• 28.

    האוכל המרוקאי

    ססססססס, 01/08/12 00:28

    זה שכתב את הכתבה לא מבין מאומה על האוכל מרוקאי חבל..........

    IP: 79.179.202.9דווח על תגובה זו

  • 27.

    נשמע טעים מאוד. יש מסעדות מומלצות? (ל''ת)

    י. אשכנזי, 06/04/10 13:38


    IP: 62.0.106.234דווח על תגובה זו

  • 26.

    בקשר לטריפולטאים

    מרוקאי, 06/04/10 02:27

    הם צודקים שהם אומרים שמתבלבלים ביננו כי למרוקאים יש בדיחה מה זה טריפולטאי זה מרוקאי שלא התפתח

    IP: 70.49.220.184דווח על תגובה זו

  • 25.

    למה קוראים לסכינה סכינה

    סכינה, 05/04/10 22:11

    אני חצי מרוקאית ואמא שלי הסבירה לי הסבר מדהים על הסכינה- בתפילת ערבית ושחרית של שבית כתוב ''וטומנין את החמין''- מכאן שהרבה דתיים מכינים חמין כחובה, המרוקאים קוראים לזה סכינה מלשוןם שכינה, אי אפשר לעבור את השבת בלעדיה- לגזור ולשמור.... חג שמח!

    IP: 84.109.31.71דווח על תגובה זו

    • סכינה

      אטואל, 06/04/10 07:35

      המילם סכינה באה מהמילה ''סכון'' שזה במרוקאית חם מאוד. החמים במשך כ-24 שעות מתבשל על פלטה, שמים עליו בד או שמיכה על מנת לשמור את החום שלו במשך כל השבת.

      IP: 195.200.205.133 דווח על תגובה זו

  • 24.

    שמן הארגן

    שושי, 05/04/10 18:52

    שמן הארגן מופק מאגוזי ארגן הגדלים באיזור אגדיר ולא מגללי עיזים.

    IP: 77.124.96.201דווח על תגובה זו

  • 23.

    מה שיש בתמונה נראה דווקא כמו סחקה, ולא מטבוחה...

    מרוקאית בלאי, 05/04/10 14:06

    אבל אני בכל מקרה לא נוגעת בחריף :)

    חג שמח!

    IP: 82.166.65.21דווח על תגובה זו

  • 22.

    בעיקר שמן הארגן

    מגעיל ומ-עולה!, 04/04/10 23:08

    מעניין אם האנשים המסריחים שאני מכיר גם מתקלחים בשמן הזה?! לקיפודייה הפתרונים.

    IP: 217.132.252.9דווח על תגובה זו

  • 21.

    הכתבה עשתה לי תאבון רציני

    שלום, נצרת עילית, 04/04/10 18:51

    ואין כמו הספינג' המרוקאי! אני מסוגל לחסל כמה כאלה בזמן קצר.

    IP: 109.65.31.234דווח על תגובה זו

  • 20.

    נהניתי לקרוא!

    אלון, 04/04/10 18:35

    מצחיק שנון ומעניין!

    IP: 89.139.169.49דווח על תגובה זו

  • 19.

    נהניתי לקרוא (ל''ת)

    אלון, 04/04/10 18:33


    IP: 89.139.169.49דווח על תגובה זו

  • 18.

    הכתבה מצחיקה

    חיים, 04/04/10 18:31

    לגבי שמן הארגן כבר הרבה שנים הוא לא עובר דרך התחת של העז (אולי דרך התחת של המשתמש) בכל אופן כתבה נחמדה לקראת חג המימונה חג שמח לכולם

    IP: 89.139.13.118דווח על תגובה זו

  • 17.

    שמן ארגן - לא מקקי של עז

    דוד, 04/04/10 17:54

    את ניזונה משמועות ומטעה בנושא מקור שמן הארגן. השמן מופק מאגוז הארגן ולא מקקי של עז.

    IP: 77.127.41.57דווח על תגובה זו

  • 16.

    עישה (ל''ת)

    מעקודה = מחמר- כל הכבוד על הכתבה, 04/04/10 17:34


    IP: 84.228.48.113דווח על תגובה זו

  • 15.

    רוסו והמטבח המרוקאי

    דדי, 04/04/10 17:29

    ברבו!
    כמו תמיד אצל רוסו: כתיבה שנונה. שילוב מנצח של כיף עם מקצוענות.

    IP: 109.64.27.70דווח על תגובה זו

  • 14.

    כמה חוסר דיוקים בכתבה אחת (ל''ת)

    ערן, 04/04/10 17:12


    IP: 87.68.37.198דווח על תגובה זו

  • 13.

    רותי ישנונה אחת

    נ.ארז, 04/04/10 16:44

    חחחחחח.אהבתי חלק מהכתיבה..יפה.

    IP: 84.111.3.175דווח על תגובה זו

  • 12.

    ================== הכוח הצרכני הגדול במדינה ==========================

    האמת, 04/04/10 16:35

    יהדות צפון אפריקה מנתה כ מיליון איש ,מתוכם 650 אלף יוצאי מרוקו,קחו בחשבון שהמשפחות מרובות ילדים ובלי פוליטקיה של סקרים תגיעו ל 50% מישראל יותר מאשכנזים .

    יהודות צפןו אפריקה עד למצרים .

    IP: 217.132.252.144דווח על תגובה זו

    • נכון לצערנו (ל''ת)

      האמת הכואבת, 05/04/10 18:20


      IP: 89.139.37.149 דווח על תגובה זו

  • 11.

    קקי של עז בתח... שלך

    מוריס, 04/04/10 16:31

    לא צריך עז שתחרבן אותו, מדובר בעץ עם פירות שדומים לאגוזים שממנו מפיקים את השמן, ולא צריך שום פעולת מעיים בדך. נראה לי שאת מתבלבל עם המיתוס על הקפה.

    IP: 79.178.26.119דווח על תגובה זו

  • 10.

    כשהייו מבשלים עם טאג'ין - איך בישלו איתו?

    Darth Mohl, 04/04/10 16:22

    אני שואל כי ראיתי הרבה פעמים שמוכרים כלי טאג'ין יפהפיים ותמיד התעניינתי איך עובדים עם הכלים הללו.

    IP: 93.172.54.143דווח על תגובה זו

  • 9.

    ''הדמעות זולגות מאליהן''.השכנים בטוחים שמכים אותי.. (ל''ת)

    כל הכבוד!, 04/04/10 16:15


    IP: 84.108.238.133דווח על תגובה זו

  • 8.

    ''הדמעות זולגות מאליהן''.השכנים בטוחים שמכים אותי.. (ל''ת)

    כל הכבוד!, 04/04/10 16:12


    IP: 84.108.238.133דווח על תגובה זו

  • 7.

    מאכלי עדות

    תרצה מזרחי, 04/04/10 15:48

    הרמב''ם אינו טועה. יש לאכול במינון נכון. מרבה זלילה מרבה....

    IP: 84.111.3.175דווח על תגובה זו

  • 6.

    שמן ארגן

    רבקה לוי, 04/04/10 15:44

    השמן מופק מסוג אגוזים הגדלים במרוקו. העזים אמנם מטפסים ואוכלים את האגוזים. (ישנו סרטון בנדון). אבל ניתן גם לקטוף את האגוזים, מנקים אותם ולאחר מכם כותשים אחד אחד. אין זה נכון כי השמן עשוי מגללים. ניתן לשאול ישראלי אשר נסעו למרוקו והביאו איתם את האגוזים הנ''ל להוכחה כי אין השמן עשוי מגללים. מהיכן ספגתם את המידע???

    IP: 84.111.3.175דווח על תגובה זו

  • 5.

    אוכל מרוקאי ......אחלה אוכל ...... (ל''ת)

    ...כורדי-עיראקי ., 04/04/10 15:36


    IP: 79.180.115.180דווח על תגובה זו

  • 4.

    דווקא היום קל להכין קוסקוס

    אשכנזייה אוהבת מרוקו..., 04/04/10 15:12

    יש מתכון מאוד פשוט של אהרוני להכנת קוסקוס אמיתי (!) וטעים מאוד!
    אצלי הוא מאוד אהוב.

    IP: 79.183.29.171דווח על תגובה זו

    • חחחח אמיתי עאלק. רק אשכנזייה קוראת לקוסקס של אוסם ''אמיתי'' (ל''ת)

      מרוקאית עצבנית, 04/04/10 18:55


      IP: 77.126.96.249 דווח על תגובה זו

  • 3.

    הייתי ברצפה

    יוני, 04/04/10 14:33

    אני מרוקאי דור עשירי למרוקאים ומכור לכל המאכלים בעדה כולל שמן כמון וחריף אבל מזמן אני לא צחקתי ככה כי פשוט הכל נכון. אני רק רוצה להוסיף מידע אישי שהמופלטה היא קונספיריציה גם בתוך העדה כי האמהות מראות איך לעשות בצורה כזאת שאין צ'נס להבין ואותו דבר כשהן מפוררות מהר מהר את הקוסקוס שההבנה לא תצא מהמטבח שלהן. רותי רוסו אני שפוט. תעשי לי מפרום

    IP: 79.177.109.74דווח על תגובה זו

  • 2.

    בחיים לא צחקתי ככה

    מרוקאית, 04/04/10 12:49

    הדפסתי להקריא למשפחה. את ענקית!

    IP: 77.126.229.178דווח על תגובה זו

    • תבדקי את שגיאות הכתיב

      ככה, 04/04/10 18:39

      של הכותבת המופלאה הזו לפני שאת מקריאה למשפחה. גזענית, גזענית, גזענית...

      IP: 85.250.238.190 דווח על תגובה זו

  • 1.

    ישנם מאכלי עדות נהדרים בארץ,פרסי עיראקי רומני אבל

    תימני בן תימני., 04/04/10 10:34

    מעל כולם יש את המטבח המרוקאי.
    אוכל נהדר של עדה נהדרת,שאפו.

    IP: 79.181.2.9דווח על תגובה זו

    • לא להתעצבן בבקשה --------------------------------------------

      מימונה שמח, 04/04/10 15:41

      אני יודע שהרבה עדות מתרגזות מהחגיגה הזאת של המימונה ,אז בבקשה תבואו להתאחרח ותפסיקו להתמרמר עלינו.

      IP: 217.132.252.144 דווח על תגובה זו

    • האוכל אכן נהדר .העדה? נו...שויין (ל''ת)

      לא מרוקני, 04/04/10 16:59


      IP: 85.250.246.144 דווח על תגובה זו

      • הגזענות לא פסה גם אחרי 60 שנה. (ל''ת)

        מיכל, 05/04/10 09:34


        IP: 93.173.203.25 דווח על תגובה זו