• 13.

    מתכון לעוגת אגוזים ומוס שוקולד תפוזים מהעבר הרחוק

    ronit537, 14/04/11 02:02

    אודטה פירסמה פעם מתכון לעוגה לפסח מדהימה. אני לא יודעת מי הקונדיטור אבל זה היה נהדר ואני איבדתי את המתכון, לצערי כי רב. האם ניתן לפרסם את המתכון שוב. בבקשה

  • 12.

    אודטה

    תמר, 26/04/09 12:11

    פשוט כאב לב אישה בלי מזל שהתיה רק בריאה וסבלנית ולפקוח עיניים בהמשך

  • 11.

    הכנתי את ''המטבוחה האלוהית''. יצא מר לתפארת!

    בשלנית חובבת, 17/04/09 20:52

    איך אומרים? ''הרבה חול ואין מה לאכול''
    בדיעבד, זה ממש נכון לגבי המתכונים של אודטה וביחוד המתכון הזה...
    הכנתי ב-דיוק לפי ההוראות ועכשיו, אחרי כמעט שעתיים (!) המטבוחה עוד לא מוכנה, כשאודטה טענה שהיא אמורה להיות מוכנה כעבור שעה.
    מלבד זאת, היא מרה להפליא ולמרות המלח שהוספתי - היא נשארת במריותה.
    חבל על כמות הפלפלים והעגבניות והעבודה שהשקעתי בדבר הזה.
    למדתי את הלקח ולהבא אקח את המתכונים של אודטה בערבון מוגבל

    • לא מאמינה לך בכלל

      גם בשלנית, 18/04/09 06:21

      כנראה שהחומרים שהשתמשת בהם לא היו טריים או מסוג לא טוב. את מבזה את עצמך ולא את אודטה. מנסיוני כל מה שאודטה ממליצה זה בדוק ועשוי היטב.
      את צריכה לבדוק מה לא היה בסדר אצלך, או.... את צריכה להפסיק להמציא שטויות והטעיות.

      • חסרים תבלינים והרבה...

        היא צודקת, 23/05/09 14:29

        בטוח מרגרט לא נתנה המרשם האמיתי ואודטה התמימה קנתה..
        נראה לך מטבוחה בלי פפפריקה מתוקה..חריפה..מרק עוף..טיפה..ואפילו סוכר.

        לזו שניסתה...מאמינה לך..אבל ככה לומדים..
        למה לא עשית חצי כמות?היא נתנה כמות למסעדה..
        תמיד בפעם הראשונה לא יוצא אז היית צריכה לעשות חצי.
        בת דודה שלי עושה המטבוחה הכי טובה בעולם!!!
        והיא כולה בת 33...אבל בשלנית אדירה ..
        הכל זה תבלינים ופשטות..

  • 10.

    לפני כמה שנים מישהו הזמין אותי לארוחה אצל מרגרט תייר,

    ראו הוזהרתם, 11/04/09 16:32

    הזמנו שני סלטים קטנים שתי מנות סרדינים ממולאים ושתי כוסות יין, למרות שהזהרתי אותו הדייט שלי שיחק אותה לארג' ולא שאל למחיר המנות.

    האוכל היה בסדר, האורז עם האצות היה חריף מידי ובלתי אכיל, כשהגיע החשבון ע''ס כ400 ש''ח יכלתי להרגיש בקלות שהוא כמעט נחנק,

    דייט שני כבר לא היה

  • 9.

    הקנאים הסיסטמטים יקבלו שכרם בסופו של דבר.

    הראל, 11/04/09 14:07

    כל המשמיצים, קנאים, קמצנים למינהם, אתם תקבלו את עונשכם בסופו של דבר. זה תמיד קל להשמיץ במיוחד הישראלים הטיפוסיים, אין פלא שלא סובלים אותנו בעולם.

    לגבי מרגרט תייר, אוכל גורמה עם טעמים מדהימים כל מנה שיוצאת מהמטבח שלה ראוייה לשבח.רק מביני האוכל יודעים להעריך את המטעמים שמרגרט ממציאה.מרגרט תייר הינה מקור להעתקה של בעלי המסעדות. נכון שיש כיסאות פלסטיק אז אלו שמחפשים מסעדה לפי מראה חיצוני אני מרחם עליהם, לגבי הניקיון, המקום נקי ביותר הלוואי על כל המסעדות נקיון כמו אצל תייר. אז אנא לא לבלבל את המוח.
    ואודטה אין כמוך.

  • 8.

    גודל הסיר קשור לטעם? אין גבול לשטויות? (ל''ת)

    גילי, 10/04/09 22:34

    • אכן אין גבול (ל''ת)

      אף פעם לא היה, 11/04/09 00:17

    • אין גבול (ל''ת)

      ואף פעם לא היה, 11/04/09 00:21

    • כן זה קשור!

      שפית, 11/04/09 02:37

      כל שינוי בשיטת הבישול או בחיתוך הירק משנה את הטעם של התבשיל.

      • גודל הסיר זה לא שיטת בישול!! ברור שאידוי שונה מטיגון

        מופלטה, 11/04/09 22:03

        אבל לכתוב שמטבוחה מצליחה רק בגודל סיר מסויים נשמע לי שטויות במיץ. ועוד רק סולתם...נו באמת. אתם תקועים בשנות ה-70. יש היו סירים פי אלף יותר טובים ואני לא אציין שמות...

        • קצת השכלה....

          שפית, 12/04/09 10:08

          קחי לדוגמא בישולים מרוקאים שנעשים בכלי חרס, והסיבה לכך היא שכלי חרס יכולים לשמור על הנוזלים יותר טוב מכל כלי אחר ולכן אין צורך בהוספת שומנים לריכוך הבשר אן הירקות. וזה משפיע על הטעם.

          אם את מבשלת עבגניות (שיש בהן מידת חומציות גבוהה יחסית) בכלי מתכת כבדה CAST IRON SKILLET
          העגבניות יספגו לתוכן כמות מסויימת של ברזל שהגוף בעצם זקוק לה. וכמובן שיש דבר כזה יותר מידי בנושא הברזל. וגם כלי מתכת זה מפזר את החום בצורה שווה ולכן התבשיל נשמר בחום קבוע שמרכז את הטעמים מבלי לשרוף את התחתית.

          נעבור לסיר לחץ שבכלל נותן לנו טעם מרוכז - או לא, תלוי במידת הנוזלים.

          ומחבת טפלון בכלל נחוץ לקרפים וחביתיות. הטעם והטקסטורה יתקבלו אחרת במחבת אחרת.
          ואל תשכחי את סירי הנחושת. להם יש היסטוריה של 500 שנים והם כן משנים את הטעם והמרקם.


          בקיצור הרבה שפים ובשלנים מקפידים שלפחות הסירים שלהם יהיו בעלי תחתית עבה. זה לא שורף את התבשיל ונותן לאוכל טעם מרוכז ואלוהי (ממש כמו שאודטה ציינה). לבישולי פסטה עם הרבה מים, זה פחות חשוב.

          • למה את לא מקשיבה? גודל הסיר קשור לטעם???

            מופלטה, 12/04/09 13:10

            ברור שיש הבדל בין סיר חרס לסיר ברזל וכו'. אבל אודטה מציינת גודל של סיר מסויים. מה זה קשור?

            • כן זה קשור

              שפית, 12/04/09 18:06

              כשיש פחות מקום בסיר הטעם ''מצטמצם'' במהירות יחסית גבוהה יותר ולכן את רואה במסעדות מחבתות אישיות קטנות - אחד לכל צלחת. כי ברגע שהסועדים יושבים הטבח צריך להיות מוכן עם הרטבים כאילו שבושלו שעות. האפשרות היחידה שלה או שלו זה להשתמש בכלי בעל נפח קטן.
              בבית, אני גם משתמשת בכלי מתכת קטן כדי להכין רטבים מצוצמצים בזמן קצר.
              תביני, כשהכלי קצר יחסית (לא עמוק), והתחתית עבה, והקוטר לא גדול מידי - תחשבי על מחבת קטן וסולידי - התוצאה היא מרשימה לא רק בגלל הזמן הקצר שלקח לבשל אלא גם בטעמים המרוכזים שהצלחת להשיג. מנסיון, זה עניין של עובי בתחתית, קוטר הסיר, וגובהו גם כן, שעושים את העבודה אחרת.

  • 7.

    רואים שאף פעם לא עשית ספונג'ה.טדאאם שלך זה היבלות שלי. (ל''ת)

    מסעודה, 10/04/09 22:24

  • 6.

    אודטה אכן נראית חושנית בתמונה

    כה לחי!, 10/04/09 18:23

    משהו משהו.

  • 5.

    התשלום הוא לפי כמות השטויות?

    אבי, 10/04/09 17:49

    אני מבין שמשלמים לכותבים (עיתונאים, אעלק)לפי כמות המילים שהם כותבים אבל כנראה שהגברת הנכבדה מתוגמלת לפי כמות השטויות שהיא מצליחה למרוח על הנייר. אם זה אכן כך, אין לי ספק שהיא משתכרת יפה.ודרך אגב, את יחסי הציבור (הלא מוצדקים, דרך אגב) למרגרט תייר אפשר לעשות בצורה קצת יותר מעודנת ופחות בוטה.

    • הפוסל, אכן, פוסל במומו

      לא מסכימה איתך, 10/04/09 22:28

      אני מתביישת במגיבים שכמוך. באופן מאוד חיצוני אתה נותן רושם של אחד שמגיב באופן ראציונאלי, אבל כשמסתכלים קרוב בטקסט מריחים את הרעל שלך וזה מסריח, אדון.

  • 4.

    אודטה, אודטה, אודטה

    Avi Ecuador, 10/04/09 17:45

    מתוקה וחושנית כמו מופלטה...

    ממעריץ מספר אחד שלך,
    אבי איש אקוודור

  • 3.

    לא נמאס כבר מהיחצנות למרגרט תייר? מי שאכל פעם במסעדה הזאת לא יחזור

    שולחנות פלסטיק, חתולים, טינופת ומחירים בשמיים, 10/04/09 17:13

    והאוכל רחוק מאוד מאלוהי.

    • שטויות במיץ, אוכל מדהים, עם איכויות יוצאות מן הכלל

      אודיר, 10/04/09 21:06

      אין כמו מרגרטה על הים
      והסלטים... שאין בשום מקום..
      והצחוק שלה
      אוכל משובח, חגיגה של טעמים.

      אני מכורה.

      • על זה נאמר פריירים לא מתים, הם רק מתחלפים. (ל''ת)

        שיהיה לך בתיאבון, 11/04/09 00:16

      • למר אדיר.............

        לילך, 13/10/11 02:12

        כשיושבים במסעדה משלמים גם על המיקום, האווירה, התפאורה וכו.
        לקחת מחירים של מסעדת יוקרה פלוס ומנגד לשבת על כסאות מפלאסטיק, זו חוצפה.
        ושנית, לקחת הון על מנות שעשויות מחומרי גלם זולים זו גם חוצפה.
        מרגרט שלחמה עם הפנתרים על צדק ושיוויון, לא נראה לי מרחמת על כיסו של האזרח.
        מזל שמסעדה זו אופציה וטוב שכך

  • 2.

    לא הבנתי את עניין הסמרטוט, בשביל זה יש וידאו, או בינתיים אטב כביסה (ל''ת)

    מיצי, 10/04/09 13:41

  • 1.

    תופסים עם אטב כבסה וזהו, בלי כל החרטה הזו ! (ל''ת)

    הכי פשוט !, 10/04/09 10:11

    • אוניברסיטה,,עבור הרכבת הסמרטוט

      נעמה, 23/05/09 19:05

      על המקל,,,מסובך לי
      יותר קל לעשות ספונז,ה