• 12.

    פקטין

    יעל, 22/02/15 16:24

    כמה אבקת פקטין צריך לשים על כל חצי ק"ג פרי?

    IP: 84.108.166.72

  • 11.

    ריבת תותים עם גוף

    הגן הנעלם, 10/09/09 06:34

    ציפי תקשיבי
    בריבת התותים שלך יש המון מיים. לא כי את הוספת אלא כי המגדלים הוסיפו ממש לפני המכירה. למה? כדי שהפרי ישקול יותר. הם מרוויחים ואת מפסידה.
    לכן עלייך לאדות את התותים ללא נוזלים בסיר על אש בינונית לרבע שעה ולסנן. עכשיו קיבלת תותים שהפרישו נוזלים מיותרים ותוכלי להכין מהם ריבה כרגיל. מן הנוזלים האדומים תכיני סירופ אדום. פשוט תוסיפי לכל כוס מי תות שליש כוס סוכר ובשלי עד רתיחה.

    IP: 79.181.53.115דווח על תגובה זו

    • ריבת תותים

      ציפי בן אמיתי, 01/10/09 10:24

      תודה על התשובה-האם לאדות את התותים ללא הנוזלים עם הסוכר או בלי?

      IP: 62.219.145.76 דווח על תגובה זו

  • 10.

    חיי מדף...

    צפונית18, 27/08/09 21:53

    אני עושה ריבות מכל מיני פירות. ניסיתי יחס של 1 קג' פרי ל-3/4 קג' סוכר אבל הריבה לא מחזיקה הרבה זמן, העלת עובש אחרי 3 שבועות. אנו לא אוכלים הרבה ריבה לכן חשוב לי שחיי המדף שלה יאריכו כמה שיותר. יש לי ריבות בנות מספר שנים ועדיין מעולות! לא מאמינה בכמות כל כך קטנה של סוכר. זה כבר לא ריבה בכלל. ואם בנוסף היא ''חיה'' רק שבועיים, מה הטעם?
    האיכות לעומת הכמות...

    IP: 93.173.104.189דווח על תגובה זו

  • 9.

    כתבה מצויינת!

    דוד, 27/08/09 19:59

    תודה רבה!!!

    IP: 95.86.112.132דווח על תגובה זו

  • 8.

    ריבת תות עץ.

    נעם, 27/08/09 18:24

    אני עושה ריבת תות עץ (העץ של התולעי משי)
    חצי קילו תות + קצת פחות משתי כוסות סוכר.
    שעתיים שלוש במקרר מכוסה - מתחיל לצאת מיץ
    ואז מבשלים עם תפוח חמוץ (כמו שכתוב או חתוך לקוביות קטנות קטנות שכבר לא מוציאים).
    ומצמצמים כי יוצא המון מיץ. הבישול לפחות 30 דקות על אש בינונית (אחרי הרתיחה העדינה).
    אם שמים בצנצנת מעוקרת וסוגרים אותה הרמטית מחזיק גם כמה חודשים טובים במקרר. מרגע פתיחת הצנצנת עדיף לחסל בחודשיים ... למרות שאם יש ילדים בבית זה לא שורד.

    IP: 62.90.32.52דווח על תגובה זו

  • 7.

    את הסוכר שמים לפני ההתחלה, לא בסוף!

    קונפי, 27/08/09 16:53

    חותכים את הפירות ועל כל ק''ג פרי מוסיפים כ-750 עד 800 גרם סוכר.
    מניחים ללילה יחד בקערה ובבוקר, אחרי שהפרי הגיר את מיציו - מבשלים.
    שעה ואפילו שעה וחצי על אש קטנה.

    IP: 212.179.149.150דווח על תגובה זו

  • 6.

    מאמר מטעה. אין ריבה בחצי שעה, אלא אם רוצים אותה נוזלית.

    גבעתיים, 27/08/09 16:21

    חלק מהסוכר הלבן אני מחליפה בסוכר דמררה+חום שנותן לריבה צבע וטעם של דונג, לעולם לא מוסיפה מים, תמיד מוסיפה לימון חתוך ל-8 שאותו אני מוציאה בתום הבישול.
    הריבות שלי הם שם דבר ומחזיקות הרבה הרבה זמן, אני לא יודעת כמה כי הן נאכלות במשך כמה חודשים. היחס בין הסוכר לפרי, 1 ק''ג פרי + 750 גרם סוכר.
    תנסו.

    IP: 77.126.69.248דווח על תגובה זו

    • כמה שאת צודקת (ל''ת)

      אזרחית, 27/08/09 20:47


      IP: 89.138.72.13 דווח על תגובה זו

  • 5.

    אין ולא תהיה יותר טובה מריבת ענבים

    חולה על ריבת ענבים, 27/08/09 14:30

    לפני שלושים שנה טעמתי אצל מרוקאית אחת ומאז אני מכורה לטעם ומכינה בעצמי. הריבה הזאת יותר טעימה משוקולד.

    IP: 77.127.229.164דווח על תגובה זו

  • 4.

    יו איך עשיתם לי חשק

    ניגש לעבודה, 27/08/09 14:00

    נראה מושלם!

    IP: 77.126.202.68דווח על תגובה זו

  • 3.

    כל הרעיון זה זמן מדף ארוך

    רמי, 27/08/09 12:48

    ריבה מטרתה שימור הפרי לתקופות שהוא לא זמין
    אז נכון שהיום זה פחות רלוונטי אבל המסורת!!!
    לכן לעשות ריבה שתחזיק שבועיים-שלושה זה לא רציני.

    IP: 62.90.139.184דווח על תגובה זו

  • 2.

    ריבת אננס אדומה

    השף הקטן שעמד במבחן, 27/08/09 10:52

    לוקחים 3-4 אננסים בינונים .מקלפים,פורסים לעיגולים דקים שאותם חוצים לרצועות דקות עד שבסוף מתקבלים מעין צ'יפסים דקיקים ,אליהים מוסיפים כ4 נקטרינות כהות חתוכות לקוביות ,שמים על אש גבוהה,מוסיפים כ1 כוס סוכר אפשר להוסיף קליפת ליים מגוררת ואת המיץ ומרתיחים עד שנראה סמיך מספיק


    וריבת ענבים שחורים סןפר בשלים היא ממש לא בגדר חבל על הזמן רק לא לחצות את הענבים ומתקבלת ריבה בטעם שעל גבול יין עשיר במיוחד

    IP: 77.124.159.34דווח על תגובה זו

    • אני עושה מענבים ירוקים את הריבה (ל''ת)

      חולה על ענבים, 27/08/09 14:32


      IP: 77.127.229.164 דווח על תגובה זו

  • 1.

    ריבת תות שדה

    ציפי, 27/08/09 09:43

    ריבת תות השדה שאני מכינה יוצאת תמיד מאוד מיימית. אני מכינה לפי קילו תות-שלושה רבעים סוכר. ניסיתי לימון,תפוחים,גלעיני משמש-נאדה. מה הפתרון?

    IP: 62.219.145.76דווח על תגובה זו

    • לבשל יותר זמן (ל''ת)

      ריבאית, 27/08/09 13:58


      IP: 77.126.202.68 דווח על תגובה זו

    • לבשל הרבה זמן (ל''ת)

      מ, 27/08/09 14:21


      IP: 79.177.201.241 דווח על תגובה זו

    • הוסיפי אבקת פקטין (ל''ת)

      נולה, 10/05/10 19:20


      IP: 93.172.109.129 דווח על תגובה זו