• 18.

    לגבי קנייה בתפזורת

    תמי, 27/09/10 14:23

    הי,
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ומקבלת ממך המון המון השראה לתזונה טיבעונית, אבל, אני חייבת להתייחס לנושא אחד וזה הקנייה בתפזורת. במה עיני ראיתי, באחת מרשתות הטבע היותר גדולות (רשת טבע גדולה מאוד בפריסה יפה, פשוט לא רוצה לכתוב בדיוק מי), כיצד לוקחים שקיות קטנות של מוצרים שונים (כגון סוגים מסויימים של קטניות) פותחים ושופכים את התכולה לתוך המיכלים של הקנייה בתפזורת.. כך שאת השקיות הקטנות לא חסכת. חוץ מזה, כאשר אני קונה אורז או קטניות בתפזורת, לרוב מכניסים אותן לשקיות ניילון, ובקיצור גם כאן לא נחסכות השקיות. לסיכום העניין, אם את קונה מוצר ארוז (אפילו פירות יבשים), את חוסכת את השקית שפתחו בחנות. דבר נוסף הוא שאין תאריך תפוגה על המוצרים בתפזורת, אין אפשרות לדעת מה מידת הטריות שלהם וגם, בגלל חשיפה לאור ולאוויר הם מאבדים ערכים תזונתיים.

    IP: 10.232.9.154דווח על תגובה זו

  • 17.

    מה הכוונה מסננים את הנוזל לצנצנת?

    חלי, 24/07/10 19:20

    מסננים מהמים? איך בדיוק?

    IP: 109.160.251.100

  • 16.

    נראה טוב אני הולכת להכין (ל''ת)

    שני, 19/07/10 09:27


    IP: 82.81.148.73דווח על תגובה זו

  • 15.

    שחר, את עושה עבודת קודש במאמרייך.

    שיר, 17/07/10 11:31

    השארי צנועה ולא שופטת כי מה אנחנו כבר באמת יודעים....(הגיל הגיל...)
    המתכונים והכתבות שלך זה מעבר לאוכל, זה מודעות, רגישות, פתיחת ראש ואופקים חדשים לציבור שחסר את זה. כמו צלילי מוסיקת עולם המביאה סיפורים ותחושות מעולמות אחרים למציאות היום יום האפרורית והקשה של רובנו
    תגובות ציניות ומעליבות תהינה תמיד זה המחיר של מי שמסרב להיות 'עדר' ועוד מכריז את זה..

    IP: 87.69.220.94דווח על תגובה זו

  • 14.

    מעולה

    שי, 16/07/10 08:10

    נראה לי שאכין כזה בשבת.

    IP: 109.186.110.60דווח על תגובה זו

  • 13.

    זה יוגורט זה?

    תלמה, 16/07/10 05:50

    כותרת מטעה

    IP: 96.245.110.215דווח על תגובה זו

    • כן זה יוגורט (ל''ת)

      עמחיתוש, 17/07/10 08:51


      IP: 87.70.223.59 דווח על תגובה זו

      • לא, זה לא יוגורט (ל''ת)

        ממש ממש לא, 18/07/10 07:26


        IP: 24.185.181.211 דווח על תגובה זו

    • בהחלט ניתן לקרוא לזה יוגורט. התהליך זהה:

      אורי, 19/07/10 12:42

      יוגוט נוצר ע''י התססה של הסוכר בחלב ע''י בקטריות מסויימות, שנמצאות גם באוויר. ההתססה יוצרת חומצה לקטית, שפועלת על החלבון שבחלב ויוצרת את המרקם המבוקש. כשמשאירים את קרם הקשיו עם הלימון בחוץ, אותן בקטריות מתיישבות עליו ומתרבות. בדיוק כמו שעושים כרוב כבוש. או מחמצת. הלימון עוזר להפוך את הסביבה לחומצית, וכך לקרוא לבקטריות הרצויות, שאוהבות חומציות.

      IP: 172.18.205.154 דווח על תגובה זו

      • נו באמת, לפי ההגיון שלך, גם מלפפון כבוש הוא יוגורט! (ל''ת)

        חומצה לקטית?? - זעזת קשות את כל שונאי הלקטוז..., 23/07/10 20:54


        IP: 24.185.181.211 דווח על תגובה זו

  • 12.

    זה לא יוגורט זה שייק קשיו- למה להטעות? (ל''ת)

    טל, 16/07/10 05:37


    IP: 77.124.160.182דווח על תגובה זו

  • 11.

    לוקח 10 דקות להכין

    מיכל, 16/07/10 03:33

    לפי החישוב שלי זה לוקח 10 דקות להכין ואז עוד 24 שעות....

    IP: 134.134.139.70דווח על תגובה זו

  • 10.

    אפשר גם לתת מתכון להכנת יוגורט אמיתי בבית - זה קל מאוד, לא תעשייתי (ל''ת)

    ובעיקר לא עתיר שומן ופלצני-רוחני עאלק, 16/07/10 00:16


    IP: 24.185.181.211דווח על תגובה זו

  • 9.

    השריה

    שירי, 15/07/10 23:48

    השריה של אגוזים (ושל קטניות) היא לשם הפעלת האנזימים שטמונים בתוכם, אשר בין היתר מסייעים לנו בתהליך העיכול. בד''כ השריה של לילה (12 שעות) מספקת.

    IP: 93.173.89.249דווח על תגובה זו

  • 8.

    ואלה לא הבנתי איך זה קשור ליוגורט כמו גם מזה אגוז קשיו טבעי?

    אברהם אשל, 15/07/10 23:06

    אני באופן אישי קונה רק אגוש קאשיו מלאכותי -כזה מנפלסטיק מגניב....
    ויוגרט עם כל ההשמצות שלכם אם ההיתי יוגרט ההיתי תובעה אתם לדין על הוצאת דיבה

    IP: 129.49.105.204דווח על תגובה זו

    • טבעי = לא קלוי ולא מומלח (כנראה) (ל''ת)

      טוקבקיסטית אנונימית, 16/07/10 00:53


      IP: 77.127.38.58 דווח על תגובה זו

  • 7.

    פצצת קלוריות, מדובר בכ 1000 קלוריות לכוס

    אלי, 15/07/10 22:26

    100 גרם קשיו = 550 קלוריות, בכוס יש כמעט 200 גרם,
    זאת לעומת כוס יוגורט דיאט ''תעשייתי'' (שני גביעים) שתעלה לכם כ 110 קלוריות.

    אם אתם מנסים לשמור על המשקל אתם יכולים לשתות את היוגורט הזה כל עוד זה היה כמעט הדבר היחיד שתכניסו לפה באותו היום.

    IP: 79.177.8.235דווח על תגובה זו

    • אם היית טבעונית לא היית דואגת מקלוריות... =)

      אם, 16/07/10 05:50

      go vegan get slim!

      IP: 84.228.254.233 דווח על תגובה זו

      • בטח, כל היום לכרסם חסה ולשתות עשב חיטה... (ל''ת)

        חוץ מזה ראיתי טבעונים שמנים, אז אל תתנשא!, 16/07/10 09:30


        IP: 24.185.181.211 דווח על תגובה זו

        • לא ראית טבעונים שמנים אל תשקר! (ל''ת)

          טבעוני, 22/03/12 12:31


          IP: 192.117.101.207 דווח על תגובה זו

  • 6.

    עם כל הכבוד, זה לא יוגורט (ל''ת)

    BAMBI , 15/07/10 22:22


    IP: 88.101.133.206דווח על תגובה זו

  • 5.

    מה עם הקלוריות

    רינה, 15/07/10 22:02

    משקה כנראה טעים ןמאוד משמין עם הרבה קלוריות

    IP: 217.132.131.231דווח על תגובה זו

    • יוגורט מחלב פרה הרבה יותר משמין ולא בריא

      שני, 19/07/10 09:21

      גם מלא אנטיביוטיקה ושאר תרופות

      IP: 82.81.148.73 דווח על תגובה זו

  • 4.

    תקראי לזה בכל שם שאת רוצה - יוגורט זה לא

    למה סתם להטעות?, 15/07/10 21:53

    יוגורט הוא מוצר חלבי שמכיל חיידקים בריאים שמועילים לעיכול. מה הקשר בין זה לבין שייק הקשיו ההזוי שמופיע כאן?

    IP: 24.185.181.211דווח על תגובה זו

    • יוגורט קשיו מכיל בדיוק את אותם חיידקים בריאים שמועילים לעיכול. (ל''ת)

      דוד, 23/09/15 14:46


      IP: 46.117.171.68 דווח על תגובה זו

  • 3.

    מעולה

    תודה רבה, 15/07/10 17:28

    איזה כיף שיש גם קולות שפויים באתרים מסחריים.
    אפשר גם להוסיף בצל ירוק למתכון הבסיסי, טוחנים ביחד והתוצאה דומה ללבנה (אח.. געגועיי..)

    IP: 77.126.250.34דווח על תגובה זו

  • 2.

    מה עם צזיקי? אפשר לעשות עם זה? (ל''ת)

    רוצים גם מלוח, 15/07/10 17:18


    IP: 194.90.146.130דווח על תגובה זו

    • לזה שרוצה צזיקי

      שחר, 15/07/10 18:29

      היוגורט מהקשיו מתקתק יחסית. אפשר לעשות תהליך דומה עם שקדים מולבנים או עם מקדמיה. בכל מקרה, לדעתי הקשיו הוא האפשרות הטובה ביותר (שקדים צריך לקלף ומקדמיה שמנה מאוד). נסה לעשות יוגורט דליל יחסית ולהוסיף, כמובן, מלח.

      IP: 212.116.189.120 דווח על תגובה זו

  • 1.

    כמה שאת מחרטטת.

    שרון, 15/07/10 09:59

    תפסיקי לבלבל במוח עם יוגורט טבעוני מקשיו. יוגורט מהסופר, שלו את בזה בבורותך השאנטית הוא מוצר מעולה וחיוני לבריאות הגוף. ובמה בדיוק את רוצה שיעטפו אותו? סיבי שער גמל? או שטיחון מצמר עיזים גליליות? מספיק עם הבולשיט הרוחניקי בשנקל שלך.

    IP: 93.172.83.145דווח על תגובה זו

    • שלום שרון,

      שחר, 15/07/10 16:37

      איזה כיף להיות טוקבקיסט. אפשר להתלהם ללא חשבון, לנתח את אורח החיים של הכתבת שלא פגשת מעולם ולהישאר בעילום שם.
      תיהנה/י מהיוגורט פרות שלך, רואים שהוא עושה לך טוב.

      IP: 212.116.189.120 דווח על תגובה זו

      • דווקא יוגורט עיזים.

        שרון, 15/07/10 19:56

        והאם את לא התלהמת כלפי ''יוגורט הסופרמרקטים'' הנחות, כהגדרתך. את ממש מופת לביטוי ''הפוסל, במומו פוסל''

        IP: 93.173.187.93 דווח על תגובה זו

        • הרבה לובי יש לסותם העורקים באריזת הפלסטיק המותך (וקצת אלומיניום) (ל''ת)

          מוני, 15/07/10 22:04


          IP: 93.172.103.244 דווח על תגובה זו

      • איזו תגובה פטרוניסטית - גם אם היא נכתבה בשם מלא (ל''ת)

        לא שרון, אבל מצדיק אותה בהחלט, 15/07/10 22:04


        IP: 24.185.181.211 דווח על תגובה זו

        • מותר כאן לדבר עברית ולומר ''מתנשאת''. (ל''ת)

          דוברת עברית, 16/07/10 06:16


          IP: 79.179.200.59 דווח על תגובה זו

      • שחר, איזה כייף להיות טוקבקיסט ולהשתמש בשם של הכתבת...

        סתם מתערב, 15/07/10 23:13

        ולהכניס ''מתחת לחגורה'' למגיבה תמימה שצודקת במאה אחוז.

        IP: 85.64.160.83 דווח על תגובה זו

      • מה זו התגובה החוצפנית /שחצנית הזו?

        דוד/פאריז, 16/07/10 23:09

        קודם כל שיהייה לך מעט כבוד כלפי הטוקבקטיסטים שמואילים לקרוא את הפוסטים שלך גם כאשר הם מלאים בשטויות כרימון. זה טבעו של האינטרנט וזה אופי התגובות ברשת. אף אחד לא האשים אותך בפדופיליה או ברצח עם ועד שהוושינגטון פוסט הלה מונד והאקונומיסט יגלו את כשרונותיך העיתונאיhם (לא קרוב היום...) הודה לאלה שבזכותם אתה בכלל קיים.
        מעבר להערה הזו הכתבה שלך במחילה היא טפשית. מה יוגורט איפה יוגורט. זה שאתה רוצה לפרסם כאן תזונאים למינהם לא אומר שכל שטות שלך היא תורה מסיני. בדיוק באותו אופן הייתי יכול לתת לך מתכון ליוגורט המבורגר או ליוגורט כבד אווז. נו באמת אבל למה שבעצה תבין מה זה יוגורט. מה אתה? עיתונאי מזון? ושאלה אחרונה למה אתה לא עונה בציניות גם לכל אילו הכותבים כאן כמה אתה נהדר ונפלא? למה לקפח אותם ולהתייחס רק לאילה שחושבים שמה שכתבת הוא שטות גמורה? לא יפה.

        IP: 86.66.199.168 דווח על תגובה זו

    • מה כל כך מעולה ביוגורט מהסופר?

      יעל, 16/07/10 08:28

      החיידקים? היוגורט מהסופר עבר פיסטור שהרג את כל החיידקים שבו, ומה שיש בקופסה הוסף מלאכותית אחר כך. באותה מידה את יכולה לקנות כמוסות חיידקים ולבלוע אותן, וזה לא יהיה התעללות בפרות ובגוף שלך. (החיידקים אולי טובים לעיכול, אבל חלבון החלב מזיק מאוד).

      וכמובן, גם לגבי החיידקים את לא יכולה להיות בטוחה כשמדברים על היוגורט מהסופר. הרבה פעמים בגלל הובלה לא טובה הם מתים עוד לפני שהם מגיעים אליך הביתה.

      IP: 79.180.13.141 דווח על תגובה זו

      • מי אומר שצריך לקנות יוגורט דווקא בסופר?

        אפשר להכין לבד. זה קל וטעים ויותר בריא משייק קאשיו, 16/07/10 09:33

        ובכלל, מה הקטע עם הקאשיו שדוחפים לכל מקום? בסוף ימצאו שזה כמו הסויה שהשתשמו בה בהגזמה טוטאלית.

        IP: 24.185.181.211 דווח על תגובה זו

        • שרון דיברה על היוגורט מהסופר. התייחסתי אליו.

          יעל, 16/07/10 12:20

          וגם יוגורט שמכינים בבית עדיין מכיל קזאין. אפשר דרך אגב, להכין יוגורט על בסיס משקה סויה, ואני עושה את זה לפעמים (עם אותם החיידקים הטובים של היוגורט). אבל זה של הקשיו יותר טעים.

          IP: 79.180.13.141 דווח על תגובה זו

      • נכון חביבה, חלבון החלב מזיק כל כך, שבמערב היכן שאוכלים מוצרי גבינה כבר (ל''ת)

        אלפי שנים, כולם מתים כמו זבובים בגיל 15...., 16/07/10 09:34


        IP: 24.185.181.211 דווח על תגובה זו

        • לא מתים בגיל חמש עשרה

          יעל, 16/07/10 12:22

          אבל סובלים משלל בעיות בריאותיות קשות מאוד שלא מקשרים אותן לחלב עד שלא מנסים להפסיק אותו.

          נסי ותהני. (לחודש, כי לגוף לוקח זמן להתאושש).

          הבעיות שנעלמו לי - אלרגיות קשות, בעיות נשימה, כולסטרול גבוה, טריגליצרידים גבוהים, כאבים חסרי סיבה.
          אבל אנשים דיווחו גם על בעיות אחרות שנעלמו להם.

          IP: 79.180.13.141 דווח על תגובה זו

        • נכון, חביבה, יוגורט כה חיוני לבריאות, עד שהיפנים שלא צורכים חלב (ל''ת)

          ומוצריו הם בעלי תוחלת החיים הגדולה בעולם, 17/07/10 22:18


          IP: 212.116.189.120 דווח על תגובה זו

          • אז לכי תגורי ביפן ותאכלי אצות עם אורז מבוקר ועד ערב. שיערב ויבושם לך

            עדיף למות צעיר...., 18/07/10 07:28

            חוצמזה סבא שלי הבולגרי אכל יוגורט כל יום ונפטר בן 90.

            IP: 24.185.181.211 דווח על תגובה זו

    • שרון, תגובה בריונית אופיינית לאוכלי חלב ובשר.

      ברי ג'יל, 17/07/10 19:32

      מה זו השפה הזו?
      כלומר, זה לא שאני באמת משתומם על שפה ג'ורה של מי שמבסס את מזונו על ניצול ורצח של בעלי חיים, אבל את תצפי לקבל תגובות נחמדות.
      שרון, זה בסדר להיות רדודה ושטחית, רק זה לא בסדר שאת מנפפת בזה. זה מביך.

      IP: 89.138.87.103 דווח על תגובה זו

    • אם זה לא מעניין אותך למה את קוראת בכלל?

      שני, 19/07/10 09:23

      תישארי עם החלב פרה עם כל המחלות אם זה מה שאת אוהבת.

      IP: 82.81.148.73 דווח על תגובה זו

      • בניגוד לטבעונים צרי מוח, אנו, האוכלים כל, מוכנים לקרוא כל דבר ולבדוק (ל''ת)

        אם מתאים לנו או לא., 23/07/10 20:55


        IP: 24.185.181.211 דווח על תגובה זו

    • שרון, זו באמת תגובה לא במקום..

      אלה, 28/07/10 07:49

      למה להתבטא בכזו גסות? קודם קראי כמה מאמרים מתוך אלפים באינטרנט על מוצרי חלב ועל כמה הם מזיקים לגוף האדם ואז תביני

      IP: 62.219.117.21 דווח על תגובה זו