• 15.

    יותר מהיר ופשוט

    יעל, 22/08/09 19:09

    א. להשרות את הנתח במרינדה לטעמכם בין 12 ל - 48 שעות. אפשר גם לחתוך עם סכין חדה ולהטמין שיני שום בחתכים. אם אין זמן, גם סתם מסאז' טוב של הנתח בתיבול, ללא השריה, יהיה בסדר גמור.
    ב. לחמם תנור לחום גבוה (230-250).
    ג. לסנן מהמרינדה. לרפד תבנית צלייה בנייר אפיה (יותר קל לנקות אחר כך). למקום את הנתח על רשת הצלייה.
    ד. 10-15 דקות בחום גבוה. לאחר מכן להוריד ל - 180-160 ולאפות עוד כחצי שעה.
    **אפשר להרטיב מדי פעם בשאריות המרינדה. ממש לא חייבים.
    **אפשר גם בלי תבנית צלייה, אם אין. יוצא בסדר גמור.
    לתת להתקרר לפני שפורסים דק.
    בתאבון.

    IP: 89.138.184.182דווח על תגובה זו

  • 14.

    בקשר ללוף

    תמילו, 17/08/09 09:28

    לא הבנתי אם מכינים כמו שמכינים את הפסטרמה כמו שכתוב. או שמכינים מרינדה אחרת כמו שמפורט בסעיף הלוף. מה נכון?
    דבר שני
    מה זאת אומרת לעבד עם שאר החומרים.(סעיף 1) איזה חומרים? אילו שרשומים במרינדה?
    בבקשה תבהירו!!!

    IP: 77.126.45.245דווח על תגובה זו

  • 13.

    פעם אחת ולתמיד - פסטרמה זה מבקר!

    שרקוטרי, 16/08/09 11:24

    שילוב של חוקי הכשרות ותקופת הצנע עשו כאן שמות בשוק הבשרים המעובדים.
    וכך קורה שלמרות שהמדינה שלנו היא מתקדמת יחסית מבחינה קולינרית, בכל מה שקשור לבשר מעובד אנחנו עדיין בפיפטיז.
    פסטרמה הודו זה דוחה ונקניקיות עוף זה פאדיחה.
    העליה הרוסית וטיב טעם שיפרו רק במעט את המצב אבל ייקח עוד זמן עד שנגיע למצב סביר.
    מתכונים כמו זה רק עוזרים להנציח את הגועל.

    IP: 80.179.16.144דווח על תגובה זו

  • 12.

    כנסו למתכון

    יואב, 16/08/09 00:34

    לוקחים חזה הודו פורסים דק .לוקחים דבש ומורחים על הפרוסות מעט מלח ותבלינים לפי הטעם לילדים טיפונת תבלינים אבל ממש טיפונת שלא יורגש הטעם אלה רק שיתן גוון לדוגמה חרדל ממש ממש מעט .לוקחים מחבט מחממים על אש בינונית מנחים את הפרוסות שתי דקות מכל צד ויש פסטרמה מוכנה בדקות מועטות ופסטרמה טעימה מאוד .אם רוטצים שהפסטרמה תהיה מאוד עסיסית לוקחים את הפרוסות הדקות ושמים בתוך המרינדה לשעה .המרינדה כמובן לידלדים בעקר אבל גם למובגרים על בסיס דבש או סוכר ,ותבלינים או או ירוקים לפי הטעם .שמיר פטרוזיליה או מה שאתם אוהבים .הבישול לפי המתכון הראשון שתיים שלוש מכל צד הדבש מכהה את הפסטרמה וגורם לטעם של מיושן .בהצלחה מתכון פשוט מאוד וקל ומהיר מאוד .

    IP: 85.64.226.119דווח על תגובה זו

  • 11.

    אני מכין לבת שלי פסטרמה בחמש דקות כנסו למתכון (ל''ת)

    יואב, 16/08/09 00:23


    IP: 85.64.226.119דווח על תגובה זו

  • 10.

    אל תשקחו לבדוק את נתח הבשר. הוא כבר מגיע ספוג בתרופות ובכימיקלים.

    ארז, 15/08/09 23:51

    ככה זה בישראל - המערב הפרוע של ענף המזון.

    IP: 132.77.20.196דווח על תגובה זו

  • 9.

    מעשנת = סרטן

    דן, 15/08/09 14:57

    רק לא לשכוח שמעשנת זה תוספת סיכון משמעותית לסרטן ואולי עדיף חומרים משמרים או תנור.

    IP: 62.199.40.247דווח על תגובה זו

  • 8.

    אין לי זמן להכין משהי מתנדבת בתשלום???

    ארז, 15/08/09 13:45

    נא להשאיר מייל ואחזור

    IP: 89.139.28.27דווח על תגובה זו

    • Chauvinist! why Mitnadevet and not a Mitnadev (ל''ת)

      Itzik, 29/08/09 11:28


      IP: 213.21.196.81 דווח על תגובה זו

  • 7.

    תכלס', לאכול חיה מתה

    ניר, 15/08/09 12:17

    נבלה בצלחת,בעיניי,גועל נפש אם חושבים על זה

    IP: 93.173.213.227דווח על תגובה זו

    • זה באמת גועל נפש. (ל''ת)

      Stigmata , 15/08/09 12:56


      IP: 79.182.0.46 דווח על תגובה זו

    • גם למלפפון כואב...

      ברון, 15/08/09 15:06

      העמותה להצלת הירקות הירוקים

      IP: 196.216.52.82 דווח על תגובה זו

    • זה מאוד טעים

      אבי, 22/11/13 12:01

      אין על נבלה הודו במעשנת

      IP: 46.19.80.72 דווח על תגובה זו

    • טופו זה רצח! (ל''ת)

      מיטי, 22/07/15 07:54


      IP: 85.64.135.41 דווח על תגובה זו

  • 6.

    מה שאפשר להכין בבית - כדאי. לוותר על החומרים המשמרים! (ל''ת)

    ממי יאמי, 15/08/09 12:13


    IP: 212.235.119.177דווח על תגובה זו

  • 5.

    כתבה מבולבלת

    דוקטור שקשוקה, 15/08/09 11:48

    קודם הנייר אפייה מעל הנייר כסף ורגע אחרי עוטפים קודם בו ואח''כ בניירות?
    במקום טריקים לא ברורים עם קיסם תכתבו כמה זמן זה אמור לקחת פחות או יותר בתנור.

    IP: 89.138.77.185דווח על תגובה זו

    • לא הבנתי מה הבעיה שלך עם הניירות?

      ענבל, 15/08/09 12:31

      תעשה ערמה של נירות כמו שכתוב כשהעליון הוא ניר אפיה. תניח עליו את הנתח ותעטוף בנייר אפיה. מיד אח''כ בניר הכסף הראשון ואחריו בשני ואחריו בשלישי. דווקא הערימה מקילה על העניין כי לא צריך להרים את הנתח כל הזמן רק להמשיך לעטוף.

      IP: 217.132.98.49 דווח על תגובה זו

  • 4.

    נראה טוב (ל''ת)

    עומר, 15/08/09 11:19


    IP: 93.173.226.132דווח על תגובה זו

  • 3.

    תודה!! (ל''ת)

    תודה, 15/08/09 09:57


    IP: 93.173.154.226דווח על תגובה זו

  • 2.

    איזה סיפור זה

    טרחה רבה מדי, 15/08/09 09:47

    עדיף כבר לקנות את הגרסא עם הכימיקלים בסופר.

    IP: 79.179.54.113דווח על תגובה זו

    • לא כ,כ מסובך - התקף לב זה יותר מסובך! (ל''ת)

      מירי, 15/08/09 12:32


      IP: 217.132.98.49 דווח על תגובה זו

  • 1.

    הרעיון טוב אך הכתיבה מבולבלת ולא מובנת (ל''ת)

    אוד העם, 15/08/09 09:44


    IP: 79.177.135.121דווח על תגובה זו