• 24.

    הלחם מתפורר

    גיורא, 28/12/15 10:32

    מכין לחם שיפון 70% שיפון 30% קמח לבן. תופח יפה נאפה יפה אבל בזמן החיתוך מתפורר לגמרי ולא ניתן להשתמש\\לאכול.

    מה הסיבה יכולה להיות?

    תודה מראש
    blumberg,giora@gmail.com

    IP: 197.156.97.102

  • 23.

    הלחם למתחילים מומלץ מאוד, את השאר לא ניסיתי. (ל''ת)

    הבןבן, 08/10/13 11:21


    IP: 84.78.180.88דווח על תגובה זו

  • 22.

    אבנר היקר! מה עם מתכון ללחם פרמזן האגדי שלך?!??

    בדוי, 12/05/13 16:14

    לפני הרבה שנים הייתה מסעדת בשם ״דה לוקה״
    ומאפייה של אבנר בתוך המסעדה.
    איזה לחמים.. הבריאות האגדי, הכפרי 2 קילו הקלאסי!
    הלחם עגבניות שנתת פה בכתה גם כיכב.
    אבל הלחם פרמזן שלך היה משוגע לגמרי!
    תן את המתכון!

    IP: 46.117.172.248

  • 21.

    גרעינים

    סמי, 13/08/12 17:19

    המרשמים מעולים.
    איך מצפים את הלחם בגרעינים כך שהם יידבקו ללחם בזמן האפיה?

    IP: 79.181.225.127דווח על תגובה זו

    • קח מגבת תרטיב אותה תניח את הככר במרכז וללפף.

      ששש, 12/05/13 16:08

      אח״כ תפזר או שתשכיב את הככר בתוך קערת עם שומשום וכו

      IP: 46.117.172.248 דווח על תגובה זו

  • 20.

    חלה

    ברוך זיו, 13/05/11 13:57

    לאבבר שלום

    בספר לחמים ומאפים ביתיים בעמוד 119 יש מתכון לחלה. מתכון מצויין שמצליח לי עשרות פעמים אבל עם 4.5 כוסות קמח במקום 3.5 המופיעים במתכון. עם 3.5 כוסות הבצק נשאר דביק מאד וקשה לטיפול. כדאי לנסות עם הגדלת הכמות.

    הספר מעולה.

    ברוך זיו

    IP: 109.66.241.175דווח על תגובה זו

  • 19.

    למה הלחם מתפורר ?

    דוד משוורץ, 24/01/11 13:01

    אבנר שלום,
    מאד נהניתי מהכתבה, פשוט נפלא. אני אופה האופה לחם של יונדאי.האם אני יכול ליישם את המתכונים שלך ליונדאי ? למה הלחם שלי מתפורר אחרי האפיה כשאני חותך אותו ?
    כמה גרם זה 300 מיליליטר של מים ? אני פשוט שוקל הכל.
    תודה
    דוד

    IP: 77.124.184.161

  • 18.

    קמח מלא

    נירה, 02/05/10 15:29

    איך ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמחים מלאים ?

    IP: 87.68.244.201דווח על תגובה זו

  • 17.

    ספר לחמים

    איציק, 24/08/09 12:25

    אבנר
    מה שמו של סיפרך (בנושא לחמים) ואיזו הוצאה.

    ניסיתי למצוא את הספר אך הלכתי לאיבוד בחנויות.

    IP: 77.127.46.168דווח על תגובה זו

    • הספר יצא בהוצאת ידיעות ספרים תוכל לרכוש ישירות מהם באתר (ל''ת)

      אבנר, 02/12/09 06:15


      IP: 85.141.246.189 דווח על תגובה זו

  • 16.

    לחם עושים באהבה או לא עושים בכלל...

    אבי אמיתי, 23/06/09 18:43

    שכחת לציין מצרך חשוב במתכונים...
    ראיתי אותך בפעולה, האפייה שלך מהולה בהמון אהבה ותשוקה למקצוע.
    אבנר - מקצוען אמיתי! תודה על המתכונים, תענוג.

    IP: 79.177.61.211דווח על תגובה זו

  • 15.

    גם שאור וגם שמרים?

    יעל, 22/03/09 13:46

    שאור לא אמור לבוא במקום השמרים?

    IP: 194.90.80.25דווח על תגובה זו

    • אפשר גם וגם (ל''ת)

      אבנר, 22/03/09 17:14


      IP: 80.179.91.194 דווח על תגובה זו

  • 14.

    שלחתי לינק לאישתי היקרה- ניראה מה יצא... (ל''ת)

    א.ב. יהושע, 16/03/09 16:17


    IP: 87.68.87.137דווח על תגובה זו

  • 13.

    אבנר יש לי את הספר שלך ומאז אני מצליחה עם אפית לחם

    אורטל, 16/03/09 15:58

    זה זמן שאני רוצה להגיד לך תודה.אני אופה ומקבלת מחמאות וכל המשפחה מרוצה מהתוצרים המתכונים קלים ופשוטים והלחם חלום. ממש תודה.

    IP: 85.250.47.236דווח על תגובה זו

  • 12.

    מניסיון אין צורך במחזור שני של לישה והטפחה! ! לא מבין למה כל המתכונים

    עושים זאת??, 16/03/09 15:24

    אם הלישה הראשונית היא טובה ויסודית ניתן כבר לחלק את הבצק למס' הכיכרות שרוצים, מעצבים לצורה ,מכסים ומטפיחים פעם אחת בלבד!!
    ההטפחה השניה מניסיון תמיד חלשה יותר- לשמרים כבר אין כח.

    IP: 132.77.32.153דווח על תגובה זו

  • 11.

    שמרים יבשים

    מזל, 16/03/09 14:19

    במישה ויש לי שמרים יבשים האם שמים את אותה כמות של השמרים הטריים?

    IP: 80.74.100.58דווח על תגובה זו

    • שמרים יבשים הם שליש מכמות של שמרים טריים (ל''ת)

      אבנר, 16/03/09 17:20


      IP: 80.179.91.194 דווח על תגובה זו

      • שמרים יבשים

        טובי שורק, 29/11/13 08:46

        ידידי שלום
        אנו חברת יש שמרים בע"מ מייצגים את חברת LESAFFRE יצרנית השמרים המובילה בעולם.
        אנו מייבאים ומשווקים בישראל עשרות שנים שמרים יבשים וגם טריים.
        לעקרת הבית, נוח יותר להשתמש בשמרים יבשים היות ואורך החיים הינו שנתיים באריזת ואקום סגורה או חדשים רבים במיכל סגור במקרר.
        זאת לעומת שבועיים עד שלושה לשמרים טריים המאבדים מחוזקם כל יום.
        אין דבר מעצבן יותר מאשר להשקיע שעות עבודה ולבסוף לראות שלא יוצא שום דבר מוצלח.
        בברכת חג חנוכה שמח
        טובי שורק- 088530020 0544333479

        IP: 79.177.174.85 דווח על תגובה זו

  • 10.

    תודה! (ל''ת)

    גוזרת ושומרת, 16/03/09 13:49


    IP: 217.132.45.85דווח על תגובה זו

  • 9.

    ב''פיצה'' בבוגרשוב אופים לחם בטבון (ל''ת)

    מדהים!, 16/03/09 12:53


    IP: 84.228.114.147דווח על תגובה זו

  • 8.

    אחלה כתבה בא לחם ןלחם ןלחם עם חמאה (ל''ת)

    עדי, 16/03/09 12:09


    IP: 79.178.24.69דווח על תגובה זו

  • 7.

    gustavoh@smile.net.il

    Gustavo, 16/03/09 11:58

    Panes

    IP: 134.191.254.39דווח על תגובה זו

  • 6.

    ללא ידע מעשי בכלל.

    מתכון קל שלמדתי לבד.ואישתי מרוצה מאוד והילדים יותר, 16/03/09 10:20

    לפני עשור אפיתי לראשונה ללא מידע מעשי.
    לקחתי ק''ג קמח.20 גרם שמרים מעט מלח מעט סוכר מים בהתאם ללישה אין כמות מדוייקת.
    לשתי במערבל עד להתאמה .תפיחה של שעה .הוצאת הבועות. תפיחה נוספת של שעה .
    יצירת הלחם או הלחמניות חום בתנור 200 מעלות כ 20 עד 25 דקות.טעים מאוד וזול מאוד

    IP: 79.180.124.221דווח על תגובה זו

    • מתכון קל אך לא בריא

      בין, 09/08/10 09:58

      כיף לעיתים לאכול גם לחם מקמח לבן עם שמרים, אבל אם מדובר בלחם בסיס שהמשפחה כולה אוכלת שווה להשקיע בלחם מחמצת עם קמח שיפון או קמח מלא אחר

      IP: 84.229.36.18 דווח על תגובה זו

  • 5.

    משפט שנאמר בכתבה העלה בי תהיה...

    אני שאלה, 16/03/09 09:02

    ''...כל מדינה והלחם שלה, כל חבל ארץ והלחם שלו.''

    איזה לחם מאפיין את ישראל כמדינה? אחיד?

    יופי של מתכונים...ראיתי את לסקין בפעולה בפעם הראשונה, בתכנית שום, פלפל ושמן זית.

    IP: 217.132.192.216דווח על תגובה זו

  • 4.

    מה זה קמח שטיבל? (ל''ת)

    מיקי, 16/03/09 07:22


    IP: 77.124.148.35דווח על תגובה זו

    • שטיבל - מאפייה המייצרת כמה סוגי קמח

      ערן, 16/03/09 13:16

      מאפיית שטיבל מייצרת כמה סוגי קמח לשימושים שונים (סלח לי אם אני לא זוכר את כולם):
      שטיבל 1: קמח רב תכליתי - דומה לקמח חיטה רגיל של מאפיות אחרות.
      שטיבל 2: קמח חיטה קשה מכיל כמות גלוטן גבוהה ומתאים לאפיית לחמים וגם להכנת פסטה (יש להם קמח פסטה יעודי אבל הוא קשה מאוד לעבודה אם כי התוצאות טובות יותר אחרי כל הסבל בדרך...)
      שטיבל 3 - קמח כפרי (כהה יותר)
      קמח עוגיות (לא זוכר אם הוא 4 או 5)- קמח רך, דל גלוטן מתאים במיוחד לבצקים פריכים.
      שטיבל 7 - קמח שיפון - תערובת שלו ושל שטיבל 2 מייצרים לחמי שיפון מעולים.
      שטיבל 9: קמח פסטה - קשה וגס במיוחד. מצריך התאמה של מתכוני הפסטה הרגילים - צורך יותר נוזלים (המיועדים בד''כ לשטיבל 2) אבל לאחר שהצלחת להתאים את המתכון להתרגל לקושי בעיבוד הוא נותן תוצאות טובות מאוד.

      IP: 89.139.162.83 דווח על תגובה זו

    • קמח שטיבל

      אבי, 16/03/09 13:17

      קמח שטיבל הוא קמח שמיוצר ע''י חברה בשם שטיבל. סוגי הקמח מצויינים במספרים, כאשר כל סוג (מס') מיועד לשימוש אחר. קיים קמח מיוחד ללחמים, קמח מיוחד לעוגות, קמח מיוחד לפסטה ועוד כל מיני סוגים.ניתן להשיג את הקמח במרכולים.

      IP: 85.250.132.190 דווח על תגובה זו

  • 3.

    אחלה כתבה .......כל הכבוד .... (ל''ת)

    ברמה !, 16/03/09 06:59


    IP: 79.178.196.83דווח על תגובה זו

  • 2.

    לחם - קרום קריספי

    מ, 15/03/09 22:56

    האם אין צורך להכניס יחד עם הלחם כלי עם מים שיצור אדים וקרום קשה?

    IP: 79.182.9.142דווח על תגובה זו

    • אתה בהחלט צודק כלי עם מים בתחתית התנור יעזור לקבלת קרום פריך (ל''ת)

      אבנר, 16/03/09 06:28


      IP: 80.179.91.194 דווח על תגובה זו

    • אתה יכול לזרוק 2 או 3 קוביות קרח בתחתית התנור בשביל לחות (ל''ת)

      גיא, 16/03/09 14:19


      IP: 194.90.239.2 דווח על תגובה זו

  • 1.

    I love it

    Yaron, 15/03/09 18:35

    My wife tried it at home and it was unbelievable
    Well done

    IP: 71.188.114.245דווח על תגובה זו