והנה תשובות ישירות לשאלות המשנה שלך, עליהן לא עניתי במפורט:
א. כיצד למדוד את 'אברהם אבינו', "שובר הכלים" (תרתי משמע) ויוצר "אורתודוקסיה חדשה"?
ובכן, דע שאין דבר כזה "אורתודוקסיה חדשה", לא באמת, משום שכל אורתודוקסיה אותנטית מכוונת כאמור לאותה מטרה, אותה היא מסבירה ומנמקת ראשית כל, כפי שטענתי, מבחינה פילוסופית, ואז, ממציאה – וכאן אכן יש תמיד מישום חידוש מסוים, ביחס לפרקטיקות אורתודוקסיות ישנות יותר, שכבר קיימות לשימוש בעולם – כלים העשויים להביא את השוחר הרוחני אל מימוש אותה הבנה (מימוש הפילוסופיה בה דובר), מעל ומעבר לרמה הפיסית-רגשית-מנטאלית (הרמה דרכה קלט עד כה, באופן ראשוני, הן את העובדות, הן את הצורך לממש אותן בצורה החורגת מכל דבר שחווה מעולם), מימוש שנהוג לכנות בשמות: "הארה", "נירוונה", "מוקשה", "יוניו-מיסטיקה", "תיאוזיס", "אל-פאנה", העפלה אל "הר-ה'", ועוד... חידוש זה, כאשר הוא מכנס בידי אדם שבעצמו הגשים את העניין עליו הוא מדבר, הופך באופן מיידי ל"אורתודוקסי", וכך נפתרת הבעיה שהצגת. כזהו המקרה של אברהם אבינו, כמובן, שלא רק שיצר "חידוש" – שכאמור, לעולם אינו כזה: איך יכול להיות חידוש לגבי האמת? לא, חידוש, אם כבר, ייתכן רק לגבי האמצעים להשגתה – ו"אורתודוקסיה", אלא יצר זרם דתי (של שלוש דתות גדולות, כולל נספחים) ענקי: המונותיאיזם המערבי.
ב. כיצד אדם שאינו מוגשם יכול למדוד אם החידוש שהכניס הוא אמת או התחזות?
תשובה לשאלה זו מובלעת בדברי הקודמים, המפרטים כיצד נוצרים במסורת המכוונת להגשמה עצמית חידושים כשרים (אלה שניתן לכנות "אורתודוקסיים"), ומה יהיו חידושים מטעים, מסלפים ומסוכנים ("הטרודוקסיים"). עיקר העיקרים הוא שוב, מידת האותנטיות של המחדש. אם הוא עצמו מורה מוגשם, לעולם לא תהיה בעיה עם חידושיו. אגב, גם אם אדם כזה יחזור מילה במילה על הפרקטיקות הישנות, הן יישמעו תמיד כמו "חידוש" שנאמר בפעם הראשונה, והרי לך עוד מאפיין של מורה אותנטי!
ג. האם ההגשמה העצמית היחידה היא נרוונה?
כן, אם תקרא לזה "נירוונה" או באחד השמות האחרים שציינתי, או לא תקרא לזה כלל בשם (כי האבסולוטי לא יכול להיות מוגבל ותחום בשום הגדרה מילולית, כפי שמעיד עליו ה"שם" שניתן לו ביהדות, המורכב מאותיות א.ה.ו.י שאין להן ביטוי מילולי ומציינות רק "נוכחות" שמעבר למישור הפיסי, ז"א הוויה טהורה), ההגעה למצב האנושי-אלוהי האולטימטיבי היא ה"הגשמה העצמית" היחידה הראויה לשמה. בעייתי קצת, עם זאת, לדבר בהקשר זה על "הגשמה", משום שלטענת כל מי שהגיע לשם אי פעם, מצב זה הוא טבעו האמיתי, הראשוני, של האדם, עוד בטרם יצא לדרך לעבר "הגשמתו", לה הוא זקוק בכל זאת, ושתיראה לו ותתיפס על ידיו כמשהו "חדש" ו"שונה", כל עוד הוא שבוי בעולם החומר ונאבק בהיצמדויותיו לגופו הפיסי, לרגשותיו, ולתפיסותיו השכליות (ל-מיינד שלו).
בברכת הגשמה!