• 14.

    סליחה, איפה המאפיה ''לה מולן'' ברחוב בוגרשוב בתא?

    גרגן לחם ומאפים, 10/03/09 15:47

    כנראה מי שהכין את הכתבה הזו עשה רק עבודה חלקית, אז נכון שיש כמה מאפיות נחמדות ברחבי הארץ.
    יש פה חטא ופיפוס גדול, מאפיה קטנה שעושה לחמים סופניים שמזכריים לי את פריז,
    זכתה (אם כל הכבוד) למאפייה הטובה של טיים אאוט תא.
    אז שווא לבדוק !
    ולא אין לי קשר לבעלים (אין לי מושג מי הם)
    ולא אני לא מתא,
    פשוט ישנם דברים שקשה לשכוח!
    נסו בבית..

  • 13.

    קצת תשובות ל 9 ול-8

    אנומראל, 10/03/09 12:28

    קמח כפרי הוא שם המותג של שטיבל למה שנקרא באנגלית dark flour או במינוח המקצועי high extraction flour. זהו קמח שממצה כ85 אחוז מגרעין החיטה. קבלי/קבל התחייבות לטבעיות מלאה.
    אפייה ללא גלוטן אפשרית אבל דורשת רמת הפרדה שמאפייה קטנה (כמו רוב המאפיות בכתבה) ל לא מסוגלת לבצע, וכיוון שמדובר בדיני
    נפשות, גם לא תנסה.
    פורים שמח

    • מה ז''א 85% מגרעין החיטה ?

      85% קמח מלא ?, 11/03/09 11:03

      על אותו עיקרון של הקמח האורגני-המנופה של הרדוף , שהוא 70% מלא .

      ???

      • אנסה להסביר

        אנומראל, 11/03/09 19:44

        כשגרעין החיטה נטחן בשלמותו על ידי ריחים התוצאה נקראת קמח מלא. רוב המטחנות בארץ ובעולם הן מטחנות גלילים הטוחנות בכמה שלבים ובכל שלב מופרד חלק משלושת חלקי הגרעין. הקמח הלבן שאנו מכירים נטחן אך ורק ממרכז גרעין החיטה. אחוז החומר מכלל הגרעין הוא 72-75%. קמח מלא יהיה 100%. הקמח הכפרי או הכהה נמצא איפה שהוא באמצע בין שני אלו. אם היית רוצה להגיע לתוצאה דומה על ידי עירבוב קמח מלא ולבן היית צריך לערבב ביחס של 30 % קמח מלא ו70 לבן.
        סליחה על האורך אבל זו שאלה טכנית ודורשת מעט חומר רקע.

  • 12.

    ואני עדיין מתגעגע ללחמים של מוישה מייברג בשכ' בורוכוב. (ל''ת)

    Hu-Sham, 10/03/09 11:36

  • 11.

    בר לחם בנאות אפקה- מ-ע-ו-ל-ה!!! (ל''ת)

    מפרגנת בכיף, 10/03/09 09:57

  • 10.

    עוד פרסומת סמוייה ?

    כתבה אלאק !, 10/03/09 08:12

    מעניין אם סוכן המכירות של מעריב הסתובב בין המאפיות ושאל את הבעלים : אם הם מעוניינים בכתבה\\פרסומת בתמורה למשהו ?
    למה מאפיות אחרות , ששוות ממש לא פחות , הושמטו ?

  • 9.

    ואיפה הלחם השחור והפשוט של פעם? (ל''ת)

    אורנה, 10/03/09 07:36

  • 8.

    מי מהמאפיות מתחייבות על טבעיות 100% ?

    אחרת עדיף לקנות בסופר, 10/03/09 07:36

    התחייבות שנעשה שימוש בחומרים טבעיים בלבד (ולא טבעי כפי שמוגדר בחוק הנפלא שלנו) .

    ומה זה קמח כפרי , עוד חרטא שיווקי ?

  • 7.

    לחם

    תמי, 10/03/09 07:23

    כתבה נפלאה עם ריח של אפיה
    מתי אחד/אחת המוכשרים הללו יאפו ללא גלוטן.
    ישנם כ''כ הרבה אנשים וילדים שמתגעגעים
    ללחם טוב נטול גלוטן...

  • 6.

    אין כזה דבר לבני שמוטי אבל יש תפוזי שמוטי. פעם הבאה נסי לבני שמוט (ל''ת)

    אחושרמוטי, 10/03/09 01:24

  • 5.

    יפתח

    אילנית, 09/03/09 22:18

    את הלחם הכי טעים בארץ מכין יפתח
    רק שאין לי מושג איך מוצאים אותו
    למישהו יש ?

  • 4.

    אין על הלחם של דיטרה ועופר

    תומר, 09/03/09 21:18

    ניתן להשגה במעדניות איכות בסביבות ירושליים
    יותר טוב בהרבה ''מהלחם של תומר'' או ''משק קמח'' של יוסי
    נסו ותוכחו

  • 3.

    כפר הרואה איננו קיבוץ דתי

    רוני, 09/03/09 20:02

    קצת רצינות, אביסלה אחריות, עבודת שטח, בדיקה מקדימה. נכון, קשה מאוד להיוודעבמאה ה-21 האם מדובר בקיבוץ או בעיירה, אבל בכל זאת, תתאמצו.

    • וגם בית אל זה לא קיבוץ (ל''ת)

      ., 10/03/09 09:53

      • למי איכפת? (ל''ת)

        משה, 10/03/09 10:14

  • 2.

    ''המוציא לחם'' ליד הדואר ברחוב מקווה ישראל בתל אביב.

    רועי, 09/03/09 19:15

    לחמים מעולים, מאפים קצת פחות.

  • 1.

    פחחח... איך השמיטו את לחם טלר?

    שירה, 09/03/09 18:59

    לציין את הלחם של תומר ולא את מאפיית טלר הירושלמית?
    הוכחה לכך שהכותבת לא באמת בדקה את הלחם לפני שכתבה את הסקירה.

    • באמת מוזר

      יעקב א., 16/03/09 09:58

      הירושלמים יעידו