• 21.

    יאמי

    , 19/01/16 11:07

    אכלתי בסניף בבוגרשוב. יאמי... יכולתי לאכול קילו, אם לא היה משמין😋😋

    IP: 109.65.134.18דווח על תגובה זו

  • 20.

    קירטוש

    מיכל, 03/11/10 10:59

    הפלרינה מאוד טעימה אבל בסניף לינקולין בת''א שילמנו 15 ש''ח ולא 13.

    IP: 192.117.134.88דווח על תגובה זו

  • 19.

    לך ספר ששילמת כסף עבור מתכון שנמצא באינטרנט

    חפשו ביוטיוב, 03/11/10 08:23

    באופן עקרוני מדובר באותו בצק ממנו עושים מלאווח (כן, כן- לא תאמינו). קמח, מעט מלח, מעט סוכר ומים. הבצק מרודד היטב ומשומן בשומן כלשהו- חמאה, מרגרינה, שמן צמחי. לאחר מכן מגולגל לגלילים, נשמר בצד למנוחה ונחתך לפרוסות בעובי כס''מ. כל פרוסה עגולה מעוצבת ביד לצורת חרוט או זנב לובססטר וממולאת בקרם- בד''כ מדובר בקרם על בסיס קמח וחלב (כמו בשמל) אליו מוסיפים סוכר, וניל,קינמון, פירות יבשים חתוכים וכל מה שבא. אופים בתנור ומברישים בשומן במהלך האפיה. כשמקבל גוון זהוב ויפה מוציאים מהתנור, מקררים מעט ומפזרים אבקת סוכר. הרבה עבודה אבל חומרי גלם זולים.

    IP: 77.124.223.143דווח על תגובה זו

  • 18.

    ספוליאטלי

    shoshsp , 03/11/10 01:40

    בכל מדינה שיש מהגרים איטלקים יש את העוגה הזאת
    פה בסאו פאולו זה דבר רגיל במעדניות ובמסעדות האיטלקיות וזה טעים מאד רק צריך להיות תמיד טרי

    שושנה סאו פאולו

    IP: 189.78.121.59דווח על תגובה זו

  • 17.

    ספוליטלה פירושו עלים עלים ולא זנב לובסטר (ל''ת)

    יפה, 02/11/10 18:54


    IP: 89.139.169.14דווח על תגובה זו

  • 16.

    לפני שבוע אכלתי את זה בפירנצה

    noa, 02/11/10 18:10

    בשני סוגי מילויים - שוקולד לבן ונוטלה, בהחלט אפשר למלא את זה בכל מה שרוצים.

    אכן לא המצאת המאה, אך אני שמחה שמישהו הביא את זה לארץ, מחכה שיפרסמו מתכון, שנכין לבד בבית, לא ביג דיל למי שלא מפחד מאתגרים במטבח.

    IP: 79.182.25.7דווח על תגובה זו

  • 15.

    מה מסובך להגיד ספוליאטלה?

    קלקל , 02/11/10 16:28

    כמו הפסטה טליאטלה?

    IP: 109.186.93.71דווח על תגובה זו

  • 14.

    בדיוק אכלתי כזה!

    חן מ., 02/11/10 15:11

    איזה יופי...לפני שבוע וקצת הייתי במילנו וחברה מקומית לקחה אותי לקפטריה אשר נחשבת לאחד המקומות הטובים בעיר למאפים מקומיים והמליצה בחום לאכול את הדבר הנפלא הזה. טעמתי אחד עם גבינה עדינה וגרידת תפוז וזה היה מעדן....אנסה גם בארץ.

    IP: 132.66.181.175דווח על תגובה זו

  • 13.

    מזכיר לי יותר איבר עם עורלה מאשר לובסטר - בשני המקרים לא כשר . (ל''ת)

    .....מצטערת !, 02/11/10 10:18


    IP: 79.182.120.123דווח על תגובה זו

    • הכל בעיני המתבונן... אגב קראי שוב את הכתבה כנראה האסוציאציה בלבלה את (ל''ת)

      אא, 02/11/10 18:58


      IP: 84.228.91.150 דווח על תגובה זו

  • 12.

    רון. קרא בבקשה

    מועצת העיתונות, 02/11/10 10:05

    בכל פעם שכתוב באתר תוכן משהו טוב, יש נטטיה להאשים שמדובר ביחסי ציבור. מה אתם רוצים - שיכתבו לכם רק על דברים מגעילים ומדכדכים? לא יכול להיות שהכותב חושב שזה מוצלח והוא שמח לבשר על זה? אולי לכותב יש שיקול דעת והוא בורר בין מה שחשוב למה שאינו מוצלח.
    האם באמת ''קונים'' כתב עם מאפה שעלותו שישה שקלים? לא נראה לך קצת מפורך, רון?

    IP: 62.90.18.189דווח על תגובה זו

  • 11.

    15 ש''ח הדבר הקטן הזה. אם חשבנו שאת הקיורטוש מוכרים לנו במחיר מוגזם....

    יש גבול, 02/11/10 09:11

    אולי , בניגוד לקיורטוש זה מכיל כמה מרכיבים יקרים ,אבל בניגוד לקיורטוש זה גם בקושי לאדם אחד.בכל מקרה - זה קצת יקר למשהו שלוקחים על הדרך.

    IP: 46.116.180.44דווח על תגובה זו

  • 10.

    בצק מזעזע עם שום כלום (ל''ת)

    דורית, 02/11/10 08:22


    IP: 192.116.221.2דווח על תגובה זו

  • 9.

    נדודי שינה

    חיים, 02/11/10 06:26

    זהו עכשוי אני יודע למה אני כבר כמה לילות לא ישן

    IP: 109.64.30.134דווח על תגובה זו

  • 8.

    נראה קטלני ,אני חייב לדגום אחד בדחיפות ! (ל''ת)

    טוביה, 02/11/10 04:40


    IP: 81.218.145.251דווח על תגובה זו

  • 7.

    ל-1 יכול להיות שזה טעים..דיאטטי זה בטוח לא! (ל''ת)

    עוד פרסומת, במסווה של כתבה ועוד במדור אופנה, 02/11/10 00:30


    IP: 85.64.31.236דווח על תגובה זו

  • 6.

    כמה שילמו לך על הפרסומת הזו, דנה?

    רון, 02/11/10 00:14

    בעעעע...

    IP: 93.172.63.75דווח על תגובה זו

  • 5.

    ואתה מוכן לגלןת את המתכון ? או שאתה משחק אותה כמו האיטלקים? (ל''ת)

    לא צריך .יש אינטרנט, 02/11/10 00:03


    IP: 79.181.119.4דווח על תגובה זו

  • 4.

    טוני סופראנו אוהב את זה וקורא לה שפויאלדל... (ל''ת)

    תל אביבי, 01/11/10 23:14


    IP: 77.125.116.173דווח על תגובה זו

    • כל שמות המאכלים בסופרנוס ''מעוותים'',

      קלקל , 02/11/10 16:27

      בהצאם לעגה האיטלקית ה''קלוקלת'' שהם מדברים.
      ה''גבאגול''(סוג של נקניק) הוא בכלל capicole וה''שבוייאדל'' הוא מה שמתואר בכתבה, ובאותה דרך אומרים ''מוצדל'' במקום מוצרלה וכן הלאה...
      אבל אנחנו אוהבים אותם בכל מקרה (-:

      IP: 109.186.93.71 דווח על תגובה זו

  • 3.

    לא חדש - יש בארה''ב בובכל העולם

    124, 01/11/10 22:26

    בניו גרסי בהובוקן יש מאפיה של באדי,וקוראים לזה קונכיות בדמוי לובסטר עם קצפות שונות,כמה אני שונא ישראלים שחושבים שהם קולומבוס- המציאו את אמריקה.........

    IP: 46.116.139.7דווח על תגובה זו

    • לא המציא כלום, בסה''כ הביא את זה לארץ

      gיא, 01/11/10 23:47

      ובפרובינציה כמו בפרובינציה, כל עוגה היא סיבה למסיבה...

      IP: 79.177.19.207 דווח על תגובה זו

  • 2.

    לוקינג גוד !! (ל''ת)

    שוול, 01/11/10 21:45


    IP: 84.228.170.198דווח על תגובה זו

  • 1.

    זה בצק נטול שומן אבל מכינים אותו עם חמאה במקום שומן חזיר? (ל''ת)

    משהו לא לגמרי ברור..., 01/11/10 19:21


    IP: 24.185.182.117דווח על תגובה זו

    • לא הבנת. ה ח מ א ה נטולת שומן. הבצק הוא על בסיס אמוניה. (ל''ת)

      שושו, 02/11/10 14:36


      IP: 213.31.203.52 דווח על תגובה זו