• 17.

    סלט ביצים אם ציבלך

    ארד יצחק, 16/08/09 00:24

    שלום לך שרי אטמול מאד היתרגשתי בתתוכנית אם רינו צרור היזכרת לי את אמי ז''ל שהיתה מכינה את הסלט המוזכר ואני עדיין מנסה לשחזר ולא יודע אייך אולי תעזרי לי בשחזור הטעם המיוחד שהייה על שולחן השבת ושאף פעם לא נישאר לשבת כלום [חוסל בשישי אם החלה הטרייה]

    vojia@walla.com

  • 16.

    עוד שיר הלל לעזרא קדם השף הדגול. ובשבוע הבא - איך לא: אודה לרפי כהן (ל''ת)

    נמאס כבר לגמרי, 10/05/09 12:02

  • 15.

    הטור הבא:איך להכין ביצה קשה

    השף המכשף, 10/05/09 08:02

    למי שצלח את הטור (המשמים הזה,למרות שלא קראתי את כולו.מודה נשברתי משעמום) צפוי בשבוע הבא טור על נפלאות הביצה קשה כולל מתכון איך להכין זאת.
    בהמשך,למתקדמים,יהיה איך מכינים תה

  • 14.

    *****************

    ערבי, 10/05/09 01:14

    אומרים סלט ישראלי ואחר כך שואלים מה זה סומאק!!!!!!!!
    זה סלט ערבי פלסטיני 100% ולשאלת הסומק לך לעיר ערביה עתיקה ותמצוא את הסומאק.
    בתיאבון!!

    • הסלט הזה היה קיים הרבה לפני שה''עם הפלסטיני'' נולד... (ל''ת)

      צר לי לאכזב אותך, 10/05/09 08:26

  • 13.

    מה זה סומאק??? (ל''ת)

    SkySoul , 10/05/09 00:20

    • זה תבלין שמוסיף חמיצות, אז מי שרגיש לחמיצות לא טוב לו. (ל''ת)

      זה סומק בעברית., 10/05/09 01:41

  • 12.

    Israeli??

    Yaron, 09/05/09 22:37

    So why do they call it Arab salad in restaurants in Israel?

  • 11.

    בכל העולם מכירים את ה- israeli salad (ל''ת)

    realistic one , 09/05/09 21:27

  • 10.

    זה סלט יווני מותק (ל''ת)

    סבזי , 09/05/09 20:14

    • קיש קיש. בזזז. (ל''ת)

      5 מקשקש כרגיל., 10/05/09 01:39

  • 9.

    כל הכבוד לך על ההבחנה! סלט זה באמת הנישה שלנו. (ל''ת)

    גל-יה , 09/05/09 19:47

  • 8.

    סלט מיוחד בצל ועגבניות

    אבנר , 09/05/09 19:45

    סלט מיוחד אפשר לאכול הרבה בצל בלי להרגיש בטע של בצל ונהנים סלט אבנר .
    חותכים 4 -6 בצל בגדול לחתיכות מפרורים אותם לתוך קערה מוסיפים הרבה מלח ןמשאירים אותם בצד .
    חותכים 10 עגבניות לחצים למגרדים אותם עד לכליפה מוסיפים לימון חמוץ לתוך הקערה ולא סחוט כמו שחוכים עגבניות , חותכים כמות פטרזליה מוסיפים פלפל חריף לפי הטעם .
    אפשר להוסים גם כמה שני שום למי שאוהב .
    לאחר כחצי שעה חוזרים לבצל עם המלח בנתיים הבצל רך סוחטים את הבצל עד שמתקבל בצל כמעט יבש ממים מוסיפים לתוך הקערה מערבבים את הכל משאירים כמה דקות אוכלים בתאבון .

  • 7.

    אולי תעשו כתבה על חביתה?זה ממש ישראלי

    ג'וקר פייס , 09/05/09 19:05

    חחחחחחחחחחח איזה כתב עלוב
    אה ואגב נראה לי שקוראים לסלט "סלט ערבי" כדאי שתכניס את זה למילון הזול שלך

    • גם חומוס מוזכר במגילת רות בתנ''ך. כואב לך. (ל''ת)

      2 קנאי וגזען., 10/05/09 01:42

    • אייל שני כתב פעם טור שלם 2 עמודים

      123, 10/05/09 13:07

      על איך עושים חביתה.
      הטור הראשון שלו ושל מירי חנוך במוסף הארץ

  • 6.

    נו באמת

    TLV, 09/05/09 19:00

    אומנם הגירסאות של מאכלים שונים בארץ הן מצויינות, אך לא המצאנו כלום - אתם חושבים שהיוונים והקפריסאים לא יודעים לעשות סלט מדהים עם זיתים גבינה בולגרית ועגבניות?!?!

  • 5.

    שטויות. הכי ישראלי זה לתת 1800 שקל לחודש לנכים ולזקנים כדי ''לחיות''. (ל''ת)

    רעמסס, 09/05/09 18:52

  • 4.

    תשכחו מכל מה שמספרים לכם מופלצי רמא''ג!

    UM FATTMA, 09/05/09 18:43

    דבר ראשון אתם יודעים מה זה ''חארטה'' בעברית הביטוי קיבל משמעות של סיפורי בדים, של בדיה, שקר, בלוף. זה בדיוק המובן ''המושאל'' יענו ה-''פיגוראטיבי'' של המילה הזאת בערבית''(خرطة). אבל מקור המשמעות המילולית היום יומית של הביטוי היא דייסת ירקות ושאריות מזון ''קצוצים דק דק'' (כלשון כתבות ה-פיינשמכריות המופלצות) להבסת האווזים והברווזים במשק הערבי. מכאן הבוז והסלידה של ערבים גאים ואמיטיים ממה שהיהודים מכנים ''סלט ערבי''.
    סלט ערבי אמיתי מורכב מפלחים של עגבניות, בצל לבן, צנון וכיו''ב בתיבול עלעלי עשבי תיבול (לא קצוצים חלילה!), מיץ לימון טרי ושמן זית. וזהו. לפעמים מוסיפי נתחי פיתה קלויה לספיגת הרטבים. במקום להסתמך על כתבוץ האוכל תלכו לללמוד אורחות חיים באהלי קידר!

  • 3.

    לא מוזר - גזלתם את האדמות של הערבים וקראתם לזה אדמה ישראלית

    רפי, 09/05/09 18:09

    אז יאללה קחו גם את הסלט והחומוס וגם את הפלאפל

  • 2.

    מצ''ב המתכון המעולה בעולם, קראו והפנימו:

    אלוף הסלט, 09/05/09 17:35

    1 עגבניה - קוביות קטנות
    2 מלפפון - קוביות קטנות
    1 מקל סלרי אמריקאי - פרוס לפרוסות דקות
    1/2 אבוקדו בינוני - קוביות קטנות
    2-3 צנוניות קטנות - פרוסות לפרוסות דקות
    1/2 בצל קטן בינוני - קצוץ דק
    1/2 לימון סחוט
    כף שמן זית
    מלח, פלפל
    אח.... כמה שזה טעים

  • 1.

    אוי איזה שטויות. סלט שלוקח יותר מ-5 דקות להכין זה סתם פלצנות!

    ענבל, 09/05/09 10:45

    אם צריך לשמור על פשטות אז למה לסבך.
    המשתתפים: קרש, סכין, קערה, ירקות. הבסיס הוא מלפפון ועגבניה. התוספות הן מה שיש לכם בבית: בצל: סגול/ירוק/לבן, זייתים, אבוקדו, נענע, פטרוזיליה. תיבול:שמן זית, מלח, פלפל וקצת לימון.הגודל של החיתוך לפי הטעם וגם התיבול. די! מוכן.
    התגובה היא בשביל שרי שהפיקה פה טור של סלט ירקות לפלצנים. אוף- כמה הסברים לסלט אחד.

    • מילים בסלע (ל''ת)

      אפי, 09/05/09 12:47

    • אם חיפשת את הסלט שאת עושה תמיד בבית

      קצת כבוד לרומנטיקה, 09/05/09 15:34

      למה לקרוא. תני כבוד לסיפור, להרגשה, לכל מה שעבר כאן. המתכון בסוף הוא רק התירוץ

    • אנחנו לא מהממהרים....

      רחלה, 09/05/09 18:27

      לדעתי שרי מנסה להיות בסדר עם כל הצמחונים והלא צמחונים שהרבה פעמים הזדעזעו מהתלהבות שלה בנושא אכילת בשר ובישוליו.
      יש לעודד אותה על כך שהיא מנסה להביא לנו אוכל שלא כולל הריגת חיות.
      וחוצמזה, אל תשכחי ששרי היא כותבת על זכרונות שקשורים באוכל, ולכך יש צורך ביותר מילים מסתם די, מוכן!
      אז תגובתך נכונה היא אבל לא בקונטקסט הזה.
      את תכיני את הסלט שלך בפשטות, ואנחנו נקרא את מילותיה ונהנה.

    • It is dificult to make an Israeli salad

      Talzukera , 09/05/09 19:46

      Believe it or not , but making a true Israeli salad it sometimes a miss!! if you lived outside Israel once you could understand. ion impassible

    • בסה''כ נכון חוץ מהמלח

      יאיר, 10/05/09 09:45

      אכן כתבה לפלצניות הרי כולה סלט גם לזה צריך מתכון!?
      וההצעה של ענבל נכונה למעט המלח שממש לא נחוץ הרי הוא קיים כבר בכל רכיב, חסר לך טעם ממה תוסיפי עוד לימון ואל תהרסי הכול כמו הישראלים עם מלח.