• 4.

    מדריך? לא ממש (ל''ת)

    דנטריט, 28/06/09 18:23

  • 3.

    לא נשמע שיש עתיד לטיפול הזה (ל''ת)

    שאבי מהעיריה , 27/06/09 18:48

  • 2.

    מסקנות משרד הבריאות לשימושי לייזר דנטלי

    דר סמיילי, 27/06/09 09:22

    המציאות רחוקה מן התיאור, המופיע בפרסומים. רוב טיפולי השיניים המבוצעים בלייזר לא הוכחו כיעילים יותר מן הטיפולים הקודמים, ואפילו ישנם מחקרים, הטוענים, כי הם עלולים לגרום לנזק בחלק מן המקרים. פרופ' מרק ליטנר, יושב ראש המועצה המדעית של הסתדרות רופאי השיניים, יזם לא מכבר הקמת וועדת מומחים מטעם הסתדרות רופאי השיניים בישראל ובראשה פרופ' יאיר שרב, אשר תבחן את נושא השימוש בלייזר ברפואת שיניים.

    מסקנות הוועדה פורסמו לאחרונה והן גם מקובלות על משרד הבריאות:
    1. השימוש בלייזר ברפואת שיניים נכון להיום מגובל למקרים מסוימים בלבד ויש לראות בלייזר ככלי נוסף לכלי רופאי השיניים - בחירת הכלי המתאים למקרה נתונה לשיקול דעתו של הרופא.
    2. רק סוג מסוים של סתימות ניתן לבצע בעזרת לייזר. במקרים בהם קרן הלייזר אינה יכולה להגיע, כמו במקרי עששת הנמצאת בין שיניים, יש צורך לחזור למקדחה הישנה והטובה.
    3. לא בכל המקרים ניתן לבצע טיפול ללא כאבים, ולעיתים נדרש עדיין השימוש בהרדמה מקומית.
    4. רעש מכשיר הלייזר, המזכיר פיצוצים קטנים, יכול להפחיד בדומה לרעש המקדחה.
    5. לא ניתן לבצע סתימות שורש בלייזר. הלייזר יכול לשמש כאמצעי עזר לחיטוי תעלות השורש, אך כשהתעלות מתפצלות, לקרן הלייזר קשה להתמודד עם האתגר, לעומת תמיסות החיטוי שבשימוש כיום.
    6. לא ניתן לבצע השתלות בלייזר.
    7. לא ניתן להחליף סתימות מתכת )אמלגם( בלייזר.
    8. לא ניתן להכין שיניים לכתרים בלייזר.
    9. לא ניתן לעקור שיניים בלייזר.
    10. לא רצוי לבצע ביופסיה בלייזר.
    11. ניתוחי חניכיים באמצעות לייזר שנוי במחלוקת. האקדמיה האמריקאית למחלות חניכיים אף קבעה לאחרונה כי חל איסור בשימוש בלייזר בניתוחי חניכיים, מכיוון שהוא עלול לגרום נזק לחניכיים ולשורשי השן וליצור כיסים ונזק לחיבור שבין רקמת החניכיים והעצם.
    12. הלבנת שיניים - הלייזר אינו מלבין שיניים , אלא משמש כזרז לחומר המלבין. מכיוון שהפעולה מבוצעת בישיבה טיפולית אחת ריכוז החומר המלבין גבוה פי כמה מריכוז אותו חומר מלבין בשיטת ההלבנה הביתית. אם החומר בא במגע עם החניכים הוא עלול לגרום לנזק ולכן בהלבנה באמצעות לייזר יש צורך במשנה זהירות. אין יתרון מבחינת תוצאות הטיפול בין ההלבנה בעזרת לייזר לבין ההלבנה בשיטה הביתית מלבד משך הטיפול.

  • 1.

    זו לא כתבה, זו רשימת מכולת.

    ריבקי , 26/06/09 09:36

    מה עם יתרונות וחסרונות של כל טיפול?
    מה הסיכונים לעומת סיכונים של הטיפולים האחרים?
    מהן האפשרויות לטיפול דרך קופות החולים?
    היכן אפשר לטפל פרט לחברה המפרסמת?
    (או שאולי זו בכלל לא כתבה אלא רק פרסומת אחת גדולה?)