• 10.

    ארומתיות של כמון בלי כמון במתכון?? (ל''ת)

    קלקל , 21/12/09 21:03

    • תיקון טעות

      יובל, 22/12/09 18:59

      שאפו על חדות העיניים, אכן כף כמון צריכה להתווסף למתכון

  • 9.

    בלי חומוס זה לא שווה כלום (ל''ת)

    מוצטאפא, 21/12/09 18:04

  • 8.

    צ'ילי בשר עם 3 סוגי שעועים

    הדר, 21/12/09 15:16

    חצי קילו בשר טחון
    בצל אחד גדול
    3-4 ראשי שום (או יותר)
    פלפל אדום אחד
    פלפל ירוק חריף אחד - אם רוצים
    רסק עגבניות
    עגבניות מרוסקות
    1 קופסת שימורים שעועית שחורה (ללא המיץ)
    1 שימורים שעועית לבנה אפויה (ללא המיץ)
    1 שימורים שעועית אדומה (ללא המיץ)
    בקבוק בירה
    אבקת צ'ילי
    צ'ילי גרוס
    אורגנו
    כמון
    מלח פלפל
    איזה תבלינים אחרים שרוצים - לפי הטעם

    מטגנים את הבשר עד שחום - מוסיפים את הבצל, פלפלים והשום. מתבלים. כשהבצל שקוף - להוסיף את השעועית והרסק עגבניות ועגבניות מרוסקות. להוסיף את הבירה במקום מים ולתת לשבת עד רמת סמיכות אהובה. לטעום, לתקן תבלינים, להתענג ןלאכול עם בגט טרי!

    ים ים ים

  • 7.

    בלי גבינת צ'דר זה לא שווה כלום

    לא כשר אבל טעים!, 21/12/09 14:43

    ואם כבר גרסה ישראלית, צ'ילי הולך מצויין עם פתיתים.

    • בלי חזיר זה לא שווה כלום

      דגהחידהגי, 21/12/09 16:31

      ואם כבר גרסה ישראלית, אפשר להוסיף גז מדמיע במקום פלפלים

  • 6.

    חזק עם גבנ''צ מלמעלה (ל''ת)

    קובי, 21/12/09 14:03

  • 5.

    לא נראה משהו - לא המתכון ולא התמונה

    מנואל, 21/12/09 12:18

    בעיני, מה שמפריד צ'ילי מסתם בשר טחון מבושל ברוטב חריף הוא השלב בו הבשר והרוטב מתאחדים לעיסה אחת בלתי ניתנת להפרדה. זה קורה בדרך כלל בין השעה השלישית והרביעית לבישול.
    ואני אוהב לעשות אותו גם מטחון וכם מגולש, עם בירה וצ'יפוטלה שמוסיף טעם מעושן. 

  • 4.

    חזק

    ביותר, 21/12/09 10:36

    מעניין ומצחיק, במיוחד הזין של השטן

  • 3.

    צ'ילי קון קרנה - הגירסה שלי בקלי קלות

    יעל, 21/12/09 09:47

    1 בצל חתוך לקוביות (קטן, גדול, תחליטו בעצמכם)
    חצי קילו בקר טחון(רגיל, הכי זול בקצביה)
    1 קופסת שימורים שעועית אפוייה במיץ עגבניות
    1 קופסת שימורים שעועית בצ'ילי חריף
    (הן עומדות אחת ליד השניה על המדף בסופרמקרט...)
    קופסה קטנה רסק עגבניות
    מלח
    פילפל בזהירות (כי השעועית בצ'ילי חריפה דיה)
    פטרוזילה (טריה או תבלין יבש)
    מים רותחים לפי הצורך

    איך?
    להזהיב את הבצל.
    להוסיף את הבשר ולטגן תוך בחישה עד שמשתנה הצבע.
    מוסיפים את השעועיות, רסק העגבניות והתבלינים.
    מבשלים כשלושת רבעי שעה. מוסיפים מים רותחים לפי הצורך (שלא יהיה נוזלי מדי אבל שלא יישרף)
    מעולה מעל אורז לבן אבל גם מעל פירה תפוחי אדמה, פרוסת חלה עבה או כל פחממה שתספוג את הטעמים הנהדרים.

    בתיאבון !

    (-:

  • 2.

    ואוו נשמע טעיםםםם (ל''ת)

    מת על צ'ילי קון קרנה, 21/12/09 09:41

  • 1.

    וואריאציות אפשריות

    נמרוד, 21/12/09 08:50

    בלי פלפל מתוק
    בלי סלרי
    גזר אחד פנימה
    בערך 300 מ''ל לאגר כהה (אני משתמש בגולדסטאר) במקום חלק מהנוזלים
    ולהתחיל את הטיגון עם שניים שלושה פלפלי שאטה יבשים במקום האבקה