• 25.

    מצטרף-אכזבה

    אלון, 11/05/10 18:23

    המעדה סבירה עד טובה. לא יותר מזה ולא שווה את השם שלה.

  • 24.

    אכזבה

    צבי, 28/04/10 18:54

    אחרי כל כך הרבה כתבות המצאתי את הזמן ללכת לרפאל. היה בסדר ולא יותר. יומרני, מתנשה וטעים ברמה סבירה ולא יותר מזה. אכזבה.

  • 23.

    אגיע למסעדה

    יהלי, 28/04/10 00:31

    עוד לא הייתי שם. עם פרטים כאלה בכתבה, אגיע לשם מתוך סקרנות.

  • 22.

    מעולה

    ענבל, 27/04/10 14:21

    אווירה טובה, אוכל טוב, שרות מעולה

  • 21.

    אכזבה גדולה

    גלית, 27/04/10 12:14

    ביום הנישואים לפני שנתיים הגענו למסעדה.
    האוכל היה על הפנים. המלצרים אנטיפטית והמחיר ביחס לגודל של המנות הזעירות והלא טעימות היה שערוריה.
    פניתי למסעדה בכתב והתלוננתי הם אפילו לא טרחו להשיב.
    לעולם לא אגיע לשם שוב.
    הם הפסידו לקוחות.

  • 20.

    אכזבה

    faith, 27/04/10 10:22

    מסעדת שף... עאלק.
    רק המחיר מזכיר מסעדת שף , האוכל לא.
    ייחודיות לא הייתה בשום דבר שהזמנו חוץ מהיין שהיה מצויין , מנות פשוטות ביותר ותמחור מוטרף. 185 ש''ח בשביל מנת פילה פשוטה. דג שוחה ברוטב מלוח ומנות ראשונות סבירות.
    לא אתקרב שוב. מסעדה מוערכת יותר מדי .

  • 19.

    מנת ''הפוטיפורים''? (ל''ת)

    טוב ששלחו כתבת שמתאימה לרמה הכללית של הסועדים והשף, 26/04/10 23:40

  • 18.

    המסעדה הכי טובה בארץ (ל''ת)

    ירצו או לא, 26/04/10 23:12

  • 17.

    צריך לקרוא לילד בשמו

    קונספט של מסעדה מזרחית: סלטים חופשי הכל כלול, 26/04/10 21:11

    כהן לקח את הקונספט של מסעדות מזרחיות, שמפוצצות את הלקוח בסלטים חופשי ובלאפות על חשבון הבית, לפני שהוא מקבל שיפוד או שניים לפי בחירתו. יש בזה משהו מפתה, מפנק אבל מטעה, כי בין המנות הראשונות תמיד יהיה משהו שהלקוח יאהב ואם אין לו טעם מתוחכם המיוחד הוא לא יעיז לבקר את המנות שלא אהב. הלקוח מגיע למנה העיקרית בסטטוס של ממולא סטנדרטי - אין לו לאן לדחוף פירור - אבל מה לעשות צריך לאכול כי משלמים כך או כך; ואז אי אפשר להעריך באמת את המנה העיקרית כי בכל מקרה לא נשאר תיאבון. הייתה לי יןם הולדת. היינו שם עם תינוקת. השירות היה ללא ספק מעל הממוצע ואפילו טוב, אך רחוק מלהיות מושלם כששולחן גדול יותר דרש את רוב תשומת ליבן של המלצריות וחבל.
    המנות הראשונות היו מגוונות. הן היו אחידות ברמתן: כך למשל סלט גרגרי החומוס היה טעים ובעל נוכחות ושלט השעועית היה אנמי וחסר טען לחלוטין. כל מנות הבשר הראשונות היו מבוססות על כבש וחלקי פנים - קצת בעי
    כשמגיעים לעיקריות יש לסועד הממוצע בעיה: כהן מבסס את התפריו על בשר כבש, דגים ופירות ים. מה יעשה מי שלא אוהב כבש ולא מת על דגים ולא רוצה לבזבז את החוויה במשעדת שף על סתם

    • צודק ב-100%. בסה''כ מדובר בשיפודיית-על מדוגמת ובמקום יפה (ל''ת)

      זה לא רע, אבל זו ממש לא ''מסעדת-שף'', 27/04/10 09:08

    • פתרון

      cc, 27/04/10 11:02

      הוא יקרא את התפריט מראש ויבחר מסעדת שף שהמנות בה מגרות אותו מבעוד מועד, ולא יילך למסעדה רק כי הוא שמע עליה אבל לא יודע מה מגישים בה.

    • תרגיעו

      כולם, 27/04/10 22:47

      האוכל לא רע אלא להיפך והמקום הוא אכן מסעדת שף. חוסר תחכום מכוון הוא לא דבר רע. אבל צריך לדעת להשתמש בו. הבעיה היא פשוטה: אם מסעדה מנסה לכוון למכנה משותף רחב ע''י תפריט עסקי (עיין ערך קונספט בתגובה 17), הדבר צריך לבוא לביטוי גם בתפריט מגוון יותר. במקרה של רפאל, יש מנות בקר מיוחדות שלא היו דווקא בתפריט כשהגענו: שניצל עגל וסטייק אנטרקוט טחון. הזמנתי את הסטייק מדיום וול והוא הגיע יבש. גם אם לא התלוננתי, פספוס כזה במסעדה כמו רפאל אסור. מצד שני, כשלקוחות מרשים לעצמם להכנס לרפאל בסנדלים ומכנסיים קצרים (גם ביום ששי אחה''צ), הם לא רק הורסים את האוירה, ייתכן שהם פוגעים ברמה...

  • 16.

    מסעדה מעולה... היינו כמה פעמים, רק בעסקיות(מטעמי תקציב) ונהנינו מאוד! (ל''ת)

    מורן, 26/04/10 20:56

  • 15.

    דנה דרבינסקי

    אלי, 26/04/10 19:03

    איוש את מדברת שטויות שזה למות.
    תתעסקי במה שאת מבינה בו,אופנה לא?

  • 14.

    קצת צורם המשפט

    גדי, 26/04/10 18:03

    הזה, לא? - ''הטלה נלעס ברכות כאילו עבר מסאז' מפנק במיוחד בעודו בחיים...''

  • 13.

    אוכל עיראקי??? WTF?

    שם, 26/04/10 17:16

    מדהים מאיפה שואבים כל מיני עיתונאים, שעד לפני יומיים כתבו על עיצוב ועל בגדים, את עזות המצח לכתוב על אוכל בלי שיש להם שום הבנה בסיסית בתחום.

    ברפאל אין ''אוכל עיראקי'' למעט המנה של הסביח. אם כבר, יש שם אוכל מרוקאי (אבל תכל'ס הפרענקים האלה, כל האוכל שלהם אותו דבר, לא ככה, דרבינסקי?)

    ומה זה לעזאזל ''אוכל גברי''?? אוכל שעומד לו? אוכל שמדכא נשים?

    • עיראקי

      ערן, 26/04/10 21:19

      קצת מחקר על השף,סוג המטבח שהוא גדל בו והתבוננות בתפריט יכולים להראות שרפי משלב למעשה את בית סבתא המרוקאי ביחד עם טכניקות קלאסיות צרפתיות,יעידו על כך רטבים המבוססים על ציר בקר,ציר עוף וציר פירות ים,שימוש בשומן אווז והרבה חמאה,קוסקוס שנעשה במקום,תבשיל אוסובוקו ופירה קטיפתי עשיר בחמאה וחלב.בקיצור,לכותבת:אני מסכים עם. חלק מהדברים שכתבת בעיקר לגבי יצירתיות,אבל את שיעורי הבית שלך לגבי סוג האוכל לא השכלת לעשות על הצד הטוב ביותר.

      • עיראקי קוסקוס?אתה רוצה להרוג אותו? (ל''ת)

        נפיח, 27/04/10 11:26

    • אלו מחשבותיי בדיוק. דנה תתמקדי אולי באופנה

      המסעדה נהדרת ומילים הורגות....הידעת?, 27/04/10 15:04

      אולי היה כדאי שתעשי קצת יותר שיעורי בית..זה דבר ראשון ואחר כך תחשבי לפני שאת כותבת, גם לי מאד הפריע המשפט עם המסז' בעודו בחיים...וגם לא הבנתי מה זה אוכל גברי...לא ידעתי שיש כזה דבר. הקיצר אכלתי שם פעמיים אולי גם מטעמי תקציב שאין לי, אבל נהנתי מאד
      ורפי לדעתי הוא שף מוכשר ביותר!!

  • 12.

    אני זוכר את הפעם הראשונה שאכלתי שם

    רפאל, 26/04/10 16:46

    ממש חודש אחרי הפתיחה.מקום מעולה!!!!
    אני תמיד אוהב אותו

  • 11.

    אוי תנוחי

    רועי, 26/04/10 16:37

    ותכתבי על דברים שאת מבינה בהם

  • 10.

    חבל על הכסף

    התל אביבית, 26/04/10 16:26

    ערכנו מסיבת יום הולדת במקום.
    האוכל ממש לא טעים ואפילו משעמם.
    המחירים גבוהים ולא מצדיקים.

  • 9.

    אכזבה מרה

    מיקה, 26/04/10 16:11

    השירות היה חמוץ ומתעלם.
    הפוקצ'ה טבולה בשמן מטפטף.
    מנת העוף סתמית ביותר.
    בקיצור - מאכזב מאכזב מאכזב.
    לא נשוב לשם.

  • 8.

    ישראלי הולך למסעדת שף בשביל הפוזה

    ישרעלי, 26/04/10 15:52

    משאיר 450 שקל לזוג כדי לספר לחבר'ה ועוצר מיד אחרי זה באבולעפיה לדפוק לאפה כי הוא עדיין מת מרעב...

  • 7.

    פלצנות לשמה

    רובספייר, 26/04/10 15:50

    אוכל בינוני, אין שום בשורה.
    רפי הוא ישראבלוף.
    אין מי שיגיד ''המלך הוא עירום''

  • 6.

    רפי הוא בלוף של קולינריות הוא וסלטי צבר (ל''ת)

    ביניימין הלוי, 26/04/10 15:23

  • 5.

    ושכחתם את הפוקאצ'ה הטובה בתבל?

    ש, 26/04/10 15:16

    רק בשבילה אני הוזה על המסעדה , ומממשת בהפסקות בין דיאטה לדיאטה..

  • 4.

    כן אוכל אמיתי משעמם מבקרי אוכל - לי היה טעים מאוד מאוד

    אבי, 26/04/10 15:10

    אתה מגיע למסעדה מקבל יופי של אוכל
    בתמחור הוגן
    אוכל טוב ומרגיש שקיבלת תמורה מלאה ואף יותר מזה
    אני לא צריך טעמים שיעיפו אותי לשמיים

  • 3.

    115 במסעדת שף זה זול מאד.אפילו בסינית רגילה בחיפה מגיעים בקלילות למחיר (ל''ת)

    אבי, 26/04/10 15:06

  • 2.

    רפאל מיספר 1

    רפי כהן המלך ר פ א ל מיספר 1, 26/04/10 14:58

    אח איזה נתח קצבים מלךךךךךךךךך והקוסקוס.......אח לאכול ולבכות.

  • 1.

    אני, בניגוד ל''קהל הישראלי'' מעדיף תמיד

    ביצה עלומה, 26/04/10 14:46

    לשלם הרבה ולצאת רעב! למה? כי ככה זה ''המבינים''....
    איזה חרטה ברטה.