• 6.

    הסוכר לפני המים או אחרי המים? תשובה:

    הסוף, 19/07/11 14:33

    כל החארטה סביב ''לשים סוכר אחרי המים'' - זה בולשיט אחד גדול הגיע הזמן לשים סוף לכל המיתוס הדפוק הזה.
    אני שם סוכר + קפה ביחד אוחר כך מוסיף מים וזה יוצא ליגת העל.
    מי שמוסיף אחרי סתם נגרר אחרי מיתוסים.
    סוכר + קפה ביחד - אח''כ מים !

    • למה מיתוס? יש לזה הסבר מדעי

      רפי, 31/07/11 22:40

      כשאתה מכין קפה יש חשיבות לנקודת הרתיחה..
      ידוע שכשממסים מוצקים במים הם מעלים את נקודת הרתיחה
      כלומר האינדיקציה שלך לכך ש''הנה צריך להוריד את הקפה כי הגיעה הטמפרטורה של 100 מעלות (או עומדת להגיע) משתבשת..

      יכול להיות שזה בולשיט כי אולי בפועל כפיות ספורות של סוכר לא יעלו את הטמפרטורה ביותר מעשירית מעלה (לא יודע..אולי כן אולי לא) אבל לדעתי זה מה שעומד מאחרי הטקס המוזר הזה

      אישית אני גם לא מתרגש מזה..קפה+סוכר אותה תוצאה (אבל אולי יש אנינים ממני שמרגישים הבדל כלשהו)

  • 5.

    אז כל זה בעצם היה כתבה פרסומית? תרשמו את זה בכותרת. (ל''ת)

    א.ש, 19/07/11 14:19

    • א.ש. יקר, תמיד זו פרסומת. (ל''ת)

      פרסומאית, 20/07/11 10:04

  • 4.

    french press זה ממש לא פרקולטור

    קפאין, 19/07/11 10:44

    המדחס - מצויין לדעתי, נותן את הטעם הכי טוב במחיר הזול ביותר. חשוב לתת לקפה לשבת עם המים ולפתח אתם יחסי ידידות במשך כארבע דקות לפני הדחיסה. שלי עלה 4 דולר. פרקולטור מבוסס על הרתחת מים שאדיהם יורדים דרך הקפה. לוקח הרבה זמן, מחמם את הבית ופחות טעים.

  • 3.

    סוף סוף קיבלתי אישור שהפרקולטור הישן והטוב - הכי טוב ! (ל''ת)

    JULIA, 19/07/11 10:07

  • 2.

    תגובה 1 לאהוב קפה זה יאפי? כאילו שלדבר על חומוס זה לא אותו הדבר (ל''ת)

    אספרסו טוב זה מקינטה, 19/07/11 01:06

  • 1.

    יאפים מזורגגים! (ל''ת)

    אייבי הופמן, 18/07/11 22:53