לנקות, לברר, לשטוף ולייבש.
להניח בסיר -ריק - ולחמם תוך בחישה.
על כל כוס כוסמת להכין ביצה טרופה.
כשהכוסמת שבסיר התייבשה לגמרי להוסיף את בלילת הביצה, ולבחוש במהירות עד לספיגתה.
להוסיף שתי כוסות מים, תבלינים לפי הטעם, לכסות עם מכסה (רמה שיותר אטום ; אפשר גם מגבת מטבח, נקיה כמובן)
לבשל על הלהבה הקטנה עד שהמים ייעלמו.
להשאיר את הסיר סגור לכמה דקות נוספות.
אח''כ אפשר להוסיף כל דבר שרוצים.
**הוספת הביצה מגבירה את הערכים התזונתיים**