• 12.

    כתבה יפה-אני בדיוק משרה גרגרים(קטנים)... (ל''ת)

    מוטי, 08/01/10 16:26

  • 11.

    החומוס הטוב מכולם

    המומחה, 08/01/10 16:00

    לכו לטעום את החומוס בבית הפנקייק מול חוף ינאי. במקום הכי פחות צפוי שם מסתתר החומוס הטוב ביותר שאכלתי מאודי

  • 10.

    שחר

    ששש, 03/09/09 02:24

    את משהו מיוחד.
    תודה על הריגושים :)

  • 9.

    אחלה חומוס טעמתי ונהנתי, (ל''ת)

    אחת שטעמה, 31/08/09 21:55

  • 8.

    מה המטרה של הבצל בבישול החומוס? האם הוא אמור לרכך אותו?

    הדס, 30/08/09 13:35

    וגם, אני תמיד נהיית מאד אובססיבית לגבי הקליפות וזה משגע אותי האם קיים הבדל בטעם ובמירקם אם משאירים את הקליפות?


    אני אוהבת שחצי טחינה וחצי חומוס יוצא קרמי וטעים בטירוף וחוץ מזה אני מוסיפה כמון.. הרבה זמן במעבד מזון עד שנהייה קרמי פשוט מכניס את כולם בכיס הקטן.

    • הדס,

      שחר, 30/08/09 16:26

      הבצל פשוט מוסיף טעם. לא טוחנים אותו עם יתר המרכיבים

  • 7.

    תוספת

    שחר עשית לי תיאבון, 30/08/09 12:52

    תודה לשחר על הסיפור האישי היפה, ועל המתכון הצמחוני המעולה הזה - שילוב החומוס עם הטחינה והפיתה יוצר חלבון מלא מעולה לצמחונים.
    שחר, ברשותך כמה טיפים נוספים מנסיוני האישי:
    - מצטרף לאנשי הגרגרים הקטנים - חומוס יבש אורגני גם מצויין למטרה זו, מרקם חמאתי.
    - השריה בקיץ בכלי פלסטיק בתוך המקרר כדי שהגרגרים לא יחמיצו.
    - למי בישול החומוס ניתן להוסיף גם פטרוזיליה ומעט זרעי כמון וכוסברה.
    - זמן הבישול אמור להיות ארוך יותר משמעותית (לפחות שעתיים וחצי), מסיימים כשגרגר בודד נמעך מאוד בקלות בין שתי אצבעות.

    • סוגיית גודל הגרגרים

      שחר, 30/08/09 16:28

      בחומוס *הזה* הגרגרים גדולים, אבל אפשר לעשות אותו הדבר בדיוק עם כל זן, ולמעשה גם עם קטניות אחרות.
      יש הרבה גרסאות וכולן ראויות.

  • 6.

    נושא הבצל מאוד מעניין. אני מבין שהוא לא נכנס לבלנדר.

    שלומי איש החומוס בניכר, 30/08/09 06:54

    שווה בדיקה. מתכון שני שאני נתקל בתוספת זו.

  • 5.

    כתבה מרגשת. (ל''ת)

    טליה, 29/08/09 21:23

  • 4.

    בולגרי הכי טעים,זה מה שסעיד ואבו אדהם עושים

    ניקו, 29/08/09 16:48

    גם אני חושב שבולגרי(הקטן) הכי טעים.

  • 3.

    כתוב נהדר

    א, 29/08/09 15:54

    אוכל עם געגוע

  • 2.

    טעות בידך. גרגרים קטנים הם היותר טעימים. זן הדס או בולגרי

    מקצוען חומוס, 29/08/09 11:53

    תוסיפו אבקת סודה לשתיה למי הבישול, יצא לכם עוד יותר טעים.

    • למה טעות? זה עניין של טעם (ל''ת)

      טלי, 29/08/09 15:49

      • גרגרים גדולים הם חסרי טעם ומיועדים להוספה בתבשילים (ל''ת)

        מקצוען חומוס, 29/08/09 19:44

      • זה לא עניין של טעם. זה אבסולוטי.

        שלומי איש החומוס בניכר, 30/08/09 06:52

        קראי כל מתכון חומוס שיושב ברשת ותראי שיש תמימות דעים.
        ולגופו של עניין- גרגרי חומוס גדולים הם בעלי ריכוז נוזלים גבוה יותר ולכן מרוכזים פחות בטעמם. גרגירים גדולים נועדו למרקים או לסלטים (כמו טאבולה).

        לא כל ויכוח ניתן לפתור במשפט ''זה עניין של טעם''. בלתי אפשרי שהכל סוביקטיבי.

  • 1.

    משה

    האם שילוחה היא לא אחות של הגר מפרדס חנה ?, 28/08/09 22:10

    האם שילוחה היא לא אחות של הגר מפרדס חנה ?

    • משה היקר,

      שחר, 30/08/09 18:47

      אין לי אחיות, גם לא בפרדס חנה