• 22.

    מעניין

    ניב, 13/01/14 23:55

    תודה

    IP: 85.130.207.93דווח על תגובה זו

  • 21.

    חחח לא היה לה מה לכתוב אז היא אספה כמה מילים בעברית שלא אומרות כלום

    מוקי, 13/01/14 11:02

    הריק בהתגלמותו

    IP: 77.125.142.24דווח על תגובה זו

  • 20.

    שוכנעתי. עכשו אני מבין למה עם הפסקת אכילת לחם

    יוסקה, 13/01/14 10:54

    נעלמו לי הגזים הנוראיים מהם סבלתי. שמרים !!!

    IP: 46.116.219.144דווח על תגובה זו

    • הגזים לא משמרים אלא ממשפרי תפיחה הסודיים.

      אף אחד, 13/01/14 16:22

      דרוש ממאפיה לגלות לך.
      נ.ב. בתחילת מגיפת ''לחם קל'' קרה לי בטעות
      ליקנות - והתנפחו לי קרסוליים. אחרי שנה
      התחילו להתנפח לי קרסוליים מלחם רגיל וטוב
      שהיכרתי מזמן...עד שהבנתי כי בעלים של
      מאפייה היכניס ''משפרי תפיחה'' ללחם שלי עת
      הצטרף למחלת הרזיותיזם.הבעיה שסבלתי מזה
      שנתיים וניפגעתי ביכולת פעילות שלי.
      בבתי כלא של קומוניזם היו מוסיפים סודה
      לשתייה למרק כדי שבועות יפרקו קרומי תא
      ותבשיל יתרכך מהר- מה שאיפשר לחסוך בדלק
      לבישול...אסירים תענו לנפיחות קרסוליים
      ואחרי שיחרור - לאין אונות. הסיבה- נתרן
      שבסודה לשתייה לא מורגש כמו נתרן במלח בישול
      אבל מכביד על הכליות כמוהו.

      IP: 93.173.51.72 דווח על תגובה זו

  • 19.

    פשוט תת רמה

    , 13/01/14 10:03

    באמת לא ברור למה נותנים במה לכל הקשקשנים שדי ברור שהם לא מבינים כלום במה שהם אומרים.
    כל אחד לומד איזה קורס של שבוע ונהפך מומחה...
    בדיחה

    IP: 5.102.221.98דווח על תגובה זו

  • 18.

    זאת כתבה מסוג הכי רע

    אברהמס, 13/01/14 08:47

    מכניסה לראש נתונים שגויים במסווה של כתבה עם ניחוח מדעי. השמרים מתים בתהליך האפייה. השאור מנפח את הבצק בדיוק באותו אופן עי שמרים פשוט בנוסף לשמרים יש קבוצה של חיידקים מפרקים שעושה טעם חמוץ. אגב מכאן הגיע השם חמץ...כיף שם אלה חייםבבטן גם האחרוניםחיים בבטן. לחיידקים המפרקים אין חשיבות לעניין הזה

    IP: 90.3.232.187דווח על תגובה זו

    • לא בדיוק

      דגכדגכ, 13/01/14 10:44

      שמר הינה קבוצה גדולה מאוד של פטריות חד תאיות. ישנם סוגים שפוגעים באדם וישנם מועילים.
      סוגים מסויימים מתאימים למשקאות אלכוהוליים (לכל משקה יש סוג אחר של שמרים, שתורמים לטעם, ארומה, אלכוהול וכו'), אחרים מתאימים לאפיה.

      גם בתחום האפיה יש סוגים שונים של שמרים, הנותנים מאפיינים שונים ללחם.

      אחרי הפתיחה הזו, ההסבר:
      השמרים התעשייתיים (לאפייה, במקרה זה), כמו פרות, עברו במהלך השנים השבחה בדמות ברירה סלקטיבית ע''י היצרנים.
      היצרנים (והאופים) מן הסתם, חיפשו את השמר הספציפי שייתן הכי הרבה פד''ח בזמן הקצר ביותר, מה שישפר את הרווחיות של צרכני השמרים.
      השמרים הללו, הם חוד החנית של השמרים, אבל לאו דווקא לטובה. השמרים במחמצת פועלים לאט יותר, וכך התפיחה איטית יותר, מה שנותן זמן גם לחיידקים המועילים לעשות את שלהם, ולתת טעם ייחודי ללחם.

      יש לציין כי כל מחמצת תיתן טעם וריח שונה במקצת, ומחמצות מאזורים גאוגרפיים שונים יתנו אפילו לחמים שונים לחלוטין.

      IP: 62.219.182.174 דווח על תגובה זו

  • 17.

    ומה רצית להגיד? (ל''ת)

    יוסי בוזגלו, 13/01/14 07:32


    IP: 79.177.193.64דווח על תגובה זו

  • 16.

    1984 - ניוספיק או סתם טמטום? לא ברור. (ל''ת)

    בוקיסריקי, 13/01/14 07:17


    IP: 77.125.103.133דווח על תגובה זו

  • 15.

    מה לעשות, והשמרים פשוט מתים לאחר האפייה, אז מאיפה השטות הזאת

    שהם ממשיכים להתרבות במערכת העיכול????, 13/01/14 05:25

    פשוט מזעזע הבורות הזאת.

    IP: 68.194.246.16דווח על תגובה זו

  • 14.

    לחם לא בריא. (ל''ת)

    מורן, 12/01/14 23:33


    IP: 84.109.15.220דווח על תגובה זו

  • 13.

    בארץ כיוון שאין תקנות בינלאומים FDA,EFSA עגף המזון של משרד הבריאות נות

    דרומי, 12/01/14 23:26

    משרד הבריאות נותן יד חופשית לכול היצרנים להוסיף כול סוגי תוספים למזון ללא פיקוח שמרעילים את הצרכנים.
    באירופה הEFSA חקקה שכול מוצר שמיוצר עם רכיבים שמיוצרים עם חומרי גלם מהונדסים חייבים לכתוב באריזה החל מי ה4-2008.
    משרד הבריאות משתף פעולה ע''י שתיקה.
    כדי לוודא לבדוק באריזות של בשר מעובד את התכולה נטו של הבשר שנא בין ל70-80% בשר היתר תוספים בהשוואה לארצות מפותחות תחת פיקוח שתחולת הבשר מעל 96% היתר תבלינים , יין לבן ומלח.

    IP: 79.176.178.160דווח על תגובה זו

  • 12.

    חוץ מהכותרת לא צוין בכתבה כלום- כתבה ריקה מתוכן!!!!! (ל''ת)

    סובלימציה, 12/01/14 21:33


    IP: 213.57.13.179דווח על תגובה זו

  • 11.

    ngbhhi (ל''ת)

    , 12/01/14 20:45


    IP: 87.69.190.192דווח על תגובה זו

  • 10.

    הלחם מכיל עוד חומרים מזיקים לאדם שהכותבת מתעלמת מהם. (ל''ת)

    תסכלו מה כתוב על האריזה. ומה שלא כתבו?, 12/01/14 17:34


    IP: 79.179.183.241דווח על תגובה זו

  • 9.

    כשאין מה לכתוב עדיף לא לכתוב מאשר לכתוב שטויות (ל''ת)

    סייג לחוכמה, שתיקה., 12/01/14 16:27


    IP: 213.57.81.123דווח על תגובה זו

  • 8.

    למה לא צוין מה יש במשפרי האפיה? (ל''ת)

    , 12/01/14 14:04


    IP: 77.125.13.44דווח על תגובה זו

    • r (ל''ת)

      , 13/01/14 07:38


      IP: 109.66.99.157 דווח על תגובה זו

  • 7.

    כתבת טורח ציבור - מה בעצם רצית להגיד? ?? (ל''ת)

    כתבה מיותרת, 12/01/14 13:28


    IP: 82.166.161.37דווח על תגובה זו

    • מסקנה- מעכשיו תאכלו רק פיתות! (ל''ת)

      , 13/01/14 07:14


      IP: 132.64.25.78 דווח על תגובה זו

  • 6.

    כתבה מרתקת ויש עוד על למה הלחם בצרפת הוא הכי טעים

    לואי, 12/01/14 12:45

    תקראו פה:


    http://behind-the-french-menu.blogspot.co.il/2012/11/french-bread-choosing-bread-in-france.html

    IP: 213.57.168.58דווח על תגובה זו

  • 5.

    מגיב 2 צודק.

    בני, 12/01/14 12:28

    כשהשמרים מגיעים לגוף הם כבר בר מינן מזמן עקב חום האפיה. חום הגוף לא רלוונטי.בכל מקרה גם בהתפחת מחמצת או שאור מעורבים שמרים.על הכותבת לחזור לבית הספר.

    IP: 212.199.239.45דווח על תגובה זו

  • 4.

    בצורה מאוד מסתורית, הכותבת כללה חומרים משמרים בתוך ''משפרי אפיה''

    א., 12/01/14 12:08

    אין היום כמעט לחמים בלי חומרים משמרים, וידוע שזה רעל. בשביל מה צריך חומר משמר ללחם שנכנס למקפיא??

    IP: 194.29.46.158דווח על תגובה זו

    • אם ידוע שמשפרי האפייה הם רעל, איך זה שאתה עוד חי ומגיב?

      י., 12/01/14 13:31

      כל החומרים המשמשים בתעשיית המזון נבדקים בקפדנות לפני שמאשרים את השימוש בהם. אתה מוזמן לקנות קמח בסופר ולאפות לעצמך לחם בלי תוספים, אבל להפחיד את הקוראים ולספר להם שחומרים משמרים הם ''רעל'' - זה כבר מוגזם. אגב, יש הרבה חומרים משמרים שאתה בכלל לא מודע לקיומם וחושב שהם טבעיים: חומץ, חומצה לקטית, מלח, סוכר ועוד: למשל, סוכר: שמעת פעם על מוצר שנקרא ריבה? הוא מכיל רק פרי וסוכר! לא מתקלקל! למה? לך ללמוד ותפסיק לקשקש.

      IP: 46.116.66.252 דווח על תגובה זו

    • חומרים משמרים זה רעל? מי קבע?

      בועז, 12/01/14 13:59

      איזה תוכי שחוזר על מה שאמרו לו.
      חומרים משמרים הם לא רעל בהגדרה. גם מלח וחומץ וסוכר ושמן יכולים לשמר מזון.
      מעבר לזה, כימיקלים כמו סורבט או בנזואט עברו ועוברים מבחנים מאוד מחמירים לרעילות, אנשים פשוט הכניסו לעצמם לראש דברים שלא מבוססים אמפירית.

      IP: 62.219.165.253 דווח על תגובה זו

  • 3.

    אז רגע, בדקת מה שמים לנו בפרוסה?

    אופה לבד, בבית - הכל (כולל מה שלא רשום כאן), 12/01/14 11:58

    ואני חיכיתי כבר לסקופ העולמי של ההרכב הסודי של משפרי האפייה.


    IP: 62.219.182.174דווח על תגובה זו

  • 2.

    עוד שטויות שכותבת בר אשר:

    טכנולוג מזון, 12/01/14 11:27

    ''מערכת העיכול של רוב האנשים לא הסתגלה לשיטת ההתפחה באמצעות שמרים. מסתבר שהשמרים אוהבים את חום הגוף שלנו ולכן הם ממשיכים לתסוס בתוככי מערכת העיכול ולנפח אותה.'' השמרים גברת, מתים באפייה ולא ממשיכים לתסוס בתוך מערכת העיכול.

    IP: 85.64.207.227דווח על תגובה זו

  • 1.

    בורות בכמויות. חיטה קשה (דורום) משמשת לייצור פסטה.

    טכנולוג מזון, 12/01/14 11:23

    אין שום הבדל בין פיתה ללחם מלבד הצורה. לאפיית לחם ועוגות משתמשים בחיטה רכה. לא ברור למה nrg ממשיכים לפרסם את קישקושי הנטורופתים, שאין להם שום בסיס מדעי.

    IP: 93.173.187.54דווח על תגובה זו