• 9.

    אפיתי את עוגת השוקולד צ'יפס - יצא לי נורא.

    גלית, 17/06/10 08:32

    העוגה היתה בתנור שעה פלוס ועדיין לא היתה אפויה!
    הבלילה היתה סמיכה עד מאוד (מוזר לי קצת)

    הסיבה היחידה שאני שאני יכולה להעלות על דעתי היא: שנדרש היה לנפות את הקמח. אני השתמשתי ב''קמח אורגני מנופה'' של ''אדמה'' (קמח לא מלא לדעתי - לפחות על האריזה לא מצוין שזה קמח מלא). יכול להיות שה''אורגניות'' שלו קילקלה לי את העוגה? שהוא מתנהג אחרת מקמח לבן רגיל???

  • 8.

    כוס סוכר זה 200 גר' או 300 גר' ?? סותר ב 2 מתכונים פה (ל''ת)

    (ככל הנראה הנכון 200 ), 21/05/10 13:17

  • 7.

    אותה גברת בשינוי אדרת

    אלה, 17/05/10 10:05

    אותה גברת בשינוי אדרת, הוא חוזר על מתכונים שלו מספרים אחרים רק שבכל פעם זה קונספט כביכול שונה...אין פלא שיש לו המון ספרים למרות שדווקא המתכונים שלו די סבבה.

  • 6.

    עוגת לימון

    גילי שחם, 08/05/10 08:53

    האם 2 כוסות קמח תופח + שקית אבקת אפייה + כפית סודה לשתיה? לא מוגזם?

    • לדעתי מוגזם, במיוחד בהתחשב בזה שיש שם 6 ביצים, (ל''ת)

      בכלל, כל הכמויות כאן מוזרות. אין עורכים בעולם????, 08/05/10 11:26

    • לא כתוב קמח תופח, ולא, זה לא מוגזם זו עוגה בחושה, הביצים לא מוקצפות (ל''ת)

      לכן צריך את א. האפיה וסודה לשתיה שירימו את העוגה.., 07/06/10 09:45

  • 5.

    עוגות טעימות (ל''ת)

    עמיתוש, 08/05/10 08:16

  • 4.

    יש בעייה במידות.

    המתכונים נהדרים. תודה., 07/05/10 20:02

    פעם אחת (במתכון ''עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי שוקולד'') כתוב :

    1 כוסות (300 גרם) סוכר
    כוס (125 מ''ל) שמן תירס

    כלומר פעם כוס זה 300 גרם ופעם זה 125 מ''ל

    אחר כך כתוב:

    כוס (125 מ''ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
    כוס (60 מ''ל) ליקר תפוזים (גראן מרניה)

    שוב פעם כוס זה 125 מ''ל ופעם זה 60 מ''ל

    זה ממשיך ב:

    2 כוסות (280 גרם) קמח תופח,
    1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך, טחונים

    אם כוס זה 150 גרם אז שתי כוסות זה 399 גרם. לא?

    הכמויות השונות למידה של כוס ממשיכות גם למתכון הבא.

    המתכונים נהדרים ואני אוהבת מתכונים חדשים ובעיקר אוהבת שהמידות קלות (לפי כוסות ולא לפי גרם) אבל שכל פעם מידת הכוס שונה זו בעייה...

    • אין בעיה

      טל, 07/05/10 21:34

      1. 300 גרם זה משקל ו125 מ''ל זה נפח
      2. 1 כוס קמח לא שוקלת כמו כוס אחת של אגוזי מלך.(כמו שכוס עם מים לא שוקלת אותו דבר כמו כוס עם אוויר)

      בהצלחה

      • דווקא יש בעיה משום שכוס נוזלים צריכה להיות 250 מ''ל, אז בטוח שנפלה טעות (ל''ת)

        לגבי השוואת נוזלים ונפח את צודקת, 08/05/10 01:29

    • אכן טעויות בהקלדה- נשמטו החצי/רבע

      קונדיטורית, 17/05/10 22:06

      למשל 300 גר' סוכר= 1 וחצי כוסות סוכר ולא כוס אחת.
      לגבי המיץ תפוזים- הכוונה לחצי כוס, והליקר תפוזים-רבע כוס.

      מה שכן- לגבי המשקלים זה ממש לא נכון מה שכתבת לומר שכוס זה 150 גר', 150 גר' של מה? למשל כוס סוכר= 200 גר', אבל כוס קמח= 140 גר' וכו'

    • כוס אגוזים וכוס קמח לא שוקלים אותו דבר לכן יש הבדל ...

      זה לא טעות, 29/05/10 20:46

      לגבי ליקר התפוזים נפלה טעות את צודקת כוס זה לא 60 מ''ל ,היו צריכים לכתוב רבע כוס ליקר וחצי כוס מיץ תפוזים

    • הכמויות!!!

      סמדר, 06/06/10 18:04

      לעולם נוזל ומוצק לא יהיו אותן כמויות...גם לגבי סוכר וקמח זה לא אותו הדבר..הסוכר יותר אורירי,הגרגירים שלו גדולים יותר,ואילו הקמח יותר דחוס..והוא קל יותר....

    • כמויות

      מירב, 07/06/10 09:34

      לגבי הסוכר והשמן - פעם מדובר על מידות במשקל - 300 גרם סוכר, ובשמן זו כמות של נפח למרות שבדרך כלל מתייחסים לכוס מידה שבה בכוס סוכר יש 200 גרם או כ- 240 מ''ל נוזל... באמת כמויות מוזרות

    • נראה לי שלזה התכוון המשורר..

      מירב, 07/06/10 09:37

      כוס וחצי סוכר = 300 גרם

    • נראה לי שלזה התכוון המשורר

      מירב, 07/06/10 09:41

      כוס וחצי סוכר = 300 גרם
      חצי כוס שמן = 125 מ''ל
      חצי כוס מיץ תפוזים
      רבע כוס ליקר (זה לא הגיוני לשים בעוגה בחושה כוס שלמה של גראן מרניה)

      לגבי הקמח והאגוזים - זה נראה לי הגיוני, בכוס יש בערך 140-150 גרם קמח. לגבי אגוזי המלך אני לא יודעת. אל תשכחי שהחומרים לא שוקלים אותו הדבר...

  • 3.

    שוב הוא ממחזר את עצמו? כמה אפשר? (ל''ת)

    הפך לפתטי עם השנים..., 07/05/10 19:12

    • כל המתכונים בעולם ממוחזרים. אף אחד לא המציא משהו חדש לפחות שלושים שנה.

      למה להיטפל ? לא חייבים לקרוא., 07/05/10 21:10

      כל שף מבסס את המתכונים שלו על מתכונים קודמים עם קצת תוספות והורדות. וזה נכון לכל תחומי הבישול וגם לספרים בשפות שונות.

      תודה לבני סיידא על השיתוף במתכוניו הוא .

      • איזו תגובה יחצנית לעילא... בכל מקרה, גם לדעתי סיידא ממחזר לגמרי

        והוא ממש לא שף אלא יותר מעתיקן מתכונים., 08/05/10 01:30

        בכל אופן משום מה כולם מתים עליו, אז לא חשוב מה אומרים כאן.

        אבל תגובות כאלה שקופות - נו, באמת.

  • 2.

    למה נפלה במרכז עוגת הפרג?? רואים שמרכזה שקוע (ל''ת)

    נ, 07/05/10 16:30

    • אז נפלה, מה קרה?

      זאת שקונה עוגות, 08/05/10 01:09

      מה, אף פעם לא נפלה לך עוגה? אותו טעם, באמא שלי!

  • 1.

    בני סיידא ידוע בריבוי המרכיבים שיש במתכונים שלו

    כדי להיראות מקורי, 07/05/10 09:33

    לוקח מתכונים פשוטים ומוסיף להם המון מרכיבים - אמנם המתכןנים שלו טעימים, אך הוא כנראה עושה זאת כדי שיחשבו שהמתכונים מקוריים שלו. ודרך אגב- 98 שקלים לספר בישול זה המון. נחכה שיורידו את המחיר וימכרו בסופר ב-22 שקל.

    • צודק מאוד. ובאמת אין מה לרוץ ולקנות כי בכל מקרה בתוך שבוע מורידים את (ל''ת)

      המחיר על הספר. ככה הופכים אותו לרב מכר - טריק ידוע, 08/05/10 05:13