• 40.

    ברובם לקוחות בלתי נסבלים (ל''ת)

    הישראלים, 25/11/10 18:44

  • 39.

    ישראלים

    ד, 22/05/10 09:43

    אין כל חידוש , לקוח הוא לקוח הוא לקוח, בכל ענפי השירות . המלצרים נותני שירות , הופכים למקבלי שירות במקום אחר, הם מגלים חוסר סובלנות, בורות, גסות וכל שאר הרעות החולות שנמנו, כאן בארץ ובכל העולם, ישראלים כגויים

  • 38.

    ישראלים חיות

    ירוק בחו''ל, 16/05/10 16:05

    וחיים בסרט - תתעוררו בהמות חסרי נימוס!

  • 37.

    אוכל ותיון מהבית

    מלצרית בחסד עליון, 16/05/10 15:33

    פעם אחת נתקלתי בלקוחות שישבו הזמינו קפה והוציאו כריכים מהבית....

    התופעה הנפוצה יותר זה הלקוחות שמזמינים כוס מים חמים ומוציאים תיון מהתיק.... כמה קמצנים אפשר להיות......

  • 36.

    במרבית המסעדות בהן אני יושב המלצרים אחלה. הבעיה היא לרוב בלקוחות (ל''ת)

    דן, 16/05/10 14:29

  • 35.

    זה פשוט כ''כ נכון!!!

    נ, 16/05/10 14:19

    עבדתי בבית קפה במשך שלוש שנים - עכשיו כל האמת יצאה לאור!!! יש!!! אפשר להפסיק לשתוק ולומר לכל המעצבנים את האמת בפנים!!! לכו לעזעזל יא קקות!!!

  • 34.

    אני לא מערבבת בין בשר וחלב ולא אוכלת חזיר אבל כן אוכלת מאכלי ים

    מה לא ברור, 16/05/10 07:20

    אז מה הבעיה הגדולה להבין שכל אחד נוהג לפי מה שמתאים לו?

    מה הבעיה לודא שלא מגישים דברים שאינם כשרים לפסח כמו ''מטוגנים עם קמח'' אבל כן לאכול מאכלי ים?

    ראשית, בשר וחלב זה לא בריא, בשר חזיר הוא הבשר הזול והעני ביותר מכל סוגי הבשר ולכן הוא היה נפוץ בחו''ל. זה בשר פחות איכותי ופחות בריא, וכן יש לו גם קונוטציה שלילית בהקשר של יחס ליהודים (שלא לדבר על מי שקרא את בעל זבוב).

    תלמדו לכבד את הלקוח ותפסיקו להיות ישראלים שיפוטיים. הגיוני שלקוחות במדינת היהודים לא ירצו בפסח דברים לא כשרים לפסח ושפחות אנשים ירצו חמאה עם הבשר שלהם.

    • לא, זה לא הגיוני.

      קלקל , 16/05/10 08:58

      אם את אוכלת שרימפס או בשר בחלב, בפסח,
      אז החמץ זה מה שמטריד אותך?
      אם את אוכלת בשר של חיה לא כשרה או שרץ, מה זה משנה אם בישלו את זה בחמאה או לא?

  • 33.

    בבקשה כנסו תקראו ותגיבו

    חולה סושי, 16/05/10 03:44

    נתחיל מכך שלא כל הלקוחות רעים ולא כל המלצרים טובים.הכתבה נכונה בגדול אך אינה משקפת את כל מגזר הלקוחות.
    בביקור בארץ לקחו אותי חברים למסעדת סושי ''נפלאה'' על פי הגדרתם(בתל אביב). ביקשתי לטעום גלילת טונה חריפה(חתוכה). היגיעה מנה.הגלגלונים היו קטנים וצרים.האורז היה אורז אחד אחד של פולניה שלא הצליח ויצא אורז סיני(דבק).באמצא היה ביצבוץ דג.לא חריף.אמרתי למלצר שזה לא מה שהזמנתי.המלצר הרים עלי גבה ואמר בקול רם שכולם ישמעו-זה הכי טוב שיש בתל אביב.תאכל. אתה פשוט לא מכיר את זה.. הפדיחה הגדולה היא שאני שף עם אהבה מיוחדת לסושי.אז מה עם כתבה על מלצרים?

    • אחי, אין סושי טוב בארץ

      סושי אצלי זה #1, 16/05/10 16:17

      אם אתה בא מארה'ב (לפחות שם למדתי על סושי) כל סושיה שאכלתי בה בארץ אכזבה אותי.
      איכס

      • אתה צודק.ובביקורי בחודש הקרוב בארץ (מאר''הב)אני מביא איתי את

        חולה סושי, 16/05/10 20:04

        כל מצרכי היסוד פרט לדגים.אני מקווה שאצליח למצוא דגים ראויים.מצאתי את הסושי בארץ בינוני ומטה(יותר מטה מבינוני..).חלק מן הדגים המוגשים לסועדים בכלל לא הדג שמזמינים(בעיקר ה yellow tail).לאנשים אין שום מושג .נותנים להם חתיכת בשר דג זול וקוראים לזה באיזה שם שרוצים.

  • 32.

    הבן שלי עלה ארצה לפני שנה וחצי בכדי להתגייס ועבד כמלצר

    י, קליפורניה., 16/05/10 01:37

    במסעדת בייגל ידועה בירושלים.
    היות והוא נולד והתחנך בארה''ב ועוד לאם אמריקאית טיפוסית שלימדה אותו נימוסים והליכות מהמעלה הראשונה, הוא גדל להיות בחור מאוד מנומס שמפגין הרבה כבוד לזולת.
    המלצרים/ות שעבדו איתו התלוננו עליו שהוא יותר מידי מנומס ?!?!? ואמרו לו שזה מפריע להם שהוא כל הזמן אומר ''סליחה, בבקשה ותודה''. הם אמרו לו השכם והערב ש''כאן זה ישראל, לא אמריקה, ולא צריך לפנק את הלקוחות יותר מידי''. 
    בני, שהוא מאוד סבלני ועם חיוך קבוע על שפתיו, סיפר לי שהיו לקוחות שהשאירו לו טיפים שהיו יותר מעלות האוכל שהם הזמינו, ושהיו לקוחות שלאחר שהם סיימו את ארוחתם ביקשו לדבר עם הבוס ושיבחו בפניו את בני על השרות המעולה שהוא נתן להם.
    בקיצור, הבן עזב לאחר שהבין שהמלצרים/יות הישראלים לא יפסיקו לרדת עליו ועל הנימוס האמריקאי שלו.
    כעת הוא חייל קרבי בצה''ל וגם שם מתברר שהנימוס שלו מפריע לערסים שמשרתים איתו.
    טוב, אמרתי לו שבאמת אין לו מה לחפש בישראל ושיחזור הביתה ישר אחרי שיגמור את השנתיים שלו בצבא. 

    • הוא פשוט היה צריך ללכת לעבוד במסעדת יוקרה

      ורד, 16/05/10 11:30

      כי שם מחפשים חומר אנושי בדיוק כזה. הוא סתם התבזבז על בייגלים.

    • מבין אותך ב 100%. מה לעשות ככה זה בארץ, מנטליות של ערבים

      א' פלורידה, 16/05/10 16:21

      אבל אין להאשים אותם, הם חיים בין ערבים ויש בתוכם ערבים...והנימוס של הערבים לפי סטנדרטים אמריקאים שואף ל-0.

      • עשה לי טובה, חתיכת גזען.

        א, ישראל, 16/05/10 22:43

        בוא לישראל, דבר איתי על נימוס של ערבים.
        יושבים אי שם על מגדל השן שלכם מדברים איתנו על צבא ועבודה בישראל.

        • הי א', אני בארץ שבוע הבא, אשמח להפגש אתך. (ל''ת)

          א' פלורידה, 17/05/10 23:45

    • מה עם המנטליות של ''היורדים''??

      שירה, ישראלית גאה!, 17/05/10 21:08

      ירדתם מהארץ, השתקעתם במקום אחר, אז פתאום אתם יותר טובים מהישראלים בארץ? דבר ראשון, לא כל הישראלים הם כאלה, כמו שלא כל (יותר נכון רוב) האמריקאים הם מנומסים. דבר שני, להזכירכם, גם אתם ישראלים, עם מנטליות ישראלית חצופה והאמריקאים ממש לא חושבים שאתם כזה עילוי כמו שאתם מחשיבים את עצמכם.ודבר אחרון, הסגידה שלכם לאמריקאים דוחה ומבזה.אתם הנחותים, לא אנחנו!

  • 31.

    תעשו לי טובה!

    בחייאת, 15/05/10 23:04

    אחרי 5 שנים של מלצרות (!)

    זה רק קצה הקרחון!

    אני כבר לא ממלצרת, אבל לכל המגיבים -
    אין לכם מושג איזה בדיחה זה לראות את כל הטיפוסים האלה יושבים במסעדה!
    שבת בבוקר בנמל ז''ת זאת ההצגה הכי טובה בעיר!

  • 30.

    כל מי שכתב שהמלצרים לא יודעים למלצר בוודאות מתאים לאחד הדמויות (ל''ת)

    כמה אפשר, 15/05/10 21:45

  • 29.

    באירופה למשל מלצרות היא מקצוע מכובד שלומדים בבית ספר למלונאות

    מני, 15/05/10 18:54

    רק בישראל אתה לומד תוך כדי עבודה. פלא שהלקוחות לא מבינים אף פעם את כללי ההתנהגות.
    מלצר מקצועי יודע לנטרל כל מצב.

    • שלום לך קלולס יקר

      בעעכ, 16/05/10 01:47

      תפסיק לזיין את השכל.
      ולך להזמין לך איזה גליזת וניל!!!

  • 28.

    מסכימה עם כל מילה, נבוכה כשחברותי מתנהגות בצורה זו

    תל אביבית, 15/05/10 17:36

    כל חברי וחברותי הם אנשים משכילים ומנומסים בדרך כלל. המצב משתנה כשאנו יוצאים לבתי קפה או מסעדות. עם חלקם אני פשוט מתביישת לשבת! התנהגות נוראית. אחת מהם מתייעצת שעה עם המלצרית ולבסוף מזמינה קפה. השניה מבקשת כל כך הרבה תוספות - ללא תשלום - למנה שאינה יקרה. השלישית משאירה כטייפ את כל מטבעות עשר אגורות שיש לה. פשוט בושה! בעיני רבים בעולם אנו נחשבים כקמצנים ואני מבינה מדוע

  • 27.

    כתבה מעולה!!!

    נילי, 15/05/10 17:34

    hahaha

  • 26.

    הרגתם אותי.לא מפסיקה לצחוק. (ל''ת)

    אחת ששבעה, 15/05/10 16:18

  • 25.

    ויש את אלו שבאים למסעדת שף יוקרתית

    *, 15/05/10 15:45

    ולא מבינים למה אין פרגיות או שניצל כי זה הדבר היחיד שהם מכירים ואוכלים

  • 24.

    ויש את אלו שמבקשים לארוז את שאריות פלטת הסלטים

    *, 15/05/10 15:42

    ואת הלחם כמובן

  • 23.

    ויש את אלו שנותנים לילדים שלהם לרוקן את כל

    *, 15/05/10 15:40

    הסוכרים, המלח והפלפל והקיסמים כמובן, נותנים לילדים להתרוצץ ולצרוח בכל המסעדה, מחליפים טיטול ומעניקים אותו למלצרית ביד שתזרוק...

    • ואף יותר

      נושא כאוב, 16/05/10 11:31

      שלא לדבר על לתת לילדים לזרוק את האוכל על כל הסביבה ולמעוך טוב את הרוטב לתוך הספה. ובסוף משאירים אחריהם את המקום כמו אחרי הפצצה אטומית ומשאירים 10 אחוז טיפ....

  • 22.

    ויש את אלו שמביאים יין זול מהסופר כדי לחסוך

    *, 15/05/10 15:37

    ואז מגלים שצריכים לשלם 50 שקח דמי חליצה ומתבאסים

  • 21.

    ויש את אלו שמחזירים דג כי יש לו ריח של דג (ל''ת)

    *, 15/05/10 15:35

  • 20.

    ויש את אלו ששואלים אם המים (הרגילים) הם מהברז

    *, 15/05/10 15:34

    ואז עושים פרצוף... או אחרי שקיבלו את הקנקן אומרים - יש להם טעם מגעיל... תזמינו מינרליים אולי?!

    • מה זה לא נכון!

      זאפ, 17/05/10 23:48

      1. יש מים מעולים בהרבה ברזים בארץ, לעומת זאת בהרבה מסעדות מגישים מים ממש מגעילים. אני לא מצליחה להבין את זה ובכל מקרה מעדיפה לנסות למקרה שהמים מהברז יהיו טעימים.
      2. הרבה יותר אקולוגי להזמין מים מהברז - זה אותו דבר מבחינה תזונתית/בריאותית ואתה לא זורק לזבל בקבוק פלסטיק.

  • 19.

    ומה עם אלו שמזמינים יין אדום חצי יבש? (ל''ת)

    *, 15/05/10 15:32

  • 18.

    ויש גם את הבדחנים - מספרים בדיחות קרש

    *, 15/05/10 15:31

    ואת עושה את עצמך צוחקת בטירוף למרות ששמעת את הבדיחה 20 פעם לפניו...

  • 17.

    מה בנידון מלצרים שלא יודעים למלצר? (ל''ת)

    חב חוב, 15/05/10 15:00

  • 16.

    לא ישראלים. חלק מהגושדנים.

    שאול, 15/05/10 13:13

    וגם אני מהמרכז.
    עם לא נעים. כל הזמן בתחרות עם כולם,
    וזה גורר שקרים ורושם של בלון נפוח,
    וה''מגיע לי'' הזה.
    מהרצליה/רמצ'רון בצפון
    עד חולון בדרום. זהו.

  • 15.

    צריך כתבת המשך על המלצרים בארץ ששכחו שהם צריכים לעבוד בשביל טיפ (ל''ת)

    אחד, 15/05/10 12:41

    • שלום

      נ, 16/05/10 14:28

      לעבוד בשביל טיפ זה לא אומר לעשות כל מה שהלקוח מבקש - אם הוא יבקש ממך לשכב איתו תעשה גם את זה? מה אנחנו הזונות שלכם?!

    • הם עובדים יותר קשה ממך זה בטוח

      שירה, 17/05/10 21:16

      לעבוד בשביל טיפ אומר למלא את כל הפנטזיות שלך גם?
      אני הייתי מלצרית, אני יודעת איך מתנהגים לקוחות- במיוחד לקוחות כמותך. חצופים, גסים, נפוחים. חושבים שמגיע להם הכל. כל מה שהאישה שלהם כנראה כבר לא מוכנה לעשות עבורם כי הם כאלה מגעילים הם דורשים מהמלצרים. בלי תודה, בבקשה, חיוך קטן. אתה ועוד הרבה כמוך פשוט צריכים לקבל צו הרחקה ממסעדות/פאבים/בתי קפה
      או אולי, לנסות לעבוד פעם אחת בתור מלצר ולשרת לקוח כמותך ואז לראות מה זה.מלצרים עובדים כ''כ קשה שאתה לא יכול להתחיל לתאר, וזה עוד לפני שהם מתחילים לשרת את הלקוחות. אז קח אוויר, תרגיע ותתחיל לשנות פאזה.תלמד להתנהג כמו בן אדם ולא כמו איזה שיח תורכי שחושב שכולם צריכים לרקוד לפי צלילי החליל שלו. ובטוח שאם תראה את המלמרים שמשרתים אותך בתור בני אדם ותתיחס אליהם בהתאם גם תקבל יחס מדהים. מעניין אם הילדים שלך יהיו מלצרים אי פעם ומישהו יתייחס אליהם כמו אל שפחות. גם אז תחשוב שהם לא עובדים עבור הטיפ שלהם??

  • 14.

    מי שעובד בשחור (טיפים) שלא יתלונן יותר מדי (ל''ת)

    א, 15/05/10 12:32

  • 13.

    ומה קורה במצב הפוך????

    ששון, 15/05/10 12:29

    כשהמלצר דפוק?? ומי יספר על מלצרים לשעבר שהופכים ללקוח ?הכתבה מיותרת מה שמראה על חוסר בנושאים לכתיבה ויש אלפים כאלה מעניינים יותר.

    • הי

      נ, 16/05/10 14:29

      מה קרה? נפגעת כי זיהית עצמך כאחד הקלולסים שעושים מעצמם צחוק?

  • 12.

    זהו?

    שובל, 15/05/10 12:25

    כתבה נחמדה כגימיק. אבל האם כל הלקוחות כאלה?

    אם כן, אז אין טעם לאכול במסעדות יותר

  • 11.

    כתבה אדירה!

    ההוא משם, 15/05/10 12:18

    היה תענוג לקרוא..

  • 10.

    מסעדות - בזבוז כסף

    בני, 15/05/10 12:07

    במקום לפוצץ כסף במסעדות אני קונה בסופר את המאכלים הכי יקרים ומשובחים שיש - וזה יוצא לי רבע ממה שהייתי משלם במסעדת שף טובה, אולי פחות, בחישוב הכולל. וגם הרבה יותר כיף ומספק לבשל לעצמך ולשים במתכון מה שאתה אוהב.

    • רוב האנשים יוצאים למסעדות לא באמת בשביל האוכל אלא בשביל הבילוי (ל''ת)

      -, 15/05/10 16:28

    • זה לא בכרח זול יותר...

      דן, 16/05/10 14:27

      אתה קונה את האוכל במחיר יקר יותר מהמסעדה (משהו כמו 100% יותר) ואתה שוכח לחשב בעלות את הזמן שהעברת בבישול (יכול להיות שאתה נהנה אבל עדיין, לזמן שלך יש עלות)

  • 9.

    אנחנו פשוט עם של בהמות (ל''ת)

    יוסי, 15/05/10 11:39

  • 8.

    ממש נהנתי! כל הכבוד על הכתיבה המדוייקת (ל''ת)

    דניאל, 15/05/10 11:30

  • 7.

    הלקוחות והמלצרים שאובים מאותו חומר אנושי ישראלי

    סטודנט, 15/05/10 11:26

    בארץ באמת יש סיפורי זוועה על לקוחות, אבל גם על מלצרים. אולי זה נובע בעיקר מהעובדה שמדובר בעבודה זמנית לצעירים. באמריקה, למשל, יש מלצרים בני ארבעים וחמישים, ותרבות מתן השירות - וקבלת השירות - בהתאם.

  • 6.

    כמה סיפורים יש על מלצריות??? שמגרדת את התחת

    ומביאה אוכל??שכל הנזלת מטיילת!!!להמשיך?, 15/05/10 11:17

    שני הפוך בבקשה ובכוס שקופה!!כמובן שמביאה
    בכוס שלא נראה את ה''נקיון של הכלים''
    בקשנו שני כוסות מיץ חרובים חוזרת המלצרית
    ואומרת שנגמר!!!
    מביאים לנו טוסטים עם בייגלה ישן והיא אומרת
    שעכשיו יצא מהתנור ועם רוצים נחליף
    כאילו הסועדים טמבלים
    יש מקומות שבקרתי בהם פעמיים
    פעם ראשונה ופעם אחרונה

    • עם שגיאות כתיב כאלו אתה מרשה לעצמך להתנשא

      ורד, 15/05/10 16:26

      מעל צעירים שעובדים במלצרות בשביל לממן תואר באוניברסיטה?!

    • לורד

      שירה, 17/05/10 21:19

      לא יכולת לתאר יותר טוב מזה את מה שרציתי לומר!!!!
      אנשים עילגיםשמעיזים להתנשא- ועוד בפומבי. מזל שאין תמונה שלהם בנוסף שלא יזהו אותם ברחוב :-)

  • 5.

    גם המלצריות מתחלקות לסוגים שונים

    אריק, 15/05/10 10:51

    1) המתחילה: תהו אותה בקלות לפי ''אחראי המשמרת'' או מלצרית ותיקה (חודש בתפקיד) העומדים לידה ומוסיפים משפט לא נחוץ ליד כל הגיג שלה. אל תצפו לכלום: המרק יגיע עם מזלג, הגלידה ישר לחולצתכם, ואם תעיזו לפצות פה תשוייכו באופן אוטומטי לקטגוריית ''הלקוח המצפה לפיצוי''.
    2) זאת שמבינה יותר מכם: היא יודעת מה טעמכם כי אמא שלה לימדה אותה שהיא יודעת הכי טוב.
    3) את שמרשה לעצמה להיות חלק מהחבר'ה למרות שהיא על תקן ''רק עופי מפה אם היינו רוצים פאג' היינו קוראים למוטי''.
    4) את שיורדת על הסועדים. חושבת שזה מה שישפר את רגשי הנחיתות שלה.

    • אריק, אכזר, לא מקנאת במלצרים שלך, ולא באישתך וילדיך.

      שרה, 15/05/10 18:36

      אם אתה בוס- שונאים אותך.

      • שרה מה קרה? למה את נעלבת? את מזדהה? (ל''ת)

        הוא פשוט אומר אמת, 16/05/10 16:27

  • 4.

    נו באמת מעניין מה המלצר חושב.שפשוט יעשה את עבודתו (ל''ת)

    לקוח, 15/05/10 10:38

    • אדון לקוח,

      מלצר, 16/05/10 22:36

      אני רוצה לראות אותך מדבר ככה שהבן/בת שלך
      ימצאו לעצמם עבודה בתור מלצרים.
      מלצר הוא נותן שירות, לא עבד של אף אחד.
      עשיר, עני, מפורסם או אלמוני,
      יחס כזה פתטי ומזלזל פשוט מביך אותי בתור מלצר, גם מפי הלקוחות שלי וגם מפי טוקבקיסטים כמוך.

  • 3.

    נראה לי שכולם פה במסעדות פלצניות

    רע, 15/05/10 10:29

    תביאו מלצרים משיפודיות וחומוסיות

  • 2.

    The boses are the worst

    Tamar, 15/05/10 10:22

    I've been working in few restaurants in Israel and the boses giving you the feeling that you are worthless and there is no reason to treat you like a human being because you're not going to stay there for a long time.

  • 1.

    גדול !!! (ל''ת)

    מלצרית, 15/05/10 09:55