• 9.

    ניסיתי את שיטת הקליה ויש לי כמה מסקנות

    אייל, 29/03/13 20:10

    לא עובד ממש על הלהבה הכי קטנה. צריך מקור חום שיגרום למחבת ממש להתחמם

    הקליה לא ארכה כפי שכתוב אלא פי שניים מהזמן המקסימלי המצויין. אולי יש הבדל בין בוטנים טריים לכאלה שנקטפו לפי כמה חודשים? לא יודע

    הקליה לא יצאה אחידה, חלק יצאו שחומים וחלק בהירים

    הם ממש לא טעימים כמו הבוטנים בקופסת הפח.

    אני חוזר לשיטה של הקליה בתנור. תודה

    IP: 93.172.32.87דווח על תגובה זו

  • 8.

    בולגרית ''המאירי''

    ..., 25/12/10 12:01

    ובכלל בכל המתכונים שלך שקראתי, תמיד גבינת ''המאירי''. אין בולגריות אחרות ראויות בארץ? אני פשוט רוצה להבין...

    IP: 85.65.50.251

  • 7.

    קליית הבוטנים הורסת ערכם התזונתי (בעיקר חימום השמן שבהם, אסון לגוף).

    אכלו בוטנים לא קלויים. היכנסו לקבלת מתכון., 16/10/10 23:42

    פשוט: אפשר לאכול כך סתם, בלי לקלות, זה טעים בהחלט.
    אפשר גם להשרות את הבוטנים במים כמה שעות, ולאכול.
    השאלה היא אם לאכול עם הקליפה (לא הגדולה... אלא החומה-אדומה הדקיקה הצמודה לבוטן).
    אז ישנן דעות שונות. מצד אחד אומרים שבקליפה הדקיקה יש רעל כלשהו, אבל זו סתם שטות, כי הרעל הוא בכמות זניחה לחלוטין.
    מצד שני הקליפה הדקיקה היא נוגד חמצון רב עוצמה.

    IP: 77.126.47.110דווח על תגובה זו

  • 6.

    קלייה במקרו גל זו הדרך הטובה והקצרה

    אחד מהעם, 16/10/10 13:59

    להרטיב היטב כלומר לשטוף טוב טוב
    מלח בנדיבות הכל בקערת זכוכית חסינת חום
    4 דקות (חצי קילו ) לערבב
    עוד 2 דקות חייבים לערבב חוזר חלילה
    סה''כ כ9 עד 10 דקות(פרקי זמן של 2 דקות)
    שימו לב הבישול ממשיך עדין עוד זמן מה
    הבוטנים יהיו קר יספי(פריכים) רק לאחר הקירור המלא
    זהירות נישרף בקלות יתרה ואז מר
    לכן הזמן חשוב מאוד מאוד

    IP: 79.178.35.230דווח על תגובה זו

  • 5.

    בוטנים זה בריא (ל''ת)

    עמיתוש, 16/10/10 13:15


    IP: 77.125.112.181דווח על תגובה זו

    • רק אם הם לא קלויים. בוטנים קלויים, לא בריא. (ל''ת)

      לא לאכול בוטנים קלויים., 16/10/10 23:43


      IP: 77.126.47.110 דווח על תגובה זו

  • 4.

    אני דווקא קולה אותם עם שמן קנולה (ל''ת)

    אורן האתאיסט, 16/10/10 12:59


    IP: 89.133.90.163דווח על תגובה זו

    • שמן קנולה שאת קונה בסופר הוא בכבישה חמה, ולכן רעיל לגוף. (ל''ת)

      שמן לא מחממים! אסור! יש שמן קנולה בכבישה קרה., 16/10/10 23:44


      IP: 77.126.47.110 דווח על תגובה זו

      • עכשיו לנשום רגע

        הקיפוד הגדול, 18/10/10 15:49

        אחרי הנשימה מומלץ לקרוא שוב מה שכותבים בתגובה.
        רשמת ששמן לא מחממים וממולץ לקנות שמן בכסישה קרה. עד כאן הכל מצויין.
        עכשיו נשאל את עצמינו למה או היקר צריך את השמן? נכון מאד, טיגון !!
        שאלה מנחה שניה, האם אורן יטגן בשמן קר או חם? כל הכבוד!!! כנראה שלא משנה איזה כבישה עבר השמן אם במילא הולכים לטגן איתו.
        אז קודם נפסיק לטגן ורק אח''כ נחפש את השמן מהכבישה הקרה.

        IP: 194.90.220.64 דווח על תגובה זו

  • 3.

    אני חולה על בוטנים (ל''ת)

    ירון, 16/10/10 11:54


    IP: 84.108.94.37דווח על תגובה זו

  • 2.

    התכוונת לומר טיגון,לא????

    עמוס, 16/10/10 10:33

    שרי אנסקי היקרה:
    הרעיון של לטגן בוטנים דווקא בשמן זית הוא מדהים טעים ובריא בהרבה מאשר השימוש בשמן מכל סוג אחר.
    רק דבר אחד לא מסתדר לי:
    קלייה אומרת,תנור או חום,ללא שמן.
    כמו למשל,כשאתה קולה פולי קפה...גם לשם אתה מוסיף שמן?
    אני אשמח לקבל הסבר קצר על איך את קולה בשמן או שבעצם את מטגנת אותם וזה פשוט נשמע פחות משמין כשאומרים את המילה קלייה???

    IP: 81.218.34.2דווח על תגובה זו

  • 1.

    תודה!

    מיכאל, 16/10/10 09:02

    כבר מזמן שאני מנסה למצוא שיטה איך לקלות בוטנים בבית.
    נשמעת לי כמו שיטה ממש פשוטה, אנסה ואקווה לטוב!

    IP: 79.182.199.200דווח על תגובה זו