• 8.

    שבירת המיתוס

    אשת, 14/11/09 17:13

    כפולני בן פולנים, אני מבקש להודיע כי הכ. אינה מיועדת למאכל של בני תמותה נורמטיביים. הריח והמרקם מוציאים אותה מרשימת המאכלים שניתן לדבר עליהם באופן חיובי. פעחס !!!

  • 7.

    למגיבים 1, 2, 3, 4, 5, ו-6

    שחר, 14/11/09 16:27

    רונן, ערבוב עם אורז זה רעיון טוב, חלב לא הולך (המדור טבעוני). בכל מקרה חיפשתי מתכון שבו הכוסמת היא הרכיב העיקרי.

    עג'ונה, לא חשבתי על זה. רעיון לתחליף?

    יעל, אני מכירה את המתכון האשכנזי. הוא נחמד. צריך לבדוק איך זה עובד עם פסטה מקמח מלא ובלי אבקת מרק.

    ציוני, רק בריאות.

    אחת שמבשלת, במתכונים כאן אין ביצים, אבל בלי קשר אני מנסה ולא מצליחה לדמיין את התוצאה. זה עדיין יוצא גרגרי פשוט עטוף בחלבון?

    דוד, תודה לך.

  • 6.

    את כותבת יפה. והרעיונות מדהימים (ל''ת)

    דוד, 14/11/09 15:14

  • 5.

    תגבורת לכוסמת

    אחת שמבשלת, 14/11/09 05:58

    לנקות, לברר, לשטוף ולייבש.
    להניח בסיר -ריק - ולחמם תוך בחישה.
    על כל כוס כוסמת להכין ביצה טרופה.
    כשהכוסמת שבסיר התייבשה לגמרי להוסיף את בלילת הביצה, ולבחוש במהירות עד לספיגתה.
    להוסיף שתי כוסות מים, תבלינים לפי הטעם, לכסות עם מכסה (רמה שיותר אטום ; אפשר גם מגבת מטבח, נקיה כמובן)
    לבשל על הלהבה הקטנה עד שהמים ייעלמו.
    להשאיר את הסיר סגור לכמה דקות נוספות.
    אח''כ אפשר להוסיף כל דבר שרוצים.
    **הוספת הביצה מגבירה את הערכים התזונתיים**

  • 4.

    השמצה פרועה - אצלנו דווקא מתים על הטעם של הכוסמת. (ל''ת)

    ציוני, 14/11/09 05:41

  • 3.

    אצלנו האשכנזים...

    יעל, 13/11/09 22:36

    מכינים את זה עם פסטה פרפלה (פפיונים).
    מטגנים בצל, מכינים את הכוסמת והפסטה בנפרד ואז מוספים לבצל יחד עם מלח פלפל, אבקת עוף.
    לא רע בכלל!

  • 2.

    חמניות לא מתאים, מדגיש את טעם האדמה שיש לכוסמת. ושאנו רוצים לטשטש (ל''ת)

    עג'ונה, 13/11/09 17:01

  • 1.

    למה לסגור?

    רונן, 13/11/09 12:56

    לכוסמת יש אכן טעם חזק, אבל לומדים לאהוב אותו. אפשר מתוק כדייסה עם חלב, ואפשר אכן פשוט להתייחס כאל אורז. אני מערבב חצי כמות כוסמת וחצי כמות אורז מלא.