לא צריך את כל התהליך מספיק 3 השלבים
1. שמים סיר גדול עם מים בתוספת מלח כמו לפסטה (בערך כף גדושה) על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
2. שוטפים את האורז 3 פעמים בקערה עד שהמים מאבדים את העכירות של העמילן (זה מה שיגרום לאורז לצאת אחד-אחד בלי להידבק). אפשר גם לשטוף במסננת כדקה מתחת למים זורמים.
3. מוסיפים את האורז למים הרותחים ומחכים שהבועות יצוצו מחדש. מהרגע הזה מנמכים את האש ונותנים לאורז להתבשל בסיר פתוח מדי פעם בוחשים ואם צריך מוסיפים עוד מים רותחים עד כדי כיסוי האורז לא לתת למים להתהדות. בודקים ע''י לקיחת כף אורז אם מוכן {כמו לפסטה} ומסננים.