שמן זית ''חפר'' הינו בסיווג האיכות הגבוה ביותר Extra Virgin והחומציות הינה 0.3-0.4%, כמובן בכבישה קרה. השמן מופק משילוב של זיתים משובחים מהזנים ברנע ופישולין.
שילוב הברנע שהוא זן מקומי ישראלי שמקורו בחצי האי סיני עם הפישולין הצרפתי והאיכותי במיוחד יצר שמן בעל חריפות ומרירות במידה בינונית שאינה משתלטת וטעם פירותי עשבוני, שמתאים לתיבול סלטים טריים ולבישול מורכב.
המונח הנכון הוא חמיצות (FFA) ולא חומציות (PH). הביטוי ''אחוז חומציות'' הוא חסר כל משמעות.
לבית הבד, לא כדאי להתיימר שאתם מבינם בנושא ולבסוף לחשוף בורותכם ברבים...
מעבר לכך, ניתן להשיג שמן זית כתית מעולה איכותי גם במחירים של 38-40 ש''ח- אני לא משלם יותר מזה!