיה.
    מטגנים את הבמיה במחבת עד שמשחימה. מעבירים לסיר.
    מרסקים מעל עגבניות טריות, מעט שמן זית, מלח,
    לימון סחוט לפי הטעם, קמצוץ סוכר, מעט מים.
    רתיחה קצרה ומייד להנמיך את האש ולבשל.
    בשום אופן לא שמים פלפל שחור, שום ובצל!!!

    אגב, גם הסופריטו לא נכון. אצלנו לעולם לא שמים את תפוחי האדמה בתוך הסופריטו עוף/בשר.
    מטגנים פרוסות תפוחי אדמה חתוכות לאורך, מסדרים בסיר שטוח ומוסיפים מיץ מהבשר, מעט
    מלח ומעט מים. מבשלים לאט לאט על אש נמוכה,
    עד שכל הנוזלים מתאדים ותפוחי האדמה משחימים.

    IP: 147.237.73.201דווח על תגובה זו

  • 5.

    ל"כתבת" הבורה:בנאי ממוצא פרסי!!! (ל''ת)

    avik, 28/05/14 09:15


    IP: 109.67.123.252דווח על תגובה זו

  • 4.

    ההשתפכות נחמדה, אבל הבמיה ממש ממש לא לענין ועושה בושות לבמיה הספניולית

    יסלח לי כבודו, אבל זה נראה אשכנזי לגמרי, 28/05/14 08:19

    במיה של ספניולים לא מבשלים במשך 25 דקות! ולא קוטמים את הקצה אלא חותכים בעדינות בצורה של חידוד עיפרון, שהריר לא יצא, ומטגנים קצת ואז מבשלים בעדינות מירבית ומעבירים לתנור על אש נמוכה, בלי מכסה לשעתיים ל פ ח ו ת!

    עכשיו יש לכם במיה ספניולית כמו שצריך.
    בתיאבון.

    IP: 24.184.196.59דווח על תגובה זו

  • 3.

    משפחת בנאי לא פרסים?? (ל''ת)

    , 28/05/14 02:03


    IP: 212.199.156.66דווח על תגובה זו

  • 2.

    ברוכה השבה רותי.אני אחד מאלה שכותבים לך דואר (ל''ת)

    נ.ארז, 28/05/14 00:41


    IP: 87.69.227.19דווח על תגובה זו

  • 1.

    יש לכם קצת בלבול ברשימת המרכיבים של האורז

    רונה, 27/05/14 19:37

    מספרים שנמצאים בשורות הלא נכונות

    IP: 205.215.254.96דווח על תגובה זו

    • עזבי, את הסרטון על השניצל בכתבה ללא סרטון ראית כבר? (ל''ת)

      זה לא הזיז לאף אחד באתר הזה, 28/05/14 07:37


      IP: 212.150.214.130 דווח על תגובה זו