• 5.

    מן גם יכול להיות מנסור, ערבי מלבנון. ללא חייב להיות עימנואל. (ל''ת)

    ??, 20/05/14 16:39


    IP: 84.238.20.112דווח על תגובה זו

  • 4.

    המטבח הלבנוני אקזוטי ומדהים ביופיו

    אנדריי, 14/05/14 13:06

    מאז ומתמיד אהבתי מאוד את המטבח הערבי ויש לי אליו חיבור חזק, תודה על ההמלצה למסעדה הנפלאה הזאת, אשמח מאוד לבקר ולטעום.

    IP: 79.177.51.3דווח על תגובה זו

  • 3.

    נראה טעים ומשביע, אשמח מאוד לבקר במסעדה (ל''ת)

    אנדריי, 14/05/14 13:05


    IP: 79.181.62.216דווח על תגובה זו

  • 2.

    אין על המטבח הערבי בעולם ובמיוחד האוכל הלבנוני

    אנדריי, 14/05/14 13:04

    האוכל הלבנוני מדהים ובעל טעם עשיר ומגוון, אני מאוד אוהב את המטבח הערבי והמזרחי בכללי ואני אשמח מאוד לבקר במסעדה הלבנונית הזאת.
    כל הכבוד על הכתבה הזאת ותודה על ההמלצה, אשמח מאוד לבקר שם, ולהנות מהאוכל הנפלא והאוירה המצויינת.

    IP: 79.177.51.3דווח על תגובה זו

  • 1.

    חמצתא, מזאת, = אכל לבנוני דורש הגיה עברית לא אשכנזית

    עירקי חובב אכל לבנוני, 13/05/14 22:57

    חמצתא היא המלה הארמית לחומצה העברית. כמו מלכתא= מלכה, סבתא= סבה.

    מזה בערבית = פתיח, אכל נלווה למשקה. ברבים מזאת, לא מזאט. כמו בנת ברבים בנאת כמו בנות, לא בנאט.

    המבקר במסעדה לבנונית ואכל מאכלים מזרחיים טוב לו לרענן את העברית בפיו. יש הבדל בין ט לבין ת בעברית ובערבית.

    פרט לזאת הכתבה טובה.
    מי שקרא למסעדה מנהו כנראה הבעלים הצרפתים. בצרפתית אין הוגים את האות ה,

    IP: 2.25.71.170דווח על תגובה זו

    • הערבית הלבנונית מושפעת מהצרפתית מאוד

      , 16/05/14 13:53

      וגם התרבות שלהם והמאכלים שלהם מושפעים מהמטבח העולמי אבל הם לא נוטים להגזים כמו התל אביבים שעושים מנות יפות אבל מגעילות, אגב המטבח העיראקי הכי טוב והכי שורשי.

      IP: 109.64.109.4 דווח על תגובה זו