• 10.

    ממש לא זקוקים לאישור שלכם לאוכל שלנו

    אבי, 07/04/09 22:28

    אני רוצה לקוות שאני מייצג הרבה אשכנזים גאים. גאים במורשת שלהם, במנהגים שלהם ובין היתר גם באוכל שלהם. לא אני ואני מקווה שגם רבים אחרים לא זקוקים ל''אישור'' של מזרחי כזה או אחר לאוכל שאנו אוהבים ואוכלים. תאכלו לכם את האוכל שלכם (שלא הייתי מכניס לפה גם במקרי חירום, אבל מעולם לא כיניתי אותו בכינויי גנאי), תמשיכו במנהגי התרבות שלכם ותהיו בריאים. זה בסך הכל מעיד עליכם הרבה יותר ביעילות מאשר אילו אנו היינו עושים זאת.

  • 9.

    מי שלא אוהב גפילטע פיש שלחו אותו לזבאללו

    העיט, 07/04/09 12:34

    המכונה סבארו יעני איטלקית בפועל לבנטינית
    והוא יאהב כל דבר וגם גפילטע פיש לבנים

  • 8.

    דג לבן..

    jungo, 07/04/09 10:31

    מה כל ההשמצה הזו מסביב לזה שהגפילטע לבן? מה? כשאתם אוכלים פורל או דניס או כל דג אחר הבשר שלו אדום? דג זה לבן.

  • 7.

    מזעזע- אין דרך שזה יראה ראוי למאכל.

    מים שקטים, 07/04/09 09:15

    והטעם עוד הרבה יותר גרוע מן המראה

  • 6.

    אין מטחנת בשר

    נורה, 07/04/09 02:19

    כיצד טוחנים את דג הקרפיון אם אין מטחנת בשר?

    היש מי אשר ייעץ?

    • מבקשים ממוכר הדגים שיעשה זאת. אין דרך אחרת (ל''ת)

      דייגת, 07/04/09 10:13

  • 5.

    גפילטע אמיתי הוא המאכל הטעים ביותר

    אלכס, 06/04/09 23:39

    זהו זיכרון ילדות
    אני מטורף על גפילטע פיש וקניידלאך אמיתיים מוכנים על ידי סבתות שלנו ממזרח אירופה, אין דבר יותר טעים מזה הצנצנות העלובות טעימות אבל הן כלום לעומת הדבר האמיתי

  • 4.

    גם לי יש מתכון לגפילטע פיש...

    גולן, 06/04/09 23:04

    קחו דג קרפיון טחון, תוסיפו חב' קוזברה קצוצה, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון ופפריקה.

    תערבבו היטב.

    תבשלו בסיר עם מים, שתי כפות גדושות רסק עגבניות ושלוש שיני שום.

    אולי זה לא לבן, אולי זה לא אשכנזי, אבל זה טעים...

  • 3.

    כמה גסות, כמה טפשות

    פרידמנית מתה, 06/04/09 22:33

    יש אנשים, בני אדם,לא רק אשכנזים,שאוהבים את המאכל הזה, בעיקר בצורתו הקלאסית.המקללים מבזים רק את עצמם.

  • 2.

    עוד הוכחה לכוחה של התקשורת האשכנזית

    יגאל, 06/04/09 20:57

    כמה כבר אנששים בארץ אוכלים את הדרייק הזה?באמת כמה? אחוז קטנטן שמיוצג על ידי אותם אנשים בתקשורת וכותבי כתבות אילו וגם מצנזרי הכתבות:).
    לא מתייחסים ולא רואים בעיניים את שאר יהדות (הרוב המוחלט) ספרד.
    כל שנה אותו דבר ''מה עם הקניידלך???'' (לדעתי יש לומר קניילדלחרא אבל לא משנה שיחנקו עם זה
    אם יש לכם אומץ פרסמו את זה....

    • יש הבדל בין לרצות שייצגו אותך

      המגיב הידוע, 06/04/09 23:14

      ובין להעליב עדות אחרות ולהתבטא בגסות. אתה צריך ללמוד להתבטא.

    • איזה גזענות וגסות רוח, כל הכבוד

      אשכנזי, 07/04/09 00:33

      באמת

    • תתפלא כמה אנשים אוהבים את ה ''חרא'' הזה

      שמוליק, 07/04/09 07:18

      לדעתי, הרבה יותר מאשר את החריימה או כל מתכון דגים חריף אחר.

  • 1.

    יש להודות אוכל אשכנזי הוא אוכל עני ונחות

    בן כילאיים, 06/04/09 19:24

    גפילטע זו זוועה קוליניארית שמורכבת מדג מגעיל ורירי שאינו ראוי למאכל אדם וברוב המדינות נמכר בגרושים. הטעם זוועתי ואים לא מטביעים את זה בכפות של חזרת חריפה אי אפשר היה לאכול שני ביסים.

    • מדוע אתה חושב שזו זוועה קולינרית ?

      שמוליק, 07/04/09 07:20

      האם אוכל חריף או אוכל שמנוני מאוד או בצקי כמו שיש בעדות המזרח טעים יותר? לא לטעמי.