• 47.

    אוכל

    גדול הנביאים, 24/07/15 16:31

    לעידו עם רגשי הנחיתות כדי להבין באוכל תתחיל ללמוד מהאשכנזים

    IP: 37.46.39.247דווח על תגובה זו

  • 46.

    סביח בצלחת

    יוסף גנון, 19/08/10 19:47

    אני בעלים של חומוסייה בפרדס חנה שנקראת ''יוסף החומוסייה ''
    אנו עושים חומוס גלילי מיוחד ושונה הנטחן חם במקום כל הזמנה
    אהבתי את הכתבה על הסביח כחובב סביח מושבע
    וכמעריץ של שרי אנסקי שמחתי לראות שהיא חושבת בדומה לי
    ההבדל שאני יישמתי את העניין והכוונה לסביח בצלחת
    מזה כשנה אנו מגישים בחומוסיה מנה שנקראת סביח בצלחת,מנה שהתחילה כבקשה אישית של לקוחה התגלגלה לספיישלים ועכשיו כבר מככבת בתפריט הקבוע
    אשמח להזמין את שרי ואת כלל הגולשים לטעום ולהנות מהמנה הזו וממנות נוספות ( אנו מגישים חומוס קבב,חומוס פיטריות טריות,חומוס נקניקיות חריפות ועוד חומוסים שונים )

    IP: 85.64.165.117דווח על תגובה זו

  • 45.

    הסביח של יגאל - כנסו

    שנגחאי - נזי, 18/08/10 13:02

    מספר 1 בארץ, במרחק רב מה''מתחרים'' עלק.

    יגאל לנצח תהיה בליבנו, ועמבתך בכרסנו.

    IP: 58.25.172.209דווח על תגובה זו

  • 44.

    את כל זה היא תקעה ביום אחד? (ל''ת)

    יא וואראדי, איזה קציצה!, 16/08/10 01:04


    IP: 79.183.131.239דווח על תגובה זו

  • 43.

    דייבוצק

    אורנה, 15/08/10 18:13

    אין אין על הסנדוויצים של קרן

    IP: 109.186.124.205דווח על תגובה זו

  • 42.

    סביח

    דור, 15/08/10 14:11

    לכותבת,את מפתיעה אותי שלא חיפשת את סביח המקורי בר"ג.

    IP: 79.180.25.12דווח על תגובה זו

  • 41.

    אשכנזים לא מבינים באוכל זה מסביר 1000 מילים על חציל ותחינה (ל''ת)

    רונן, 15/08/10 13:39


    IP: 85.250.146.229דווח על תגובה זו

  • 40.

    הסביח של אפי מושלם! כבר מהימים בפרישמן ועכשיו בטשרניחובסקי (ל''ת)

    שי, 15/08/10 13:18


    IP: 213.57.7.4דווח על תגובה זו

  • 39.

    הסביח של עובדיה טעים יותר

    rtrtr, 15/08/10 12:25

    במקום לנסוע לגבעתיים, תקפצו לרח' רשי בת'א .
    שם יושב הסביח הטעים מכולם של עובדיה.
    חובה לנסות

    IP: 217.132.40.139דווח על תגובה זו

  • 38.

    רק אשכנזים אוהבים את כל השמן הזה והפיתה והגועל (ל''ת)

    א, 15/08/10 11:46


    IP: 85.64.107.210דווח על תגובה זו

  • 37.

    זה שהיה בפרישמן מתחת הקמרי הכי גדול ביקום. (ל''ת)

    לדיזנסקי, 15/08/10 10:48


    IP: 192.114.2.47דווח על תגובה זו

  • 36.

    סביח של צפונים שלא מבינים כלום

    mike, 15/08/10 10:22

    כל קשר בין הסביח בכתבה ובין הסביח העירקי המקורי הוא מיקרי בהחלט ,איך אפשר לדבר על סביח בלי קציצות הירק העירקיות המיוחדות בלעדייהן כל המצאה שמוזכרת כאן היא פשוט חיקוי עלוב של המקור

    IP: 134.191.232.69דווח על תגובה זו

  • 35.

    טוב סביח מקורי מאימי העירקית המדהימה כתבו

    אני, 15/08/10 08:47

    פיתה חמה
    חומוס
    טחינה
    עמבה
    ערוק(קציצה המכילה בפנים תפ''וא, בצל ,פטרוזיליה,תבלינים)
    ביצה קשה
    סלט ירקות
    סלט כרוב או כל סלט אחר שאתם אוהבים
    והכי חשוב חצילים
    לדחוס הכל לפיתה ביום שבת בבוקר
    והטעם נשאר לכל היום
    בתאבון

    IP: 109.65.42.147דווח על תגובה זו

  • 34.

    סזביח מאכל נחות - אוכל למסכנים (ל''ת)

    מורנגפלוץ ממעלה חמציצים, 15/08/10 08:42


    IP: 80.230.73.102דווח על תגובה זו

  • 33.

    (ס) סלט - (ב) ביצה - (י) יותר (ח) חציל (ל''ת)

    זא לא אני, זה עובד אמר, 15/08/10 08:40


    IP: 41.112.210.212דווח על תגובה זו

    • לשון הצליח לעבוד

      אבל מה עובד מבין? הוא מתחזה שבעזרת קשקושי, 15/08/10 11:34

      על הלפלפים של גבעתיים. המנה שלו לא טעימה ולא נעימה. גם הקשקושים שלו מעיקים על הנשמה. לא יעזור כלום, הסביח המקורי היחיד זה של סביח מרמת גן. פעם העוזיאל, היום בהראה. רק אפי מפרישמן הצליח להתעלות מעל למקורי! וזה מאחד שגדל ברמת יצחק ועל הסביח המקורי.

      IP: 93.173.101.220 דווח על תגובה זו

  • 32.

    אפי גאון; הסביח שלו מושלם.מנה מאוזנת וטעימה ממש (ל''ת)

    אורי, 15/08/10 07:27


    IP: 79.179.245.46דווח על תגובה זו

  • 31.

    הסביח של אפי

    סרג, 15/08/10 07:21

    עם כל הכבוד לכל השאר הסביח של אפי הוא הכי הכי שיש בעולם אפילו בעירק לא תמצאו סביח עם נשמה

    IP: 217.132.159.62דווח על תגובה זו

  • 30.

    as good as always

    zigi, 15/08/10 05:02

    sheri you are the best... i like your writing and food you always male me hungry

    IP: 24.42.107.153דווח על תגובה זו

  • 29.

    אני לא מבינה, רק בגלל שישבתי לנוח על הספסל ולבשתי

    התביעה בדרך..., 15/08/10 04:12

    חולצה שהיא לא לטעמך , הפכת אותי לזונה.?

    IP: 84.228.212.162דווח על תגובה זו

  • 28.

    איזו כתבה מבולבלת, לא קוהורנטית הבכלל

    shaul, 15/08/10 01:01

    קופצת מפה לשם, גבעתיים, נחלת בנימין, טשרניחובסקי. לא כתבת איך ומה אפי מגיש.
    סתם.

    IP: 93.172.78.190דווח על תגובה זו

  • 27.

    הסביח הכי טעים נמצא ברח' רש, (ל''ת)

    מיסי אל ביסי, 15/08/10 00:53


    IP: 84.228.232.26דווח על תגובה זו

  • 26.

    סבטוח רמת ישי אין עליכם (ל''ת)

    עיוני, 15/08/10 00:30


    IP: 84.109.111.71דווח על תגובה זו

  • 25.

    סביח בלחם מלא??? ממש חילול השם. (ל''ת)

    קומפורטי, 15/08/10 00:04


    IP: 99.235.104.102דווח על תגובה זו

  • 24.

    אין על עובד - המנה הטובה ביותר ביקום (ל''ת)

    חבל רק שזה משמין פחד, 14/08/10 21:15


    IP: 41.112.224.21דווח על תגובה זו

  • 23.

    סביח בעיראקית זה בוקר זהו ארוחת בוקר של יום שבת.

    אבי ש, 14/08/10 17:28

    זה מצחיק שפתאום שכל דיבוצקה וגודשטיין מנסה לעשות סביח גורמה תרדו מזה סביח אוכלים בפיתה או בלפה עם הרבה עמבה עראקית אמיתית.

    IP: 212.179.75.73דווח על תגובה זו

    • נכון, זו השפה של היהודים העירקית. בנפרד יש כמובן את השפה העירקית (ל''ת)

      הרשמית., 14/08/10 20:28


      IP: 89.139.39.148 דווח על תגובה זו

    • סביח זה באמת ''בוקר'' אבל בעירקית לא קראו למנה כך מעולם.

      תיקון קל, 15/08/10 09:20

      המנה נקראת בפשטות ''לאפה'' שזה בעצם סנדוויץ'
      אוכלים אותה בבוקר השבת, בפיתה או בחלה שנשארה מאתמול.
      המהדרין מוסיפים עלה נענע.

      אבל מה שנעשה עם המנה הזאת זה ממש יפה, ואהבתי הרבה גרסאות שלה.

      העירקאי הנוסטלגי..

      IP: 10.98.2.50 דווח על תגובה זו

  • 22.

    בלי עמבה, זה לא סביח!!! (ל''ת)

    גיא, 14/08/10 17:21


    IP: 109.66.112.17דווח על תגובה זו

  • 21.

    שרי יקרה, לבשל ביצה במי מלח? זה טוב?

    ספרי לי, 14/08/10 16:50

    למיטב נסיוני זה הופך את הביצה לקצת קמחית. מה הסיבה לבשל אותה ככה?

    IP: 77.126.9.209דווח על תגובה זו

    • המלח עוזר לכך שהביצה לא תתפוצץ אלא תישאר שלמה. לא הבחנתי שזה יוצא קמחי (ל''ת)

      מבשלת ביצים במלח, 15/08/10 00:39


      IP: 79.179.12.171 דווח על תגובה זו

    • באמת נראה לך שהיא תענה לך? היא בטח סובלת עכשיו

      היצאנית מהספסל, 15/08/10 04:30

      מצרבות אחרי כל הסביחים שהיא תקעה

      IP: 84.228.212.162 דווח על תגובה זו

  • 20.

    הסביח של אפי

    רותם, 14/08/10 15:35

    אכלתי שם לפני שנה בערך. עד היום אני לא שוכח את הטעם. לא חשבתי שאפשר להשקיע כל כך הרבה- אני עומד ומחכה כמה דקות(!!!) עד שהמוכר מכין לי את הפיתה- הכל בהשקעה שמעולם לא ראיתי. המנה הייתה הטעימה היותר שטעמתי. לא היה הכי זול, אבל בהחלט שווה ומומלץ מאוד.

    IP: 84.108.213.199דווח על תגובה זו

  • 19.

    הכי טוב זה סלט ירקות שאני מכין בבית. (ל''ת)

    מושון, 14/08/10 14:42


    IP: 84.228.99.213דווח על תגובה זו

  • 18.

    הכי טוב זה סלט ירקות שאני מכין בבית. (ל''ת)

    מושון, 14/08/10 14:41


    IP: 84.228.99.213דווח על תגובה זו

  • 17.

    סביח המקור בלי קשר לציפור

    קודקוד סביח, 14/08/10 14:35

    סביח המקור זה הסביח הכי טוב שקיים בארץ - נקודה! ממוקם בצומת רחובות הנגבה - הרא''ה ברמת גן. יאללה תעשה סביח אהאהאהאהאהאה!

    IP: 79.178.117.16דווח על תגובה זו

  • 16.

    הסביח של סבתא של אמא

    בדאלק, 14/08/10 13:15

    חראם לקרוא למתחזה עובד לסביח הכי טוב קל לעבוד על אשכנזים אבל עלינו עיראקים שיודעים שהסביח שמכינים אצלו הוא לא סביח אסלי הסביח של אמא של סבתא זה הדבר שבת בבוקר אחרי תפילת שבת אין דבר יותר מרעננן לבטן לאכול

    IP: 84.228.216.136דווח על תגובה זו

  • 15.

    מה יחודי בביצה חציל חרוך (כמו העירקים עצמם) וקצת סלט

    נאור, 14/08/10 13:08

    דיי להלל מאכלים תפלים

    IP: 46.116.54.178דווח על תגובה זו

    • לא טעים לך גזען - אל תאכל.

      אשכנזי, 14/08/10 13:24

      בטח גפילטע פיש דג מלוחכבד קצוץ ומיונז זה שיא קולינרי.
      שמור את הדעות החשוכות שלך לעצמך.

      IP: 109.66.20.81 דווח על תגובה זו

    • נאור, אני לא יודעת מה אתה אוכל בבית....אבל............

      עיראקית גאה, 14/08/10 13:45

      מאכל תפל זה לא. ובוא תגיד לי מה העדה שלך , אם עיראקים לא טובים בעיניך. אולי אתה יותר טוב.

      IP: 84.110.114.191 דווח על תגובה זו

      • רגל קרושה . ברושט וחמיצה . גפילטאיכס עם סוכר ... (ל''ת)

        מה את מבינה ......, 14/08/10 14:57


        IP: 109.66.98.212 דווח על תגובה זו

        • היא לא רוצה להבין בזה. אבל אם מתחשק לך לאכול את זה. (ל''ת)

          שיהיה לבריאות, רק אל תפריעי לי בסביח., 14/08/10 20:30


          IP: 89.139.39.148 דווח על תגובה זו

    • אתה כו''כ מסכן. (ל''ת)

      ו... גם סובל לפי התגובה שלך., 14/08/10 20:29


      IP: 89.139.39.148 דווח על תגובה זו

  • 14.

    הסביח נולד בצומת הצקפוינט בחיפה

    סאלח שבתי , 14/08/10 12:55

    העראקי המבוגר היה מוכר סביח לחיילים ביום ראשון בבקר ושמו היה סביח פיתה חומוס עם ביצה קשה בתיאבון

    IP: 92.0.153.237דווח על תגובה זו

    • סביח נולד בלילי ר''ג. כיום ברואה נגבה בר''ג (ל''ת)

      סביחולוג, 14/08/10 19:30


      IP: 79.177.45.225 דווח על תגובה זו

      • סביחולוג צודק

        הג'וקר, 14/08/10 21:16

        היה לו בוטקה ברחוב עוזיאל ליד גן בר אילן.
        למוכר קראו סביח ומכאן השם.
        כיום ילדיו ממשיכים את השושלת המפוארת

        IP: 109.67.111.64 דווח על תגובה זו

  • 13.

    לא אשכח שנכנסתי לאכול סביח ברח' העצמאות בחיפה . המקום

    דניאל, 14/08/10 12:45

    עדיין עובד . למען האמת - המקום היחידי ברחוב שמוכר סביח .
    עוד לפני שהזמנתי עלו בי חששות כבדים - כשמאחורי הדלפק עמד לבנבן עם קוקו ארוך שהציע לי סנדביץ' עירקי .
    בקיצור הוא שם לי בפיתה ביצה קשה ...חומוס , חצילים מטוגנים וקצת סלט ירקות ... טחינה . על עמבה הוא לא שמע ...
    שאלתי : ''אין תפוח אדמה ?''
    ענה : '' בסביך אין ביצה קשה ''
    עניתי :'' ראשית - סביח ! שנית , בטח שיש .
    ואצלנו העירקים יש כאלה ששמים אפילו קציצת בשר מטוגנת , או קציצת ירק ...תפוח אדמה ...''
    בקיצור הכין לי ביצה קשה בתוך פיתה ...
    מאותו זמן , אני מחכה ליום שבת - הכי טוב והכי טעים שבעולם .
    ןדרך אגב אצלנו אוכלים את זה עם לחם של כורדים הדורש הרטבה של מים
    עלמנת שיהפוך ללפה רכה ודקה מאוד ...

    IP: 109.66.98.212דווח על תגובה זו

  • 12.

    סבטוח

    אלון, 14/08/10 12:41

    אין ספק שסבטוח רמת ישי זה הסביח הכי טוב

    IP: 93.172.78.75דווח על תגובה זו

  • 11.

    החובבנות של שרי באשר למקור הסביח הפתיע אותי. כל רמת גני יודע

    יקה בגדדי, 14/08/10 12:24

    שסביח אוכלים במקור בממציא המנה ברוא''ה נגבה
    (עובדים שבוע שבוע ) ולא אצל איש יחסי הציבור עובד. אכלתי אצלו פעם אחת הספיק לי.
    אז גברת אנסקי סביח אוכלים במקור לפני שעושים כתבה

    IP: 109.67.37.247דווח על תגובה זו

  • 10.

    סביח של יום שבת הכי טעים לא יעזור ביום חול לא טעים (ל''ת)

    עירקית, 14/08/10 11:51


    IP: 217.132.61.237דווח על תגובה זו

    • יש משהו במה שאת אומרת .....כמו שהקובה של יום שישי הכי טעימה . (ל''ת)

      ולא ביום אחר, 14/08/10 12:27


      IP: 109.66.98.212 דווח על תגובה זו

  • 9.

    סאדם חוסיין היה מחסל את כל המיתחזים לסביח (ל''ת)

    עלק סביח גועל נפש, 14/08/10 11:48


    IP: 84.228.122.70דווח על תגובה זו

  • 8.

    אין לך כסף לחופשה

    חיים, 14/08/10 11:26

    כי את מבזבזת הכל על מוניות וסביח

    IP: 85.64.172.16דווח על תגובה זו

  • 7.

    פיתה ביצה חציל סלט עמבה העלות כ 2 שקלים. מוכר 14 שקל

    בתור עיראקי אני לא מבין כיצד משלמים מחיר מופקע כזה, 14/08/10 11:25

    לא ברור לי לפעמים המחירים ההזויים לסביח הזה.

    IP: 109.64.202.131דווח על תגובה זו

  • 6.

    חולון

    בדאלק, 14/08/10 11:12

    הסביח של אמא שלי הכי טעים כל השאר חיקויים!!! אשטידאק אמא.

    IP: 79.180.48.251דווח על תגובה זו

  • 5.

    הסביח של

    נדים, 14/08/10 11:02

    עובד הכי יקר ובפיתה הכי זעירה.

    IP: 85.64.13.116דווח על תגובה זו

    • לא אוכל אצל קמצנים .....בחיים לא . (ל''ת)

      מגעיל ....תרתי משמע !, 14/08/10 12:28


      IP: 109.66.98.212 דווח על תגובה זו

    • יקר יקר, אבל כשאני מגיע מחיפה אני תמיד הולך

      דניאל, 14/08/10 15:36

      הסביח של עובד זה משהו שלא נתקלתי בו בשום מקום אחר.
      דרך אגב אם מישהו אחר מעובד מכין אותו זה לא יוצא באותו הטעם. הסדר חייב להות זהה

      IP: 84.110.10.156 דווח על תגובה זו

  • 4.

    ולאחר שחזרתי וקראתי, אני בהחלט מסכים איתך שהיד של עובד

    דג'יגן, 14/08/10 10:25

    היא הכי מוצלחת בהכנת המנה ולא בגלל הפטפטת שלו , אני חושב שנדיבותו עושה את ההבדל עם כל ביס .

    IP: 84.108.137.11דווח על תגובה זו

    • עובד תפסיק לכתוב

      ארקזה, 14/08/10 11:00

      לעצמך מחמאות בשם בדוי.

      IP: 85.64.13.116 דווח על תגובה זו

    • עובד סתם פוזה, אפי מפנק

      אשי העיראקי, 14/08/10 13:53

      הסביח בגבעתיים סתמי, לא כזה טעים. בעיקר גימיק לתיירים ולאשכנזים שרוצים להראות שהם יודעים מה זה עמבה. בטשרניחובסקי זה המקום היחיד בגוש דן שאני מוכן לאכול בו סביח, חוץ מהבית.

      IP: 79.242.169.141 דווח על תגובה זו

  • 3.

    אני רואה את זה כהתערבות אשכנזית גסה

    עידו, 14/08/10 10:14

    במאכל עירקי
    די עזבו אתכם מדייבצקות

    IP: 75.19.39.111דווח על תגובה זו

  • 2.

    כתיבה מייגעת , התחלתי בקריאה , יגעתי והפסקתי . (ל''ת)

    דג'יגן, 14/08/10 10:14


    IP: 84.108.137.11דווח על תגובה זו

  • 1.

    נהדר

    פודהה, 14/08/10 10:09

    נקרא ונשמע טעים.
    מבטיח נסות בהקדם

    IP: 93.172.33.230דווח על תגובה זו