• 14.

    כבישה מהירה

    ירון, 03/10/15 16:02

    כדי לשמור על טעם טיבעי ומעט מריר חרצתי פס אחד והחלפתי מים כשבוע ןלאחר עוד כעשרה ימים עם מלח לימון ושום יצאו בטעם פצצה !!! מומלץ

    IP: 185.32.112.70

  • 13.

    כבישת זיתים (ל''ת)

    BENNY, 06/09/15 22:31


    IP: 37.142.96.246

  • 12.

    זיתים

    מרים, 30/06/15 08:26

    איך ניתן להוציא מרירות ולשפר טעמם של זיתים שכבשתי

    IP: 79.179.54.33

  • 11.

    איכסון זיתי קלמטה בנוזל מתאים במקרר

    יוסי רז, 04/06/15 21:44

    שלום רב
    הייתי ביוון וקניתי זיתי קלמטה וארזו לי אותם באריזת וואקום.
    אני רוצה להוציא אותם מהאריזה ולשמר אותם לצריכה שוטפת כיצד מכינים נוזל לשימור הזיתים לשימוש לאורך זמן?
    תודה מראש
    יוסי

    IP: 213.57.215.84

  • 10.

    את יפה ולא פוגעת בענף

    מאיר, 27/12/14 18:49

    בטוח שאת מבשלת טוב
    אבל להחמיץ זיתים את ממש לא יודעת
    זיתים לא משרים
    ולא מחמיצים עם לימן זה מרכך אותם !!!!!!!!!!

    IP: 62.56.255.197דווח על תגובה זו

  • 9.

    זיתים ירוקים לכבישה- מהמשק שלנו

    שמואל, 07/11/13 10:18

    אנו מגדלים זיתים משובחים במשק שלנו. ניתן גם למסוק או לקנות כמות קטנה- במושב באר טוביה.
    שמואל-0503974448

    IP: 46.120.214.31

    • זיתים סוריים

      נחמה, 17/09/14 15:44

      שלום רב,
      האם יש לכם זיתים סורים?
      האם ניתן לקנות העונה?
      תודה!

      IP: 93.173.36.235 דווח על תגובה זו

      • כן!

        שמואל, 14/10/14 23:23

        כן! זאת בדיוק התקופה!
        את מוזמנת ליצור קשר.
        0503974448

        IP: 46.120.255.52 דווח על תגובה זו

  • 8.

    99% מהמילים זה הספר ואת עוד חותמת למעלה? מה בדיוק כתבת כאן? (ל''ת)

    שחר, 22/11/12 00:49


    IP: 84.228.101.186דווח על תגובה זו

  • 7.

    לומד בישול ואפיה -טבח ומסטאר שף.

    הדס חומסקי, 01/09/11 17:52

    אני חושבת לבוא לומד בישול אצלך שיר אנסקי. כל צבא עבוד .

    IP: 217.132.84.159דווח על תגובה זו

  • 6.

    תפסיקי להשחיל אמירות פוליטיות ותשארי בענייני אוכל (ל''ת)

    זית, 21/12/10 07:49


    IP: 89.138.103.41דווח על תגובה זו

  • 5.

    שים זית

    יורם שפירא, 31/10/10 16:43

    נראה לי שבחירתך את המקור להתיחסויות פילוסופיות ופרקטיות לגבי הזית היא מאד מתאימה. אני מסכים מאד להערותיך על מיותרות השום וכן הייתי ממליץ היום על נוכחות של קצת פחות לימונים בכבישה מאשר חשתבי פעם. את מוזמנת לבקרנו בכל עת לטעום זיתים ושמן זית שלנו.
    בברכת העושים במלאכה.
    יורם שפירא, מושב עגור, משק 62

    IP: 84.229.176.93דווח על תגובה זו

    • כל כך יפה כתבת יורם

      Ruhama Davud Oren, 19/09/15 11:44

      אבל בשום מקום לא שמעתי על מיותרות השום...

      IP: 185.32.112.117 דווח על תגובה זו

  • 4.

    ת.ז כחולה..וביטוח לאומי.. ממתיקים..את ''הכיבוש'' לאותם..''אנשים''. (ל''ת)

    רונן, 31/10/10 09:50


    IP: 85.250.129.198דווח על תגובה זו

  • 3.

    יורם שפירא

    מירי, 30/10/10 21:08

    יורם שפירא עובד סוציאלי המקדיש בספרו גם חלק לילדים איתם עובד.
    ניסינו השנה את המתכון שלו לזיתים הדפוקים שאליהם מוסיפים פלפלים חריפים, שומים, פרוסות לימון (מקולף) ומחכים לתוצאות.
    מקוה שיורם קורא את הדברים.
    בכתבה - שיש לציין שאני קוראת נלהבת של הטור היה לי חסר באיזה שהוא מקום - התחקות על עקבותיו של יורם.
    בהצלחה לכולנו עם המסיק לשמן ולזיתים.

    IP: 84.229.223.165דווח על תגובה זו

  • 2.

    היחס הנכון לכבישה הוא ק'ג מלח גס לבישול ל-10 ליטר מים או דלי מלא

    נפיח, 30/10/10 11:41

    אני נוהג לכבוש במיכלי פלסטיק של שמן זית ,הגדולים שמכילים 16 ליטר שמן.הם מעולים כי הם נסגרים הרמטית.הם יכלים להכים 10 ק'ג זיתים.הגזים שמשתחררים בזמן הכבישה הופכים אותם לכדוריים אבל אף פעםלא מפוצצים אותם
    ברור לי שאני עוסק בכמויות שרוב האנשים שלא מגדלים בחצר זיתים לא עוסקים בהם.אז אתן עצה לכמויות קטנות.אפשר לכבוש זיתים בבקבוקי מיץ שפתחם כפול מזה של בקבוק הקולה למשל.גם הם נסגרים הרמטית.אז בהצלחה והנאה

    IP: 79.179.125.177

    • ביצים וגזים

      ע., 18/09/13 19:26

      שיטת הביצה

      שיטת הביצה: איזו ביצה? קרה מהמקרר או בטמפרטורת החדר? גדולה או קטנה? טריה או לא טריה? בקיצור מבחן הביצה הוא לא מבחן והוא נותן סטיות עצומות. בדקתי.

      גזים: למה שלא תשחרר מעט את המכסה לדקה או שתיים ותיתן לגזים להשתחרר? התסיסה מסתיימת לאחר מספר ימים ואז אין צורך בשיחרור הגזים.

      IP: 46.116.212.88 דווח על תגובה זו

  • 1.

    יש לי בחצר שני עצי זית שאותם הרכבתי במיטב הזנים.כל ענף זן אחר

    נפיח, 30/10/10 11:32

    זית יווני -קלמטה מעולה
    זית סורי משובח
    זית גדול מסוג נובו-כל אחד כמו ביצה קטנה בלי הגזמה
    זית יווני מסוג לא ידוע לי .הזן הגיע מיוון לרצועת עזה.מעולה ממש.מלא שמן.גדול מאוד כפול מהזית הסורי הגדול.לא שובת.יש שנה טובה ואחריה שנה פחות טובה אבל אף פעם הוא לא מפסיק להניב.
    שני זנים שהביאו לי מפרובנס(הגיעו באופן רשמי לארץ דרך משרד החקלאות.משרד החקלאות)בקיצור חגיגה עכשיו אני מקליד ומולי מונחת צלחת זיתים שחורים כבושים במלח בלבד ולידם חופן זיתים יווניים תאוה לעיניים וכוס יין אדום.
    יש לי כמה הערות.לא לסגור צנצנת בזמן ההשרייה במים הגזים יפוצצו אותה.חויתי את זה כמה פעמים.
    המרירות במיטבה ועל שלל טעמיה היא מייד אחרי הכבישה(שבועיים)אחרי זה היא מתחילה להתפוגג.עד אפריל היא כמעט נעלמת.עדיין טעים אבל לא כמו בהתחלה
    אם המיכל לא אטום הרמטית הוא מפתח עובש מגעיל בשיכבה העליונה של המים.הפטריה משנה את הטעם.אבל הנזק הוא לא בלתי הפיך.באפריל אפשר ורצוי להחליף את המים והטעם הרע של העובש נעלם.
    מבחן הביצה.נהגתי להניח ביצה במים שנהגה לשקוע.בשנתיים האחרונות היא מסרבת לשקוע...אז אני לא יודע למה. המשך יבוא

    IP: 79.179.125.177

    • זיתים. אלא מה?

      זיתוני, 22/11/10 20:59

      הערותיך כולן מעניינות וטובות.
      את השעשוע בהרכבות ערכתי אי אז על הדרים.
      אינני מכיר זני זית אם כי מבחין בהבדלים שבינם.
      אהבתי את המרירות. אני חורץ ושוטף יום-יומיים, כובש בלימון ושום ומתחיל לזלול לאחר שבוע-שבועיים, אחד אחר, ארומטיים,
      מרירים, משגעים ללא תחליף.
      את השחורים עירבבתי בהרבה הרבה מלח גס,
      בתוך גופיה ישנה שקשרתי מלמטה.. ותליתי עם הכתפיות. לאחר שבוע-שבועיים.. יש לי זיתים מצומקים, המרירות (והמים) כמעט נעלמו, עוד שבוע ואנקה מהמלח ואטבול בשמן זית מיובא מאיטליה.. אהה, שכחתי, כל המעשה נעשה בקליפורניה, קטפתי פרי מעץ שבעליו לא יודעים מה עושים באוצר השופע.
      בשנה הבאה, אולי אכין שוב מזיתים שלנו.
      בינתיים תודה והנאה שלמה.

      IP: 75.63.28.230 דווח על תגובה זו

    • ביצה שלא שוקעת - לא טריה (ל''ת)

      בדוי, 31/08/13 12:14


      IP: 46.116.74.107 דווח על תגובה זו